Наш рецепт » Випічка » Тістечко сфольятелла з рікоттою і лимоном - італійські листкові булочки з начинкою

Тістечко сфольятелла з рікоттою і лимоном - італійські листкові булочки з начинкою

Листкове тістечко сфольятелла (Sfogliatella) - це італійський десерт, який не залишить вас і всіх, хто його спробує, байдужим. Цей зачаровує хрест тесту і легке післясмак лимона - просто королівське сочетаніе.Но готувати такий десерт в домашніх умовах не зовсім просто. Але, як відомо, якщо є бажання, то немає нічого неможливого. Я дуже детально постараюся описати весь процес створення італійських, а точніше, неаполітанських сфольятелле. Використовуйте мій крок за кроком оформлений рецепт з фото і балуйте своїх рідних нової випічкою.

Для сфольятелле нам знадобиться:

  • 1 порція підготовленого тесту для сфольятелле;
  • 2 банки (250 грам) сиру Рікотта;
  • 1 куряче яйце (Д-1);
  • 60 грам цукрової пудри з вмістом ваніліну;
  • цедра від половинки лимона;
  • ½ ст. ложки лимонного соку;
  • ванільна цукрова пудра для посипання.

Як приготувати сфольятелла з рікоттою з листкового тіста

Готове і добре охолоджене тісто нарізаємо на шматочки по 2-2,5 см. З однієї порції тесту виходить 20 штук сфольятелле.

Тістечко сфольятелла з рікоттою і лимоном - італійські листкові булочки з начинкою

Беремо один шматочок тесту в руки, дуже ніжно розминаємо його до стану коржі, а потім, ставимо великі пальці в центр отриманої коржі і формуємо конус. Слідкуйте за тим, щоб шари не розходилися. В результаті має вийти ось такий конус.

Тістечко сфольятелла з рікоттою і лимоном - італійські листкові булочки з начинкою

Для приготування сирної начинки беремо всі зазначені вище інгредієнти і з'єднуємо їх в мисці разом. За допомогою погружного блендера доводимо сирну начинку до однорідної консистенції і заповнюємо нею кожен сформований конусом шматочок тесту. Склеюємо краю тесту і викладаємо отримані листкові пиріжки на пергамент.

Тістечко сфольятелла з рікоттою і лимоном - італійські листкові булочки з начинкою

Отпекаться ставимо на середній рівень і в заздалегідь прогріту духовку до 180 градусів з конвекцією. Отпекаем сфольятелле 35-38 хвилин до красивого кольору і хрусткої тонкої скоринки.

Тістечко сфольятелла з рікоттою і лимоном - італійські листкові булочки з начинкою

Викладаємо дуже красиве кучеряве тістечко сфольятелла на решітку і даємо час охолонути. Не залишайте гарячі сфольятелле на деку після закінчення випічки, так як вони можуть стати вологими і втратять свою хрустку структуру.

Тістечко сфольятелла з рікоттою і лимоном - італійські листкові булочки з начинкою

Повністю остиглі сфольятелле припудрюємо через дрібний друшляк ванільною цукровою пудрою.

Тістечко сфольятелла з рікоттою і лимоном - італійські листкові булочки з начинкою

Я готувала десерт з подвійною порції тесту і у мене вийшло 40 смачних хрустких булочок з нічінкой. Складаємо готову італійську листкову випічку на блюдо і йдемо пити чай.

Тістечко сфольятелла з рікоттою і лимоном - італійські листкові булочки з начинкою

А ось і довгоочікуваний шматочок десерту з розрізом.

Тістечко сфольятелла з рікоттою і лимоном - італійські листкові булочки з начинкою

Неаполітанське листкове тістечко сфольятелла не тільки смачне, але і виглядає просто шикарно. Ви згодні?

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Тістечко Павлова з сирним кремом і грушею
Тістечко Павлова з сирним кремом і грушею
Цей повітряний і дуже ніжний десерт з грушевої начинкою всередині займає гідне місце серед десертів. Серед кулінарів він відомий як десерт з секретом або тістечко Павлова з сирним кремом і грушею.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору