Тістечко сфольятелла з рікоттою і лимоном - італійські листкові булочки з начинкою
Листкове тістечко сфольятелла (Sfogliatella) - це італійський десерт, який не залишить вас і всіх, хто його спробує, байдужим. Цей зачаровує хрест тесту і легке післясмак лимона - просто королівське сочетаніе.Но готувати такий десерт в домашніх умовах не зовсім просто. Але, як відомо, якщо є бажання, то немає нічого неможливого. Я дуже детально постараюся описати весь процес створення італійських, а точніше, неаполітанських сфольятелле. Використовуйте мій крок за кроком оформлений рецепт з фото і балуйте своїх рідних нової випічкою.
Для сфольятелле нам знадобиться:
- 1 порція підготовленого тесту для сфольятелле;
- 2 банки (250 грам) сиру Рікотта;
- 1 куряче яйце (Д-1);
- 60 грам цукрової пудри з вмістом ваніліну;
- цедра від половинки лимона;
- ½ ст. ложки лимонного соку;
- ванільна цукрова пудра для посипання.
Як приготувати сфольятелла з рікоттою з листкового тіста
Готове і добре охолоджене тісто нарізаємо на шматочки по 2-2,5 см. З однієї порції тесту виходить 20 штук сфольятелле.
Беремо один шматочок тесту в руки, дуже ніжно розминаємо його до стану коржі, а потім, ставимо великі пальці в центр отриманої коржі і формуємо конус. Слідкуйте за тим, щоб шари не розходилися. В результаті має вийти ось такий конус.
Для приготування сирної начинки беремо всі зазначені вище інгредієнти і з'єднуємо їх в мисці разом. За допомогою погружного блендера доводимо сирну начинку до однорідної консистенції і заповнюємо нею кожен сформований конусом шматочок тесту. Склеюємо краю тесту і викладаємо отримані листкові пиріжки на пергамент.
Отпекаться ставимо на середній рівень і в заздалегідь прогріту духовку до 180 градусів з конвекцією. Отпекаем сфольятелле 35-38 хвилин до красивого кольору і хрусткої тонкої скоринки.
Викладаємо дуже красиве кучеряве тістечко сфольятелла на решітку і даємо час охолонути. Не залишайте гарячі сфольятелле на деку після закінчення випічки, так як вони можуть стати вологими і втратять свою хрустку структуру.
Повністю остиглі сфольятелле припудрюємо через дрібний друшляк ванільною цукровою пудрою.
Я готувала десерт з подвійною порції тесту і у мене вийшло 40 смачних хрустких булочок з нічінкой. Складаємо готову італійську листкову випічку на блюдо і йдемо пити чай.
А ось і довгоочікуваний шматочок десерту з розрізом.
Неаполітанське листкове тістечко сфольятелла не тільки смачне, але і виглядає просто шикарно. Ви згодні?