Наш рецепт » Страви з тіста » Дріжджові пиріжки - 10 рецептів "пишних як пух"

Дріжджові пиріжки - 10 рецептів "пишних як пух"

Домашні пиріжки асоціюються з радістю та затишком. Вони можуть бути найрізноманітнішими: з м'ясом, рибою, овочами чи солодкими начинками. Незалежно від вибору начинки, кожен шматочок дарує неповторний смак і задоволення. Насправді приготувати дріжджові пиріжки зовсім нескладно, просто дотримуйтесь пояснень у рецепті.

Дріжджові пиріжки в духовці - покроковий фото рецепт

Смачна випічка з пористим легким тістом і улюбленою багатьма начинкою з капусти. Використання якісних інгредієнтів і точне дотримання рецепта - запорука успіху в приготуванні.

Інгредієнти

  • Борошно: 500 г
  • Кефір: 250 мл
  • Сухі дріжджі: 7 г (або 20 г пресованих)
  • Яйце: 1 шт.
  • Цукор: 40 г у тісто + 0,5 ч. л. у начинку
  • Вершкове масло: 90 г
  • Рослинна олія: 1 ст. л.
  • Сіль: 1 ч л у тісто + 1 ч л. л. у начинку
  • Капуста: 500 г
  • Томат: 150 мл
  • Морква: 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 2 шт.

Інструкція приготування

  1. У глибокій мисці змішуємо нашатковану капусту з тертою морквою, сіллю та цукровим піском. На пательні з невеликою кількістю олії на сковорідці. олії пасеруємо цибулю, нарізану невеликими кубиками. Коли цибуля стане прозорою і золотистою, викладаємо капусту з морквою. 10 хвилин обсмажуємо разом.

    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  2. Вливаємо томат, 15 хвилин тушкуємо, залишаємо остигати.

    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  3. З'єднуємо кефір з 1 ч. л. цукрового піску, дріжджами, розмішуємо. Додаємо 4 ст. л. л. борошна, розмішуємо, залишаємо опару під харчовою плівкою на 15 хвилин у теплому місці.

    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  4. Додаємо сіль, решту цукру, вбиваємо яйце, вливаємо вершкове масло (його необхідно попередньо розтопити). Розмішуємо, всипаємо половину борошна, замішуємо ложкою або за допомогою лопатки.

    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  5. Поступово додаючи решту борошна, замішуємо тісто вручну. Вливаємо 1 стіл.л. рос. масла, вимішуємо в мисці. Перекладаємо на робочу поверхню, ще 7-8 хвилин замішуємо. Залишаємо в мисці під плівкою на 50 хвилин.

    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  6. Обминаємо, ділимо на 14 частин, які формуємо в кульки. Залишаємо «відпочивати» 5-7 хвилин під плівкою. Злегка розкачуємо в коржі, укладаємо начинку (1,5-2 ч.л.), защипуємо, розтягуючи краї.

    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  7. Розкладаємо заготовки на деку з пергаментом, залишаємо на 30 хвилин. Змащуємо сумішшю з 1 стіл.л. молока та 1 жовтка.

    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  8. Коли підсохне (5 хвилин), ставимо в духовку на 20-22 хвилини при нагріванні 180 градусів.

    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»

Дріжджове тісто на молоці для пиріжків

Таке тісто можна вважати універсальним. Підходить для м'ясної начинки або з солодкого джему. А можна приготувати і кілька видів одночасно.

Порада: коли пиріжки сформовані, бажано верх промазати яйцем або сумішшю жовтка з молоком. Вироби матимуть апетитніший вигляд.

Список інгредієнтів:

  • 0,6-0,8 кг борошна
  • 2 ст. л.розтоплюємо. олії
  • 1 ¼ - 1 ½ склянки молока
  • 11 г сухих дріжджів
  • 1 щіпка солі
  • 2 яйця

Покрокове приготування:

  1. Насипаємо половину від усієї кількості борошна в миску, робимо заглиблення, вливаємо тепле молоко (приблизно 30-35 градусів). Додаємо дріжджі, замішуємо опару. Залишаємо в теплому місці підніматися (на одну годину).
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  2. Розмішуємо вінчиком, кладемо сіль, вбиваємо яйця, наливаємо олію. Додаємо другу частину борошна, вимішуємо вручну. Місимо доти, доки маса не перестане прилипати до рук.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  3. Знову залишаємо для підйому десь на 1-1 ½ години. Масу, що збільшилася вдвічі, обминаємо. Чекаємо наступні 1-1 ½ години.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  4. Тепер із готового тіста можна робити пиріжки.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»

Смачні дріжджові пиріжки на сковороді з м'ясом і рисом

Перевірено смачна начинка, рис і м'ясо з цибулею чудово поєднуються. Яйця в тісто не використовуються, достатньо тільки молока.

Список інгредієнтів:

Для тіста:

  • 0,45 кг борошна
  • 0,3 л молока
  • 8 г дріжджів
  • 1 ч. л. солі
  • 3 ст. л. раст. олії;
  • 1 ст. л. цукрового піску

Для начинки:

  • 0,3 кг фаршу
  • за смаком сіль
  • половина склянки рису
  • 1 цибулина
  • за смаком перець
  • 1 склянка води
  • свіжа зелень (підійдуть петрушка з кінзою)

Покрокове приготування:

  1. Змішуємо дріжджі з теплим молоком, цукровим піском, додаємо сіль. Всипаємо поступово борошно, розмішуємо ложкою. У міру додавання борошна починаємо вимішувати вручну. Вливаємо рослинну олію. масло, продовжуємо замішувати тісто. Коли маса стала еластичною, з гладкою поверхнею, накриваємо харчовою плівкою, одну годину чекаємо, коли підніметься.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  2. На олії пасеруємо цибулю, дрібно нашатковану. Викладаємо м'ясний фарш (можна використовувати будь-який), 5-10 хвилин смажимо разом. Всипаємо промитий рис, солимо, приправляємо чорним меленим перцем, наливаємо гарячу воду. Тушкуємо під кришкою 15 хвилин, вогонь середній. Кладемо рубану зелень, розмішуємо, охолоджуємо.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  3. Перекладаємо тісто на робочу поверхню (її необхідно промазати олією). маслом). Формуємо ковбаску, ділимо на 16 частин (розміром з куряче яйце). Вручну робимо коржі, кладемо начинку (1 ст. л. масла). л.), ретельно защипуємо. Обсмажуємо на невеликій кількості рослинної олії. олії.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  4. Для видалення зайвого жиру, пиріжки спочатку викладаємо на паперовий рушник або решітку. Злегка охолоджуємо, можна приступати до дегустації.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»

Дріжджове тісто для пиріжків на воді з сухими дріжджами

Швидкий та економний рецепт. Інгредієнтів небагато, і часу знадобиться мало, що дуже важливо для людей, які працюють.

Список інгредієнтів:

  • 10 г сухих дріжджів
  • 60 мл олії. олії
  • 0,5 кг пшеничного борошна плюс окремо для опари 60 г
  • 35 г цукрового піску
  • 1 ч. л. солі
  • 0,3 л води

Покрокове приготування:

  1. Змішуємо для опари борошно (60 г) з цукровим піском, дріжджами. Вливаємо підігріту воду, розмішуємо. Накриваємо рушником, 15 хвилин чекаємо.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  2. Опара збільшилася за об'ємом, додаємо сіль з олією, розмішуємо. Порційно додаємо борошно, вимішуємо тісто в ємності, потім на робочій поверхні. Маса повинна перестати прилипати до рук. Укладаємо тісто в змащену олією миску, 15-20 хвилин чекаємо.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  3. Отримали гладке тісто, яке легко розкочується. Залишилося тільки визначитися з начинкою і формувати пиріжки.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»

Рецепт смажених дріжджових пиріжків на молоці

Начинку можна приготувати будь-яку. Вибираємо за своїми уподобаннями. У цьому рецепті на вибір три варіанти.

Список інгредієнтів

Тісто:

  • 1 кг борошна
  • 1,5 ч. л. дріжджів
  • 0,5 л молока
  • 1 ч.л. солі
  • 100 мл рослинної. масла

Начинка:

  • 6-7 картоплин
  • за смаком сіль
  • половина качана капусти
  • 6-7 яєць
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 2-3 ріпчасті цибулини

Покрокове приготування:

  1. Додаємо в молоко (його необхідно підігріти) сіль, рослинну олію. олію, розмішуємо. Окремо змішуємо 500 г борошна з сухими дріжджами. Просіюємо суміш у молоко, вимішуємо, залишаємо під харчовою плівкою і тканинним рушником для підйому (приблизно на 50-60 хвилин).
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  2. Займаємося начинками. Шинкуємо капусту, солимо, перемішуємо. Пасеруємо на олії нарізану кубиками цибулю (частину смаженої цибулі залишаємо для картоплі), викладаємо капусту. Обсмажуємо разом помішуючи. Відварену картоплю солимо, розминаємо в пюре товкачем, вливаємо трохи молока, кладемо смажену цибулю, розмішуємо. Відварені круто яйця ріжемо на невеликі кубики, солимо, змішуємо з дрібно нарізаною зеленою цибулею.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  3. Обминаємо тісто, ріжемо на частини, що підходять за розміром пиріжкам. Формуємо кульки, залишаємо хвилин на 15 під харчовою плівкою. Розкачуємо в коржі, розкладаємо всі начинки, защипуємо пиріжки. Обсмажуємо на раст. олії до появи апетитної скоринки.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  4. Щоб пиріжки ще більше піднялися, після формування їх можна залишити на 15-20 хвилин. Готові пиріжки виходять пишними і просто тануть у роті.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»

Дуже смачні дріжджові пиріжки на кефірі з вишнею в духовці

Такі пиріжки виходять дуже смачними, якщо запікати в духовці. Вишня - просто ідеальна солодка начинка. За бажання в начинку можна додати крохмаль, щоб сік не витікав із пиріжків.

Список інгредієнтів:

Тісто:

  • 2 склянки борошна
  • 1 щіпка солі
  • 50 г вершкового масла
  • половина склянки кефіру
  • половина ч. л. сухих дріжджів
  • 2 ст. л. цукрового піску
  • 1 яйце

Начинка:

  • 100 г цукрового піску
  • 0,2 кг вишні

Ще буде потрібно: 1 ч. л. розтоплюємо. олії, 2 ст. л. цукрового піску, 40 мл води.

Покрокове приготування:

  1. Теплий кефір змішуємо з дріжджами, цукровим піском, солимо. Кладемо просіяне борошно (2 стол.л.), розмішуємо. Яйце злегка збовтуємо виделкою, відправляємо в миску з іншими інгредієнтами. Вершкове масло розтоплюємо, вливаємо сюди ж. Насипаємо решту борошна, вимішуємо. 30-40 хвилин чекаємо.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  2. Ділимо тісто на частини, які скачуємо в кульки. Вручну формуємо товсті коржі. Викладаємо по центру вишні без кісточок, присипаємо цукровим піском, защипуємо.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  3. Розкладаємо заготовки на деку з пергаментом, кладемо так, щоб шов опинився внизу. 20-30 хвилин випікаємо в духовці, яку попередньо розігріли до 190 градусів.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  4. Ще гарячі пиріжки бажано змастити солодкою водичкою. На 40 мл води достатньо 2 столових.л.цукрового піску.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»

Печені пиріжки з капустою з дріжджового тіста - м'які, як пух

Перевірений рецепт. За ним готували ще наші бабусі, які все знають про приготування дріжджового тіста.

Список інгредієнтів:

  • 0,25 л молока
  • 3 ст. л. цукрового піску
  • 3 яйця
  • 25 г дріжджів
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • половина ч. л. солі
  • 150 г маргарину
  • 50 г вершкового масла
  • половина середнього качана капусти
  • 3,5 склянки борошна

Покрокове приготування:

  1. Цукровий пісок і дріжджі кладемо в молоко (його необхідно підігріти). Солимо, додаємо м'який маргарин, всипаємо борошно. Вимішуємо тісто, чекаємо 2 години.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  2. Готуємо начинку. Капусту тонко шаткуємо, з'єднуємо з кубиками цибулі та подрібненими вареними яйцями. Тушкуємо на вершковому маслі до м'якості капусти, додаємо подрібнену зелену цибулю, розмішуємо, охолоджуємо.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  3. З тіста робимо коржі, на які по центру укладаємо остиглу начинку, що охолола. Защипуємо, змащуємо білком (злегка збитим). Готуємо в духовці від 15 до хвилин, температура при цьому - 180 градусів.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»

Як приготувати дріжджові пиріжки з яблучним джемом у духовці

Замість джему можна використовувати будь-яке варення. Якщо начинка здасться занадто рідкою, додаємо крохмаль для загущення.

Список інгредієнтів:

Тісто:

  • 0,5 кг борошна
  • 3 г солі
  • 2 яйця
  • 3 г ваніліну
  • 2 жовтки
  • 1 ст. л. цукрового піску
  • 110 г вершкового масла плюс ще трішки, щоб змащувати пиріжки

Начинка:

  • 380 г яблучного джему

Опара:

  • 60 г борошна
  • 30 г цукрового піску
  • 260 мл молока
  • 7 г сухих дріжджів

Покрокове приготування:

  1. Змішуємо інгредієнти для опари, не забуваючи злегка нагріти молоко. Чекаємо, коли підніметься й утворяться бульбашки. У просіяне борошно кладемо сіль, розмішуємо. Збиваємо яйця з цукровим піском, поки не з'явиться піна білого кольору. Розтоплюємо вершкове масло. олію (за допомогою водяної бані), охолоджуємо.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  2. В опару додаємо масло зі збитими яйцями, кладемо ванілін. Розмішуємо, порційно додаємо борошно, постійно вимішуючи тісто. Після 20 хвилинного замішування тісто перекладаємо в промазаний олією посуд, накриваємо, одну годину чекаємо.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  3. Виймаємо тісто на робочу поверхню, яку присипаємо борошном. Скачуємо ковбаску, розділяємо на шматочки, їх скачуємо в кульки. Розкачуємо з кульок коржі, на них викладаємо джем (1 ч. л.). л.). Краї тіста защипуємо, пиріжок формуємо довгастої форми.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  4. Розкладаємо пиріжки на деку вниз швом. Деко необхідно простелити пергаментом і змастити олією. 15 хвилин чекаємо, коли пиріжки піднімуться. Промащуємо сумішшю жовтка з водою (1 ч. л.). л.). Відправляємо на півгодини в духовку при нагріванні 200 градусів. Готові пиріжки промащуємо вершковим маслом. Заварюємо чай, подаємо цей чудовий десерт.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»

Рецепт приготування дріжджових пиріжків у духовці з м'ясною начинкою

Ці пиріжки смачно подавати з гарячим м'ясним бульйоном, виходить готовий обід. Чудово підходять для влаштування пікніка або для дитячого обіду з собою в школу.

Список інгредієнтів:

  • 120 мл молока
  • 0,45 кг яловичого фаршу
  • 0,45 кг борошна
  • 120 мл води
  • 1 цибулина
  • 45 г цукрового піску
  • 1 ч. л. чорн. молот. перцю
  • 50 г вершкового масла
  • 40 мл раст. олії
  • 8 г дріжджів
  • 1 куряче яйце в тісто плюс 1 шт. для змащування пиріжків
  • 1 ч. л. солі

Покрокове приготування:

  1. Змішуємо дріжджі з просіяним борошном, вливаємо рослинну олію. масло (дві третини від усієї кількості), кладемо розм'якшене вершкове масло. Вбиваємо яйце, додаємо цукровий пісок. Молоко розбавляємо з теплою водою, вливаємо до решти інгредієнтів. Вимішуємо пластичне тісто протягом 10 хвилин, загортаємо в поліетилен, залишаємо на час приготування начинки.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  2. Обсмажуємо на олії цибулю, нашатковану невеликими кубиками. Викладаємо фарш, готуємо разом 10 хвилин. Присолюємо, приправляємо чорним меленим перцем, охолоджуємо. За бажанням можна приправити часником або зеленню.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  3. Ділимо тісто на шматочки приблизно рівного розміру, розгортаємо їх у коржі. По центру укладаємо фарш, защипуємо краї коржа. Розкладаємо на деку з пергаментом, щоб шов був унизу. Промащуємо збитим із невеликою кількістю цукрового піску яйцем. Випікаємо 20 хвилин у духовці, температура - 180 градусів.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»

Класичні смажені дріжджові пиріжки з картоплею

Вдалі пропорції інгредієнтів. Такі пиріжки люблять усі, і дорослі, і діти.

Список інгредієнтів:

Тісто:

  • 0,8 кг борошна
  • 0,2 л води
  • 1 ст. л. дріжджів
  • 0,2 л молока
  • 2 ч. л. солі
  • 120 мл рослинної олії. олії
  • 1 ст. л. цукрового піску

Начинка:

  • 0,6-0,7 кг відвареної картоплі
  • 80 г вершкового масла
  • 2 ст. л. молока
  • за смаком сіль

Покрокове приготування:

  1. Змішуємо тепле молоко з теплою водою, додаємо цукровий пісок, вливаємо розтоплювач. масло, солимо. Добре розмішуємо, всипаємо порційно борошно, замішуємо тісто. На 1-1 ½ години залишаємо «відпочивати». Ділимо на частини, скачуємо в кульки, змащуємо раст. олією, 30 хвилин чекаємо. Картоплю відварюємо без шкірки, товчемо в пюре, солимо, кладемо вершкове масло, вливаємо молоко. Перемішуємо, чекаємо, коли охолоне.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»
  2. Кульки з тіста вручну розминаємо, формуючи корж, кладемо начинку (приблизно 1 стіл.л.), ретельно защипуємо краї. Обсмажуємо на олії, підтримуючи маленький вогонь, щоб пиріжки не залишилися всередині сирими.
    Дріжджові пиріжки - 10 рецептів «пишних як пух»

Рекомендуем

Дріжджові пиріжки з фаршем в духовці
Дріжджові пиріжки з фаршем в духовці
Домашня випічка, приготовлена ​​з використанням духовки, виходить і смачною, і ситної, і корисною. Вона має свої гастрономічні переваги, якими з успіхом користуються господині.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору