Як ліпити манти красиво і правильно - покрокове фото
Багато господинь, які хочуть приготувати манти будинку, не знають як ліпити манти красиво і правильно. Про цей момент я і розповім сьогодні в своєму рецепті, а покрокове фото проілюструє його.
Існує досить багато, за моїми розрахунками, не менш дюжини, різних способів ліплення мантів. Однак, при найближчому розгляді і після декількох експериментів, половину з них можна спокійно списати в утиль. Так, вони красиві, навіть піжонські, але абсолютно нефункціональні.
Правильні і якісно зліплені манти повинні бути міцними, з загнутими вгору краями (щоб м'ясний сік не витікав) і неодмінно з отвором для виходу пари. Не повинно бути товстих швів тесту (погано проваряться), форма бажано компактна, широка внизу і звужується догори - для стійкості.
Так що всякі «троянди», «кіски», «плетінки» ми навіть розглядати не будемо, а познайомимося з тими формами ліплення мантів та інших подібних виробів (Бооз і баоцзи), які споконвіку існують в національних кухнях (не ресторан, а в глибинці).
зміст
- 1 Як ліпити манти правильно і красиво
- 1.1 Овальний форма
- 1.2 Квадратний квітка
- 1.3 Трилистник
- 1.4 Як ліпити манти трояндочки або глечик
Як ліпити манти правильно і красиво
овальна форма
Сама «швидка» форма ліплення мантів - овальна з двома защипами. На середину соковита викладаємо м'ясо (фото А), потім піднімаємо краєчки тесту навхрест і слепляем в центрі (Б). Вийшов напіввідкритий «конверт». Далі вставляємо великий і вказівний пальці в отримані петельки і слепляем суміжні пелюстки спочатку з одного боку (В), а потім з протилежного (Г).
квадратний квітка
Наступна форма - «квадратний квітка». Вона найзручніша, а тому найпоширеніша. Починаємо точно так же, з напіввідкритого конверта (А). Наступним рухом вже знайоме вставляємо в суміжні петельки-пелюстки великий і вказівний палець, але слепляем НЕ кінчики, а серединки пелюстки (Б). Також робимо з іншими кутами «конверта», в результаті отримуємо напіввідкритий квітка квадратної форми (В).
трилисник
Можна зробити «трилисник». Для цього, для початку ліпимо НЕ чотирикутний «конверт», а з'єднуємо в центрі шість точок, щоб вийшла конструкція з шістьма пелюстками, які зліплюються попарно. Ця форма компактна, вона хороша, коли в невелику за площею пароварку потрібно вмістити побільше виробів.
Як ліпити манти трояндочки або глечик
І ще одна, напевно, сама традиційна форма - «розочки» або «глечик». Так ліплять не тільки узбецькі манти, але ще алтайські Бооз і китайські парові пельмені баоцзи. На середину круглої коржі тесту кладемо фарш, а потім, піднімаючи краю тесту, починаємо збирати їх складочками і слепляю. Виходить акуратний мішечок з отвором угорі. Щоб складочки при варінні не розійшлися, а шар тіста став тоншим, ще раз проходимся по «шийки глечика», стискаючи краю тесту.
Знаючи як ліпити манти красиво і правильно, ви в будь-який час зможете побалувати рідних і гостей смачним і ситним блюдом. Адже коли блюдо наліплено, то залишається тільки відварити манти на пару в мультиварці або спеціальної мантоварке.