Наш рецепт » Випічка » Солодкі листкові язички з дріжджового листкового тіста

Солодкі листкові язички з дріжджового листкового тіста

Найсмачніший рецепт з дитинства - це печиво листкові язички з цукром. Щоб спростити його виготовлення, я готую тісто заздалегідь і тримаю його в морозилці до потрібного моменту. Це набагато спрощує весь процес. Язички виходять просто повітряні, шаруваті і дуже смачні. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам самостійно спекти смачні домашні листкові язички з цукром з листкового тіста.

Нам знадобиться для приготування:

  • 1/2 порції дріжджового листкового тіста;
  • 1 куряче яйце (для змащування тіста);
  • 15 ч. Ложок цукрового піску.

Як приготувати листкові язички з цукром

Функція духовки: 180 ° С, середній рівень.

Виймаємо готове листкове тісто з морозильної камери, перекладаємо його в відділ холодильника і залишаємо його там на всю ніч. Або готуємо свіже тісто. Я вважаю за краще тісто після заморозки, воно більш шаруватим виходить після випікання. Щоб приготувати 15 штук язичків, треба взяти половину порції тіста.

Солодкі листкові язички з дріжджового листкового тіста

Ділимо шматочок тесту на дві рівні частини і розгортаємо їх окремо до 3-4 мм. Не забувайте посипати стіл борошном. Потім, збовтуємо вилочкою яйце і змащуємо перший пласт тесту. Так шаром укладаємо другий пласт тесту на перший шар і нарізаємо тісто на прямокутники шириною 5-6 см. За допомогою лопатки переносимо заготовки з тіста на пергамент з листом.

Солодкі листкові язички з дріжджового листкового тіста

Тепер, змащуємо верхній шар тіста яйцем і посипаємо кожен шматочок однією чайною ложкою цукру.

Солодкі листкові язички з дріжджового листкового тіста

Отпекаем солодкі слойки в попередньо прогрітій духовці 25 хвилин.

Солодкі листкові язички з дріжджового листкового тіста

Готовність язичків визначаємо по їх золотистого кольору і характерного хрускоту.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору