Наш рецепт » Тісто для » Тісто для сфольятелле - італійське листкове тісто для випічки

Тісто для сфольятелле - італійське листкове тісто для випічки

На цей раз хочу поділитися рецептом тонкого італійського листкового тіста. В Італії, а точніше в Неаполі, з нього печуть десерт відомий під назвою сфольятелле (Sfogliatella). Це такі листкові тістечка (пиріжки або булочки) з начинкою, найчастіше з сиру Рікотта. Щоб приготувати листкове тісто для сфольятелле доведеться трохи попрацювати. Але його можна приготувати заздалегідь і заморозити до потрібного вам моменту. Головне пам'ятайте, що розморожувати його потрібно в холодильнику, а не при кімнатній температурі. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам легко і просто впоратися з усіма тонкощами італійської кухні.

Для приготування італійського тесту знадобиться:

  • 0,5 кг пшеничного борошна в / с, або екстра класу;
  • 220 грам води;
  • 20 грам інвертного сиропу;
  • 5 грам дрібної солі;
  • 160-180 грам м'якого вершкового масла 82%;
  • 0,5 ч. Ложки харчового водорозчинного барвника (за бажанням).

Як приготувати листкове тісто для сфольятелле в домашніх умовах

У своєму рецепті я покажу, як приготувати звичайне і кольорове тісто.

Приготування починаємо з кольорового тіста. Для цього я буду використовувати барвник жовтого кольору. У миску всипаємо борошно, сіль, додаємо інвертний сироп, який можна замінити рідким медом, і барвник.

Тісто для сфольятелле - італійське листкове тісто для випічки

Додаємо воду і починаємо замішувати тісто. Спочатку воно дуже туго замішується, але в процесі, вся мука з'єднується з рідиною і виходить ось такий грудочку тесту вагою 740 грам. На фото видно, що його текстура неоднорідна.

Тісто для сфольятелле - італійське листкове тісто для випічки

Точно також замішуємо другий тест, але вже без барвника. Загортаємо отримані грудочки в плівку і залишаємо їх лежати при кімнатній температурі на 1,5 години. За цей час тісто відпочине, придбає еластичність і зовсім не буде липнути до рук.

Тісто для сфольятелле - італійське листкове тісто для випічки

Для зручності розкочування, я кожен шматочок розділила на дві частини. Тобто у мене вийшло два жовтих і два білих шматочка. Тісто, з яким не працюємо в даний момент, загортаємо в плівку. Беремо один жовтий шматочок і розгортаємо його або качалкою, або за допомогою розгортальні машинки на самій широкій платформі.

Тісто для сфольятелле - італійське листкове тісто для випічки

Теж саме робимо з білим шматочком і укладаємо їх один на одного.

Тісто для сфольятелле - італійське листкове тісто для випічки

Потім, продовжуємо розгортати цей подвійний шар до дуже тонкого стану. Викладаємо його на робочу поверхню і розтягуємо трохи в ширину. Воно дуже добре тягнеться. Ось таке різнобарвне і тонке тісто у мене вийшло.

Тісто для сфольятелле - італійське листкове тісто для випічки

Беремо шматочок м'якого масла, змащуємо ділянку тесту і відразу починаємо згортати його в трубочку. Звертаємо тільки ту ділянку, який промазали маслом. Потім, знову змащуємо і звертаємо. І так до самого кінця. Не забувайте розтягувати тісто в ширину перед нанесенням масла. Отримане листкове тісто загортаємо в плівку і прибираємо на 3-4 години в холодильник, щоб масло і тісто придбали щільну і тверду текстуру.

Тісто для сфольятелле - італійське листкове тісто для випічки

Тільки після охолодження листкове тісто для сфольятелле можна нарізати на шматочки так, щоб воно не втратило форму. З заявленої кількості інгредієнтів для тіста (1 порція) виходить близько 20 заготовок для тістечок сфольятелла.

Тісто для сфольятелле - італійське листкове тісто для випічки

Якщо готувати не кольорове тісто для сфольятелле, тоді процес розкочування набагато спрощується. Досить просто розкачати тісто, змастити, згорнути його і охолодити.

Рекомендуем

Тісто кракелін на тістечка Шу
Тісто кракелін на тістечка Шу
Щоб приготувати одну з найзнаменитіших французьких десертів тістечко Шу, потрібно вміти правильно приготувати для нього хрустке покриття кракелін (craqueline), що означає пісочне тісто.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору