Пиріжки з вишнею
Любителям домашньої випічки пропонуємо найкращі варіанти приготування пиріжків із вишнею. Ароматні та неймовірно смачні, вони закохають у себе кожного, хто їх спробує.
Приголомшливі пиріжки з вишнею в духовці - покроковий фото рецепт
Пишні та дуже смачні пиріжки, які ідеально підійдуть до чаю.
Інгредієнти
- Молоко: 200 мл
- Борошно: 400 г
- Цукор: 100 г
- Дріжджі: 12 г
- Яйця: 2 шт.
- Вершкове мало: 40 г
- Сіль: 1 ч. л.
- Ванілін: за бажанням
- Заморожена вишні: 400 г
Інструкція приготування
-
У тепле молоко всипаємо половину цукру, сіль і дріжджі. Перемішуємо.
-
Через п'ять хвилин розбиваємо одне яйце і вливаємо розтоплене вершкове масло.
-
Частинами всипаємо борошно, додаємо ванільний цукор і замішуємо тісто.
-
Ставимо на годину в тепле місце.
-
Ділимо тісто на 10 рівних частин.
-
Розкачуємо шматочки тіста, кладемо всередину вишні та посипаємо цукром.
-
Формуємо пиріжки. Залишаємо їх на 10 хвилин, змащуємо яйцем і випікаємо 20 хвилин за 190 градусів.
-
Радіємо чудовому результату і насолоджуємося ідеальним смаком пиріжків із вишнею.
Солодкі здобні пиріжки з вишнею та яблуком
Поєднання печених яблук і вишень точно сподобається всій родині.
Інгредієнти:
- Молоко - 200 мл
- Дріжджі - 20 г
- Цукор - 100 г
- Вершкове масло - 70 г
- Борошно - 500 г
- Сіль - 0.5 ч. л.
- Ванільний цукор - 10 г
- Вишні - 200 г
- Яблука - 150 г
- Крохмаль - 1 ч. л.
- Яйця - 2 шт.
Приготування:
- До теплого молока додаємо дріжджі, сіль і 75 грам цукру. Розтоплюємо масло, вливаємо його в молоко і розбиваємо яйце.
- Частинами всипаємо борошно з ванільним цукром. Замішуємо тісто і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
- Вишні без кісточок і дрібно порізані яблука висипаємо на сковороду разом із цукром, тушкуємо 10 хвилин. Тісто ділимо на шматочки по 50 грамів.
- Розкачуємо їх, кладемо в середину начинку. Формуємо пиріжки і залишаємо на 10 хвилин.
- Змащуємо яйцем і випікаємо 25 хвилин при 180 градусах.
Як приготувати пиріжки з вишнею та малиною
Малина додасть начинці не тільки особливого смаку, а й іншої структури. Давайте мерщій готувати пиріжки з вишнею та малиною.
Інгредієнти:
- Молоко - 60 г
- Яйця - 2 шт.
- Вершкове масло - 20 г
- Цукор - 100 г
- Борошно - 250 г
- Ванільний цукор - 10 г
- Сухі дріжджі - 3 г
- Рослинна олія - 10 мл
- Сіль - 0.5 ч. л.
- Вишні - 120 г
- Малина - 100 г
- Крохмаль - 1 ч. л.
Приготування:
- З вишні дістаємо кісточки. У тепле молоко всипаємо половину цукру, сіль і дріжджі. Перемішуємо.
- Додаємо трохи борошна, ванільний цукор і знову мішаємо. Залишаємо опару на 10 хвилин. Окремо змішуємо тепле масло з цукром і яйцем. Вливаємо суміш до опари і перемішуємо.
- Частинами додаємо борошно і замішуємо тісто, змащуємо олією. Залишаємо його на 1 годину.
- Ділимо тісто на шматочки по 55 грамів і залишаємо їх на 10 хвилин. Розкачуємо, посипаємо крохмалем і кладемо начинку.
- Формуємо пиріжки та залишаємо на 10 хвилин. Змащуємо яйцем і випікаємо 20 хвилин при 190 градусах.
- Такі пиріжки дуже ароматні та не менш смачні.
Пиріжки з вишневим варенням
Не всі люблять пиріжки з варенням, але ці точно сподобаються всім.
Інгредієнти:
- Борошно - 500 г
- Яйця - 4 шт.
- Вершкове масло - 100 г
- Цукор - 100 г
- Молоко - 200 мл
- Ванільний цукор - 10 г
- Сіль - 1 ч. л.
- Дріжджі - 10 г
- Вишневе варення - 400 г
Приготування:
- Змішуємо тепле молоко з цукром, ванільним цукром, сіллю і дріжджами. Через 10 хвилин додаємо суміш трьох яєць з олією, всипаємо борошно і замішуємо тісто.
- Через 1 годину ділимо його на шматочки по 40 грамів, розкачуємо і на один бік кладемо начинку. Одну половинку звертаємо, а другу половинку надрізаємо.
- Формуємо пиріжки. Змащуємо яйцем і випікаємо 20 хвилин при 190 градусах.
- Така випічка ідеальна як зовні, так і всередині.
Пиріжки з вишнею з дріжджового тіста
Дріжджове тісто за цим рецептом відмінно підніметься і добре підійде до вишневої начинки.
Інгредієнти:
- Молоко - 100 мл
- Кефір - 100 мл
- Живі дріжджі - 30 г
- Цукор - 125 г
- Вершкове масло - 50 г
- Яйця - 3 шт.
- Рослинна олія - 30 мл
- Сіль - 0.5 ч. л.
- Борошно - 650 г
- Вишні - 300 г
- Повидло - 300 г
Приготування:
- У молоко і кефір всипаємо цукор, сіль і дріжджі. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
- Додаємо 2 яйця з вершковим маслом і знову перемішуємо. Всипаємо частинами борошно і замішуємо тісто.
- Вливаємо рослинну олію і знову замішуємо. Залишаємо в теплому місці на 1 годину.
- Ділимо на шматочки по 60 грамів і залишаємо на 10 хвилин. Змішуємо повидло з вишнями.
- Тісто розкачуємо і кладемо начинку. Формуємо трикутники й залишаємо ще на 10 хвилин.
- Змащуємо яйцем і випікаємо 30 хвилин при 180 градусах. Трикутні вишневі пиріжки готові захоплювати!
Покрокове приготування бездріжджових пиріжків із вишнею
Дуже простий рецепт пиріжків, для яких не потрібно витрачати багато часу, оскільки не доведеться готувати дріжджове тісто.
Інгредієнти:
- Борошно - 500 г
- Вершкове масло - 100 г
- Цукор - 5 ст. л.
- Розпушувач - 0.5 ч. л.
- Сіль - 0.5 ч. л.
- Яйця - 1 шт.
- Вишні - 400 г
- Крохмаль - 1 ст. л.
- Кориця - 1 ч. л.
- Коньяк - 1 ч. л.
Приготування:
- Розтоплюємо вершкове масло, додаємо в нього цукор, сіль і перемішуємо. Борошно змішуємо з розпушувачем і маслом.
- Замішуємо тісто і відкладаємо на 30 хвилин. Ділимо тісто на шматочки по 50 грамів.
- Розкачуємо їх, кладемо всередину суміш вишні, крохмалю, кориці та коньяку і формуємо пиріжки.
- Змащуємо пиріжки яйцем і випікаємо 25 хвилин при 180 градусах. Як бачите, зовсім не складно приготувати бездріжджові пиріжки з вишнею.
Швидкі листкові пиріжки з вишнею, сиром і шоколадом
Поєднання вишні, сиру та шоколаду часте явище в десертах. Давайте приготуємо з такою начинкою пиріжки.
Інгредієнти:
- Листкове бездріжджове тісто - 1 лист
- Вишні - 100 г
- Крохмаль - 1.5 ч. л.
- Сирний сир - 100 г
- Шоколад - 5 часточок
- Яйця - 1 шт.
Приготування:
- Тісто трохи розкачуємо і ділимо на 4 частини. Вишні змішуємо з крохмалем.
- На два шматочки розподіляємо вишню і шматочки шоколаду. Формуємо пиріжки.
- На решту тіста кладемо сир, а зверху вишні. Формуємо пиріжки, змащуємо яйцем і випікаємо 20 хвилин за 180 градусів.
- Листкові пиріжки з вишнею, сиром і шоколадом готувати швидко, а зникають вони зі столу ще швидше.
Найкращі пиріжки зі свіжою або замороженою вишнею
Не для всіх пиріжків підходять заморожені ягоди або вишні, тільки не для цього рецепта.
Такий рецепт ідеально підійде в холодну пору року, коли ягоди є тільки в замороженому вигляді.
Інгредієнти:
- Борошно - 1 кг
- Молоко - 500 г
- Вершкове масло - 50 г
- Цукор - 400 г
- Сухі дріжджі - 12 г
- Рослинна олія
- Сіль - 0.5 ч. л.
- Вишні - 700 г
- Крохмаль - 3 ч. л.
- Яйця - 1 шт.
- Окріп - 3 ст. л.
Приготування:
- У розтоплене вершкове масло відправляємо цукор, сіль і перемішуємо. Вливаємо тепле молоко.
- Додаємо дріжджі, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин. Частинами всипаємо борошно і замішуємо тісто. Залишаємо його на годину в теплому місці. Ділимо тісто на шматочки по 60 грам.
- Вишні ставимо на вогонь, додаємо до них суміш крохмалю і води, тушкуємо 5 хвилин. Розкачуємо тісто і кладемо начинку.
- Формуємо пиріжки. Через 10 хвилин змащуємо їх яйцем і випікаємо 20 хвилин за 180 градусів.
Покроковий рецепт смажених пиріжків із вишнею
До вашої уваги рецепт пиріжків із вишнею на кефірі покроково.
Інгредієнти:
- Кефір - 125 мл
- Сода - дрібка
- Сіль - дрібка
- Цукор - 110 г
- Рослинна олія
- Борошно - 400 г
- Яйця - 1 шт.
- Вишні - 200 г
- Крохмаль - 1 ст. л.
Приготування:
- У борошно і дріжджі розбиваємо яйце. Вливаємо молоко, всипаємо сіль і 300 грам цукру.
- Додаємо вершкове масло і замішуємо тісто. Через 40 хвилин ділимо його на шматочки в 55 грам.
- Розкачуємо тісто і кладемо всередину вишню та цукор. Формуємо пиріжки.
- Обсмажуємо на олії до готовності та змащуємо сумішшю кориці, крохмалю та окропу.
Як зробити начинку з вишні з крохмалем для пиріжків
Вишня занадто соковита? Не біда! Для начинки використовуємо крохмаль.
Інгредієнти:
- Вишні - 400 г
- Цукор - 50 г
- Крохмаль - 1.5 ст. л.
Приготування:
- З'єднуємо вишню з цукром і ставимо на вогонь. Беремо пару ложок соку і змішуємо з крохмалем.
- Тушкуємо вишні 5 хвилин. Додаємо крохмаль і добре перемішуємо.
- Варимо до бажаної консистенції.