Солодкі листкові язички з дріжджового листкового тіста
Найсмачніший рецепт з дитинства - це печиво листкові язички з цукром. Щоб спростити його виготовлення, я готую тісто заздалегідь і тримаю його в морозилці до потрібного моменту. Це набагато спрощує весь процес. Язички виходять просто повітряні, шаруваті і дуже смачні. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам самостійно спекти смачні домашні листкові язички з цукром з листкового тіста.
Нам знадобиться для приготування:
- 1/2 порції дріжджового листкового тіста;
- 1 куряче яйце (для змащування тіста);
- 15 ч. Ложок цукрового піску.
Як приготувати листкові язички з цукром
Функція духовки: 180 ° С, середній рівень.
Виймаємо готове листкове тісто з морозильної камери, перекладаємо його в відділ холодильника і залишаємо його там на всю ніч. Або готуємо свіже тісто. Я вважаю за краще тісто після заморозки, воно більш шаруватим виходить після випікання. Щоб приготувати 15 штук язичків, треба взяти половину порції тіста.
Ділимо шматочок тесту на дві рівні частини і розгортаємо їх окремо до 3-4 мм. Не забувайте посипати стіл борошном. Потім, збовтуємо вилочкою яйце і змащуємо перший пласт тесту. Так шаром укладаємо другий пласт тесту на перший шар і нарізаємо тісто на прямокутники шириною 5-6 см. За допомогою лопатки переносимо заготовки з тіста на пергамент з листом.
Тепер, змащуємо верхній шар тіста яйцем і посипаємо кожен шматочок однією чайною ложкою цукру.
Отпекаем солодкі слойки в попередньо прогрітій духовці 25 хвилин.
Готовність язичків визначаємо по їх золотистого кольору і характерного хрускоту.