Домашній жюльєн з грибів і сиру пармезан в духовці в кокотнице
Неповторно смачний жюльен з грибів, приготований в кокотнице в духовці - прекрасна гаряча закуска, яка прийшла в наше меню з Франції. Вона по праву займає своє окреме місце на святковому столі і є ідеальним стравою перед подачею гарячого. Готувати його одне задоволення, так як воно не вимагає багато часу, а результатом всі гості залишаться вражені. Це грибне блюдо можна готувати і в будні і в свята, і в пост, і в звичайні дні. Тому, мій покроково оформлений рецепт з фото стане в нагоді кожній господині.
Нам знадобиться:
- 300 грам свіжих лисичок;
- 2 цибулини шалот;
- 50 мл рослинного масла без запаху;
- 1 ст. ложка вершкового масла 72%;
- 90 грам 26% сметани;
- 80 грам пармезану;
- ¼ ч. Ложки куркуми;
- ¼ ч. Ложки чорного перцю свежемолотого;
- 5-6 гілочок петрушки.
Як приготувати жульєн з грибів в духовці в кокотницах
Насамперед розігріваємо духовку до 200 ° С.
Свіжі лисички (можуть бути будь-які гриби) очищаємо і опускаємо в підсолену, киплячу воду на дві хвилини. Потім, зливаємо їх на друшляк і просушують на рушник. Ріжемо всі лисички на шматочки дрібного розміру. Цибулини нарізаємо на кубики точно такого ж розміру, що і гриби.
На сковороді розігріваємо рослинне і вершкове масло одночасно. Пассируем в олії цибулю до прозорого кольору, а потім, відправляємо до нього все лисички.
Тепер додаємо перець, куркуму і сметану. Все ретельно змішуємо і прогріваємо на сковороді.
Беремо кокотніци і викладаємо в них всю підготовлену грибну масу. Зверху посипаємо тертим пармезаном і відправляємо в духовку до розплавлення сиру на всій поверхні жульєну.
Гарячий жюльєн з грибів і сиру виставляємо на тарілку і тут же подаємо його з гарячими грінками.
А ось і довгоочікувана гаряча грибна закуска - жюльєн з лисичками і пармезаном, приготований в духовці.
Хто пробував це французьке блюдо, підтвердить, що воно не тільки красиво виглядає на фото, але і дуже смачне. Спробуйте і ви правильно приготувати його в домашніх умовах. Використовуючи мій покроковий рецепт з фото - це зробити просто.