Наш рецепт » Страви з риби » Салат із сайрою

Салат із сайрою

Ситний і водночас ніжний салат із сайрою - це поєднання неоціненної користі, витонченого смаку та божественного аромату в одній страві! Дізнайтеся всі секрети приготування листкових, комбінованих і простих салатиків.

Салат із сайрою


Сайра - це яскрава представниця сімейства Макрелещукових. Ця риба здавна користується грандіозним попитом, оскільки балує невимовним смаком, неоціненною користю і розумною ціною.

Крім того, продукт радує універсальністю, оскільки піддається варінню, смаженню, консервуванню, копченню, солінню, в'яленню та іншим видам кулінарної обробки. Зважаючи на це, ця смачна рибка ідеальна у складі запашних супів, ароматних котлет, пряних паштетів, запашних пирогів тощо. д.

Усі страви, в яких міститься сайра, балують хвилюючим ароматом і витонченим смаком. Але салати з цією рибкою - поза конкуренцією, оскільки вражають ніжністю, легкістю, соковитістю, пікантністю.

Сайра відома не тільки екстравагантним смаком, а й сприятливим впливом на організм, оскільки містить масу корисних компонентів у своєму складі. Так, наприклад, салат із морською сайрою:

  • виводить шкідливі речовини з організму;
  • знімає нервове та фізичне напруження;
  • покращує зір;
  • відновлює сили;
  • активізує мозкову діяльність;
  • нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту;
  • захищає від руйнівного впливу вільних радикалів;
  • стимулює вироблення колагенових та еластинових волокон;
  • зміцнює нігтьові пластини;
  • сприяє росту здорових волосків на голові;
  • прискорює обмінні процеси;
  • бореться із зайвою вагою;
  • підвищує лібідо.

Крім того, вчені довели, що регулярне вживання корисної та смачної сайри знижує ризик виникнення злоякісних пухлин.

Людям, які дотримуються дієти, дозволяється ласувати смачною рибкою, оскільки в 100 г дрібної сайри міститься 140 ккал, а у великій - 250 ккал. Калорійність рибного салату із сайри, зрозуміло, залежить від набору продуктів.


Салат із сайрою


Салат із сайрою «Ніжність» - покроковий фото-рецепт

Знаменитими кулінарами, а також любителями смачно поїсти, придумано безліч рецептів різних салатів. До уваги пропонується дуже ніжний і незвичайний салат із сайрою. Будь-яка господиня без зусиль приготує цю нескладну страву.

Інгредієнти

  • Морква середнього розміру: 3-4 шт.
  • Яйця: 5 шт.
  • Гриби: 300-400 г
  • Сайра: 1 банка
  • Цибуля ріпчаста: 2 шт.
  • Майонез: 200-250 г
  • Свіжа зелень:
  • Сіль:

Інструкція приготування

  1. Для початку знаходимо всі необхідні продукти. Слід помити та почистити овочі. Натерти яйця на крупній тертці. Гриби дрібно нашаткувати й обсмажити з цибулею на рослинній олії. Для приготування салату підійдуть як печериці, так і лісові гриби (опеньки, свинухи). Також обсмажити натерту моркву до золотистого кольору.

    Салат із сайрою
  2. Дрібно нарізати зелень. Ретельно розчавити виделкою консервовану сайру.

    Якщо немає сайри, то можна використовувати сардини, тунець, або будь-яку іншу рибу за бажанням.

    Салат із сайрою
  3. У глибоку тарілку викласти знизу шар грибів, пересмажених із цибулею. Потім шар моркви, далі тунець і закінчити яйцями. Усі шари і верхівку змастити майонезом.

    Салат із сайрою
  4. Тепер проявляємо фантазію і прикрашаємо салат. Рибний салат дуже приємний на смак і неодмінно сподобається кожному члену сім'ї. Він ситний і простий у приготуванні.

    Салат із сайрою

Салат із консервованої сайри - дуже смачний і корисний

Щоб приготувати легкий і ніжний салат із пікантними нотками, треба запастися таким продуктовим набором:

  • сайрою (консервованою) - 1 баночкою;
  • свіжими огірками - 2 шт.;
  • домашніми курячими яйцями - 3 шт.;
  • зеленою цибулькою - 5 пір'їнками;
  • кучерявою петрушкою - 3-5 гілочками;
  • майонезом - 50 мл.

Процес приготування:

  1. Відкрийте баночку ароматної сайри, викладіть рибку в ємність, розімніть корисний продукт, скориставшись виделкою.
  2. Вимийте огірки, очистіть, поріжте тонкою соломкою і відправте до рибки.
  3. Відваріть курячі яйця, позбудьтеся шкаралупи, дрібно наріжте і покладіть у рибно-огіркову масу.
  4. Вимийте зелень, подрібніть і висипте в салатницю.
  5. Щедро заправте салат майонезом і ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси. За бажання майонез можна приготувати самостійно.
  6. Прикрасьте салатик зеленню. Ароматний рибний салат бездоганний у дуеті з картопляним пюре.


Салат із сайрою


Салат «Мімоза» із сайрою

Для приготування салату з романтичною назвою «Мімоза» потрібно озброїтися такими продуктами:

  • сайрою (консервованою) - 1 баночкою;
  • домашніми курячими яйцями - 3-5 шт.;
  • великою картоплею - 2-3 шт.;
  • морквою - 1-2 шт.;
  • ріпчастою цибулькою - 1 шт.;
  • низькокалорійним майонезом - 150-200 г;
  • зеленню - 1 пучком.

Процес приготування:

  1. Відкрийте баночку сайри, злийте рідину, викладіть ароматну рибку в салатницю і розімніть вилочкою.
  2. Очистіть цибулину від лушпиння, ретельно вимийте, подрібніть, викладіть на рибку (при бажанні цибулину можна замаринувати), гарненько полийте перший шар салату майонезом.
  3. Зваріть картоплю «в мундирі», остудіть, очистіть, подрібніть за допомогою терки, викладіть на цибулю і щедро полийте майонезом другий шар салату.
  4. Зваріть морквину, остудіть, почистіть, подрібніть, викладіть на картоплю і полийте третій шар салату майонезом.
  5. Зваріть яйця, остудіть, очистіть, акуратно відокремте жовтки від білків, подрібніть, скориставшись теркою. Білки викладіть на моркву, і полийте четвертий шар салату майонезом. Терті жовтки викладіть на білки (п'ятий шар салату майонезом покривати не потрібно).
  6. Прикрасьте «сонячний» салат кучерявою зеленню.

Яскрава «Мімоза», що вирізняється дражливим запахом і ніжним смаком, чудова в парі із запеченою картоплею, приправленою запашними спеціями.

Як приготувати смачний салат із сайрою та яйцем

Зі створенням кулінарної вишуканості впораються навіть господині-початківці. Для приготування салату, що балує гармонійним смаком, потрібно підготувати такі продукти:

  • сайру (консервовану) - 1 баночку;
  • сільські курячі яйця - 5-8 шт.;
  • твердий сир - 200 г;
  • майонез - 50-100 г;
  • зелень - 1 пучок.

Процес приготування:

  1. Відкрийте банку сайри, злийте олію, викладіть рибку в ємність і розімніть, скориставшись вилочкою.
  2. Зваріть яйця, остудіть, очистіть, подрібніть на тертці, викладіть на рибку і покрийте шаром майонезу.
  3. Подрібніть сир, скориставшись теркою, викладіть на яєчний шар і щедро полийте майонезом.
  4. Прикрасьте бюджетну, але вишукану страву зеленню.

Легкий салатик дивовижний у компанії із запеченими овочами.


Салат із сайрою


Рецепт салату із сайрою та огірком

Щоб приготувати салат із п'янким ароматом та оригінальним смаком, слід запастися таким набором продуктів:

  • сайрою (консервованою) - 1 баночкою;
  • перепелиними яйцями - 5 шт.;
  • свіжими огірками - 3-5 шт.;
  • ріпчастою цибулею - 1 шт.;
  • сухариками - 1 пачкою;
  • соєвим соусом - 1 ст. л.;
  • майонезом - 50 г;
  • кропом - 10 гілочками.

Процес приготування:

  1. Відкрийте банку сайри, злийте олію, викладіть рибку в миску, розімніть вилочкою.
  2. Очистіть цибулю, вимийте, поріжте кільцями, обдайте окропом, щоб позбутися гіркоти, і покладіть до риби.
  3. Зваріть яйця, остудіть, очистіть, подрібніть, викладіть у миску.
  4. Вимийте огірочки, очистіть, поріжте смужками і відправте в ємність.
  5. Відкрийте сухарики і висипте в салатницю.
  6. Подрібніть 5 гілочок кропу, висипте в окрему тарілочку, додайте майонез і соєвий соус, перемішайте інгредієнти до утворення однорідної консистенції.
  7. Заправте салат соусом.
  8. Прикрасьте страву зеленню.

Ніжний салат, що вирізняється грайливими нотками, чудовий у парі з пюре з картоплі, приправленим молочним соусом.

Варіація рибного салату із сайрою та рисом

Створення салатика, який вже точно припаде до смаку і домочадцям, і гостям, не займе багато часу. Щоб приготувати поживну страву, треба запастися продуктами:

  • консервованою сайрою - 1 баночкою;
  • довгозернистим рисом - 90 г;
  • фіолетовою цибулею - 1 шт.;
  • домашніми курячими яйцями - 2 шт.;
  • свіжими огірками - 2 шт.;
  • сметаною - 100 г;
  • гірчицею - ½ ч. л.;
  • кропом - 1 пучком.

Процес приготування:

  1. Відкрийте баночку сайри, злийте рідину, викладіть запашну рибку в салатницю, розімніть вилочкою.
  2. Вимийте рис, зваріть, остудіть і додайте до сайри.
  3. Очистіть цибулину, вимийте, подрібніть, обдайте гарячою водою і відправте в ємність із рибкою та рисом.
  4. Вимийте огірочки, почистіть, наріжте квадратиками та викладіть у загальну тарілку.
  5. Подрібніть кріп, висипте в піалу, введіть сметану та гірчицю, гарненько перемішайте до утворення однорідної консистенції (можна додати запашні спеції).
  6. Заправте салат.
  7. Прикрасьте ситну страву зеленушкою.

Простий, але казково-смачний салатик прекрасний у дуеті з пастою.


Салат із сайрою


Рецепт салату із сайрою та різними овочами: морквою, картоплею, цибулею, горошком

Багатошаровий рибно-овочевий салат, що вирізняється колосальною користю, готується довше, ніж інші варіанти страви, проте він того вартий. Щоб приготувати неймовірно корисний рибно-овочевий салат, потрібно запастися такими продуктами:

  • сайрою (консервованою) - 1 баночкою;
  • великою морквою - 1 шт.;
  • картоплею - 3 шт.;
  • буряком - 1 шт.;
  • зеленою цибулею - 5 пір'їнками;
  • консервованим зеленим горошком - 3 ст. л.;
  • консервованою солодкою кукурудзою - 3 ст. л.;
  • сметаною - 100-170 г;
  • зеленню - 1 пучком.

Процес приготування:

  1. Відкрийте банку сайри, злийте олію (її можна додати в суп), розімніть рибку виделкою і викладіть у салатницю.
  2. Вимийте цибульку, подрібніть, висипте на рибку і покрийте шаром сметани.
  3. Зваріть картоплю, остудіть, почистіть, натріть, викладіть на цибулю й обмажте сметаною.
  4. Зваріть моркву, остудіть, очистіть, подрібніть, викладіть на картоплю і знову шар сметани.
  5. Відкрийте банку із зеленим горошком, злийте маринад, викладіть на морквину і промажте сметаною.
  6. Зваріть буряк, остудіть, очистіть, натріть, викладіть на горох і залийте сметаною.
  7. Відкрийте баночку кукурудзи, злийте маринад, викладіть на буряк (сметанний шар не потрібен).
  8. Прикрасьте страву зеленушкою.

«Вітамінний бум» бездоганний у парі з відвареною картоплею.

Рекомендуем

Салат з корейською морквою, ковбасою і сухариками - смачний майонезний салат
Салат з корейською морквою, ковбасою і сухариками - смачний майонезний салат
Корейська морквина - відмінна закуска при будь-якому випадку, в тому числі, і святковому. Цей продукт хороший і в самостійному вигляді, так і як доповнення до інших інгредієнтів будь-якого блюда,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору