Смачна луковая ікра на сковороді
До рецептами своєї бабусі я ставлюся дуже тепло, адже вони переносять мене в атмосферу дитинства. Смачна луковая ікра родом з мого дитинства. Бабуся готувала цілий таз вареників і цілу сковороду ікри, а ми не могли відірватися від її частувань. Зараз я готую таку ікру з лука для своєї сім'ї, яка гідно оцінила її. Ділюся улюбленим рецептом з фото, знятими покроково при приготуванні.
Отже, нам потрібні:
- цибуля ріпчаста - 2 штуки (великі);
- масло рослинне 2-3 ст. ложки;
- куркума - за смаком;
- сіль - 1/2 ч. Ложки;
- коріандр - за смаком;
- перчик чорний мелений - за смаком.
Як приготувати цибульну ікру на сковороді
Для ікри потрібно дві великі цибулини або три середнього розміру. Очистити цибулю і витримати у воді близько п'яти хвилин. Так завжди робила моя бабуся, коли готувала ікру. Казала, що вона буде соковитіше і різати її буде краще і без сліз.
Подрібнити цибулю досить дрібно. Для цього, потрібно нарізати цибулини на чотири частини і відправити в кухонний комбайн, використовуючи насадку «ніж-крильчатка».
Якщо немає кухонного комбайна, то цибулини дрібно нарубати ножем.
Сковороду розігріти з рослинним маслом. Для ікри я використовую нерафіновану соняшникову олію. Викласти цибулю на сковороду.
Посипати куркумою, сіллю, коріандром і перчиком. Саме це поєднання спецій подарує дуже приємний аромат, смак і красивий колір лушпиння ікрі.
Обсмажити цибулю на сковороді до легкої золотистої. Це приблизно 10 хвилин на середньому вогні.
Цибулева ікра виходить соковитою, пряної і неймовірно смачною. Подавати її в теплому вигляді, виклавши в салатницю або піалу.
Ікру з лука приготувати дуже-дуже просто і швидко.
Її можна намазувати на хліб, подавати з варениками, макаронами, картопляним пюре та іншими стравами.
Беріть на замітку мій покроковий рецепт і готуйте із задоволенням!