Салат із сайрою
Ситний і водночас ніжний салат із сайрою - це поєднання неоціненної користі, витонченого смаку та божественного аромату в одній страві! Дізнайтеся всі секрети приготування листкових, комбінованих і простих салатиків.

Сайра - це яскрава представниця сімейства Макрелещукових. Ця риба здавна користується грандіозним попитом, оскільки балує невимовним смаком, неоціненною користю і розумною ціною.
Крім того, продукт радує універсальністю, оскільки піддається варінню, смаженню, консервуванню, копченню, солінню, в'яленню та іншим видам кулінарної обробки. Зважаючи на це, ця смачна рибка ідеальна у складі запашних супів, ароматних котлет, пряних паштетів, запашних пирогів тощо. д.
Усі страви, в яких міститься сайра, балують хвилюючим ароматом і витонченим смаком. Але салати з цією рибкою - поза конкуренцією, оскільки вражають ніжністю, легкістю, соковитістю, пікантністю.
Сайра відома не тільки екстравагантним смаком, а й сприятливим впливом на організм, оскільки містить масу корисних компонентів у своєму складі. Так, наприклад, салат із морською сайрою:
- виводить шкідливі речовини з організму;
- знімає нервове та фізичне напруження;
- покращує зір;
- відновлює сили;
- активізує мозкову діяльність;
- нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту;
- захищає від руйнівного впливу вільних радикалів;
- стимулює вироблення колагенових та еластинових волокон;
- зміцнює нігтьові пластини;
- сприяє росту здорових волосків на голові;
- прискорює обмінні процеси;
- бореться із зайвою вагою;
- підвищує лібідо.
Крім того, вчені довели, що регулярне вживання корисної та смачної сайри знижує ризик виникнення злоякісних пухлин.
Людям, які дотримуються дієти, дозволяється ласувати смачною рибкою, оскільки в 100 г дрібної сайри міститься 140 ккал, а у великій - 250 ккал. Калорійність рибного салату із сайри, зрозуміло, залежить від набору продуктів.

Салат із сайрою «Ніжність» - покроковий фото-рецепт
Знаменитими кулінарами, а також любителями смачно поїсти, придумано безліч рецептів різних салатів. До уваги пропонується дуже ніжний і незвичайний салат із сайрою. Будь-яка господиня без зусиль приготує цю нескладну страву.
Інгредієнти
- Морква середнього розміру: 3-4 шт.
- Яйця: 5 шт.
- Гриби: 300-400 г
- Сайра: 1 банка
- Цибуля ріпчаста: 2 шт.
- Майонез: 200-250 г
- Свіжа зелень:
- Сіль:
Інструкція приготування
-
Для початку знаходимо всі необхідні продукти. Слід помити та почистити овочі. Натерти яйця на крупній тертці. Гриби дрібно нашаткувати й обсмажити з цибулею на рослинній олії. Для приготування салату підійдуть як печериці, так і лісові гриби (опеньки, свинухи). Також обсмажити натерту моркву до золотистого кольору.
-
Дрібно нарізати зелень. Ретельно розчавити виделкою консервовану сайру.
Якщо немає сайри, то можна використовувати сардини, тунець, або будь-яку іншу рибу за бажанням.
-
У глибоку тарілку викласти знизу шар грибів, пересмажених із цибулею. Потім шар моркви, далі тунець і закінчити яйцями. Усі шари і верхівку змастити майонезом.
-
Тепер проявляємо фантазію і прикрашаємо салат. Рибний салат дуже приємний на смак і неодмінно сподобається кожному члену сім'ї. Він ситний і простий у приготуванні.
Салат із консервованої сайри - дуже смачний і корисний
Щоб приготувати легкий і ніжний салат із пікантними нотками, треба запастися таким продуктовим набором:
- сайрою (консервованою) - 1 баночкою;
- свіжими огірками - 2 шт.;
- домашніми курячими яйцями - 3 шт.;
- зеленою цибулькою - 5 пір'їнками;
- кучерявою петрушкою - 3-5 гілочками;
- майонезом - 50 мл.
Процес приготування:
- Відкрийте баночку ароматної сайри, викладіть рибку в ємність, розімніть корисний продукт, скориставшись виделкою.
- Вимийте огірки, очистіть, поріжте тонкою соломкою і відправте до рибки.
- Відваріть курячі яйця, позбудьтеся шкаралупи, дрібно наріжте і покладіть у рибно-огіркову масу.
- Вимийте зелень, подрібніть і висипте в салатницю.
- Щедро заправте салат майонезом і ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси. За бажання майонез можна приготувати самостійно.
- Прикрасьте салатик зеленню. Ароматний рибний салат бездоганний у дуеті з картопляним пюре.

Салат «Мімоза» із сайрою
Для приготування салату з романтичною назвою «Мімоза» потрібно озброїтися такими продуктами:
- сайрою (консервованою) - 1 баночкою;
- домашніми курячими яйцями - 3-5 шт.;
- великою картоплею - 2-3 шт.;
- морквою - 1-2 шт.;
- ріпчастою цибулькою - 1 шт.;
- низькокалорійним майонезом - 150-200 г;
- зеленню - 1 пучком.
Процес приготування:
- Відкрийте баночку сайри, злийте рідину, викладіть ароматну рибку в салатницю і розімніть вилочкою.
- Очистіть цибулину від лушпиння, ретельно вимийте, подрібніть, викладіть на рибку (при бажанні цибулину можна замаринувати), гарненько полийте перший шар салату майонезом.
- Зваріть картоплю «в мундирі», остудіть, очистіть, подрібніть за допомогою терки, викладіть на цибулю і щедро полийте майонезом другий шар салату.
- Зваріть морквину, остудіть, почистіть, подрібніть, викладіть на картоплю і полийте третій шар салату майонезом.
- Зваріть яйця, остудіть, очистіть, акуратно відокремте жовтки від білків, подрібніть, скориставшись теркою. Білки викладіть на моркву, і полийте четвертий шар салату майонезом. Терті жовтки викладіть на білки (п'ятий шар салату майонезом покривати не потрібно).
- Прикрасьте «сонячний» салат кучерявою зеленню.
Яскрава «Мімоза», що вирізняється дражливим запахом і ніжним смаком, чудова в парі із запеченою картоплею, приправленою запашними спеціями.
Як приготувати смачний салат із сайрою та яйцем
Зі створенням кулінарної вишуканості впораються навіть господині-початківці. Для приготування салату, що балує гармонійним смаком, потрібно підготувати такі продукти:
- сайру (консервовану) - 1 баночку;
- сільські курячі яйця - 5-8 шт.;
- твердий сир - 200 г;
- майонез - 50-100 г;
- зелень - 1 пучок.
Процес приготування:
- Відкрийте банку сайри, злийте олію, викладіть рибку в ємність і розімніть, скориставшись вилочкою.
- Зваріть яйця, остудіть, очистіть, подрібніть на тертці, викладіть на рибку і покрийте шаром майонезу.
- Подрібніть сир, скориставшись теркою, викладіть на яєчний шар і щедро полийте майонезом.
- Прикрасьте бюджетну, але вишукану страву зеленню.
Легкий салатик дивовижний у компанії із запеченими овочами.

Рецепт салату із сайрою та огірком
Щоб приготувати салат із п'янким ароматом та оригінальним смаком, слід запастися таким набором продуктів:
- сайрою (консервованою) - 1 баночкою;
- перепелиними яйцями - 5 шт.;
- свіжими огірками - 3-5 шт.;
- ріпчастою цибулею - 1 шт.;
- сухариками - 1 пачкою;
- соєвим соусом - 1 ст. л.;
- майонезом - 50 г;
- кропом - 10 гілочками.
Процес приготування:
- Відкрийте банку сайри, злийте олію, викладіть рибку в миску, розімніть вилочкою.
- Очистіть цибулю, вимийте, поріжте кільцями, обдайте окропом, щоб позбутися гіркоти, і покладіть до риби.
- Зваріть яйця, остудіть, очистіть, подрібніть, викладіть у миску.
- Вимийте огірочки, очистіть, поріжте смужками і відправте в ємність.
- Відкрийте сухарики і висипте в салатницю.
- Подрібніть 5 гілочок кропу, висипте в окрему тарілочку, додайте майонез і соєвий соус, перемішайте інгредієнти до утворення однорідної консистенції.
- Заправте салат соусом.
- Прикрасьте страву зеленню.
Ніжний салат, що вирізняється грайливими нотками, чудовий у парі з пюре з картоплі, приправленим молочним соусом.
Варіація рибного салату із сайрою та рисом
Створення салатика, який вже точно припаде до смаку і домочадцям, і гостям, не займе багато часу. Щоб приготувати поживну страву, треба запастися продуктами:
- консервованою сайрою - 1 баночкою;
- довгозернистим рисом - 90 г;
- фіолетовою цибулею - 1 шт.;
- домашніми курячими яйцями - 2 шт.;
- свіжими огірками - 2 шт.;
- сметаною - 100 г;
- гірчицею - ½ ч. л.;
- кропом - 1 пучком.
Процес приготування:
- Відкрийте баночку сайри, злийте рідину, викладіть запашну рибку в салатницю, розімніть вилочкою.
- Вимийте рис, зваріть, остудіть і додайте до сайри.
- Очистіть цибулину, вимийте, подрібніть, обдайте гарячою водою і відправте в ємність із рибкою та рисом.
- Вимийте огірочки, почистіть, наріжте квадратиками та викладіть у загальну тарілку.
- Подрібніть кріп, висипте в піалу, введіть сметану та гірчицю, гарненько перемішайте до утворення однорідної консистенції (можна додати запашні спеції).
- Заправте салат.
- Прикрасьте ситну страву зеленушкою.
Простий, але казково-смачний салатик прекрасний у дуеті з пастою.

Рецепт салату із сайрою та різними овочами: морквою, картоплею, цибулею, горошком
Багатошаровий рибно-овочевий салат, що вирізняється колосальною користю, готується довше, ніж інші варіанти страви, проте він того вартий. Щоб приготувати неймовірно корисний рибно-овочевий салат, потрібно запастися такими продуктами:
- сайрою (консервованою) - 1 баночкою;
- великою морквою - 1 шт.;
- картоплею - 3 шт.;
- буряком - 1 шт.;
- зеленою цибулею - 5 пір'їнками;
- консервованим зеленим горошком - 3 ст. л.;
- консервованою солодкою кукурудзою - 3 ст. л.;
- сметаною - 100-170 г;
- зеленню - 1 пучком.
Процес приготування:
- Відкрийте банку сайри, злийте олію (її можна додати в суп), розімніть рибку виделкою і викладіть у салатницю.
- Вимийте цибульку, подрібніть, висипте на рибку і покрийте шаром сметани.
- Зваріть картоплю, остудіть, почистіть, натріть, викладіть на цибулю й обмажте сметаною.
- Зваріть моркву, остудіть, очистіть, подрібніть, викладіть на картоплю і знову шар сметани.
- Відкрийте банку із зеленим горошком, злийте маринад, викладіть на морквину і промажте сметаною.
- Зваріть буряк, остудіть, очистіть, натріть, викладіть на горох і залийте сметаною.
- Відкрийте баночку кукурудзи, злийте маринад, викладіть на буряк (сметанний шар не потрібен).
- Прикрасьте страву зеленушкою.
«Вітамінний бум» бездоганний у парі з відвареною картоплею.