Наш рецепт » Страви з риби » Форель на сковороді

Форель на сковороді

Форель соковита і досить жирна риба, готувати яку одне задоволення. Навіть на сковороді форель виходить ніжною і соковитою, смажиться дуже швидко і по суті її просто неможливо зіпсувати. Смажена форель на сковорідці чудово підійде як на повсякденний, так і на святковий стіл. Далі добірка рецептів, як посмажити на сковорідці форель просто так або з соусом.

Стейки форелі на сковороді - покроковий фото рецепт

Найпростіший і найсмачніший рецепт приготування стейків форелі на сковороді. Риба виходить дуже соковитою, ніжною і з мінімальною кількістю жиру.

Готову рибу рекомендується скропити соком лимона, лайма або граната. Лимон додасть рибі легкої кислинки, лайм більш вираженої. Особливо цікаво виходить із гранатовим соком. Він надає пікантної солодкості з ледь вловимою кислотою.

Інгредієнти

  • Стейки форелі: 4 шт.
  • Сіль, чорний перець: за смаком
  • Борошно пшеничне: для панірування
  • Олія соняшникова: для смаження
  • Сік лимона, лайма, граната: 4 ч. л.
  • Лимон, зелень: для подачі

Інструкція приготування

  1. Як приготувати смачну форель на сковороді? Стейки форелі посипаємо сіллю і перцем, м'яко втираємо, щоб спеції проникли у волокна. Перевертаємо стейки і повторюємо те ж саме з другого боку.

    Форель на сковороді
  2. Залишаємо форель на 10-15 хвилин просочитися спеціями. Потім рясно промиваємо стейки під проточною водою. Викладаємо на паперовий рушник і ретельно підсушуємо, щоб шматочки були повністю сухі.

    Форель на сковороді
  3. Кожен шматочок паніруємо з двох боків у борошні. На сковороду наливаємо невелику кількість соняшникової олії, нагріваємо. На розпечену олію викладаємо стейки й обсмажуємо на невеликому вогні.

    Форель на сковороді
  4. Приблизно через 3 хвилини, коли нижня сторона змінить трохи колір, перевертаємо шматочки форелі та обсмажуємо іншу сторону до утворення золотистої скоринки.

    Форель на сковороді
  5. Ніжні та соковиті стейки форелі на сковороді готові. Готові стейки форелі викладаємо на тарілку, подаємо зі скибочками лимона і зеленню. Додатково рекомендується подавати з овочевим гарніром.

    Форель на сковороді

Форель на сковороді в томатному соусі

Форель у томатному соусі, приготована на сковорідці, - це дуже смачно і корисно. Така риба буде чудово поєднуватися з будь-яким гарніром.

Інгредієнти:

  • Форель - 800 г;
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.;
  • Морква - 1 шт.;
  • Чебрець - 1 ч. л.;
  • Чилі - за смаком;
  • Біле вино - 100 мл;
  • Вода - 100 мл;
  • Сік половини лимона;
  • Оливкова олія - 2 ст. л;
  • Томатна паста - 3 ст. л.;
  • Сіль - 0.5 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Готуємо необхідні інгредієнти. Рибу за необхідності чистимо, філіруємо. Філе форелі нарізаємо на скибочки.
    Форель на сковороді
  2. Для маринаду змішуємо чебрець, чилі, сіль, оливкову олію і сік лимона. Шматочки форелі перекладаємо в контейнер.
    Форель на сковороді
  3. Скибочки риби поливаємо маринадом, ретельно перемазуємо кожен шматочок і залишаємо на 15-20 хвилин. У цей час ріпчасту цибулю нарізаємо невеликим кубиком.
    Форель на сковороді
  4. Моркву очищаємо та нарізаємо середніми кубиками. На розігріту пательню наливаємо невелику кількість оливкової олії та викладаємо подрібнену цибулю. Обсмажуємо до напівготовності.
    Форель на сковороді
  5. На сковороду відправляємо моркву, смажимо до м'якості. Томатну пасту змішуємо з водою, заливаємо вміст сковороди. Через 5 хвилин додаємо біле вино, сіль і перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо 5-7 хвилин.
    Форель на сковороді
  6. Соус ретельно подрібнюємо блендером, переливаємо на пательню і викладаємо замариновані шматочки форелі. Ставимо на невеликий вогонь.
    Форель на сковороді
  7. Рибу в соусі готуємо 5-7 хвилин, потім перевертаємо на інший бік і готуємо стільки ж. Готову рибку подаємо гарячою, як гарнір відмінно підійде рис, картопля і макарони.
    Форель на сковороді

Як швидко приготувати філе форелі на сковороді

Форель дуже смачна і ніжна риба, якщо її приготувати на пательні, вона матиме неймовірно красиву, хрустку скоринку і ніжну м'якоть.

Інгредієнти:

  • Форель стейки - 200 г;
  • Сіль, чорний мелений перець - за смаком;
  • Рослинна олія - для смаження;
  • Часник - 3 зубки;
  • Чебрець - 1 ч. л.;
  • Вершкове масло - 80 г;
  • Лимон - 1 шт.;
  • 10% вершки - 50 г;
  • Кріп - пучок.

Спосіб приготування:

  1. Форель промиваємо під проточною водою, просушуємо паперовим рушником, зрізаємо з кістки і розрізаємо на дві рівні частини. На шкірці робимо неглибокі поздовжні надрізи.
    Форель на сковороді
  2. Скибочки риби солимо і перчимо з усіх боків, залишаємо на 10 хвилин. На розігріту пательню вливаємо олію, викладаємо скибочки форелі обов'язково шкірою вниз.
    Форель на сковороді
  3. Обсмажуємо 3 хвилини і перевертаємо на інший бік. Два зубчики часнику розплющуємо, а один пропускаємо через прес і додаємо на сковороду. Туди ж відправляємо 20 г вершкового масла і смажимо рибу ще 2-3 хвилини. Періодично поливаючи скибочки риби розпеченим ароматним маслом.
    Форель на сковороді
  4. На порожню сковороду вичавлюємо лимонний сік, додаємо вершкове масло, що залишилося, і вливаємо вершки. Перемішуємо, додаємо сіль і доводимо до кипіння. Наприкінці кладемо подрібнений кріп і знімаємо з вогню.
    Форель на сковороді
  5. Смажене філе форелі викладаємо на тарілку для подачі. Зверху поливаємо вершковим соусом і прикрашаємо гілочкою свіжого кропу.
    Форель на сковороді

Стейки форелі з лимоном і розмарином

Рецепт приготування найніжнішої та найароматнішої форелі на сковороді. Смажена рибка ідеальний варіант для легкої вечері, подати можна тільки з овочами.

Інгредієнти:

  • Стейки форелі - 4 шт.;
  • Лимон - 1 шт.;
  • Сіль, чорний мелений перець;
  • Вершкове масло - для смаження;
  • Розмарин - 2 гілочки.

Спосіб приготування:

  1. Стейки форелі промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперовий рушник і ретельно просушуємо. Солимо, перчимо і збризкуємо соком лимона з двох боків.
    Форель на сковороді
  2. На розігріту сковорідку викладаємо вершкове масло і чекаємо, поки воно повністю розтопиться. Викладаємо гілочки розмарину, за бажанням можна додати зубчик часнику. Рибу кладемо на сковороду, смажимо 3-4 хвилини.
    Форель на сковороді
  3. Перевертаємо і обсмажуємо форель з іншого боку до утворення золотистої скоринки приблизно той самий час.
    Форель на сковороді
  4. Шикарні стейки форелі на сковороді - готові! За бажанням скроплюємо соком лимона або граната. Така риба буде чудовим варіантом для вечері або на святковий стіл.
    Форель на сковороді

Форель у вершковому соусі

Ще один цікавий рецепт. Форель у вершковому соусі зі шпинатом приготована на пательні - це дуже смачно. Подавати форель можна з будь-якими макаронними виробами, картопляним пюре або рисом.

Інгредієнти:

  • Форель - 800 г;
  • Вершки 10% - 200 мл;
  • Біле сухе вино - 100 мл;
  • Сир пармезан - 30 г;
  • Часник - 65 г;
  • Шпинат - 100 г;
  • Цибуля-шалот - 2 шт.;
  • Вершкове масло - 25 г;
  • Лимон - 1 шт.;
  • Лимонний сік - 1,5 ст. л.;
  • Чебрець - 2-3 гілочки;
  • Чорний мелений перець. сіль - за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Форель миємо, знімаємо шкіру, виймаємо кістки та нарізаємо на порційні шматки. Змішуємо сіль і чорний мелений перець, натираємо шматки риби, скроплюємо лимонним соком. Залишаємо на 20-25 хвилин.
    Форель на сковороді
  2. Цибулю і часник чистимо від лушпиння, нарізаємо цибулю дрібним кубиком, часник дуже дрібно рубаємо.
    Форель на сковороді
  3. Лимон нарізаємо кільцями. Миємо, підсушуємо і крупно нарізаємо листя шпинату.
    Форель на сковороді
  4. На великому вогні розігріваємо вершкове масло, на сковорідку викладаємо шматочки форелі стороною, де була шкіра. Прикручуємо вогонь і обсмажуємо 3 хвилини. Перевертаємо.
    Форель на сковороді
  5. Знімаємо рибу зі сковороди, замість неї кладемо цибулю, часник і обсмажуємо. Вливаємо сухе вино і залишаємо на 2-3 хвилини, щоб випарувався спирт. Додаємо вершки, доводимо до кипіння і тушкуємо на повільному вогні до загустіння, додаємо спеції, шпинат і лимонні часточки.
    Форель на сковороді
  6. Викладаємо обсмажену форель у вершковий соус і залишаємо буквально на 2-3 хвилини при мінімальному нагріванні. Подаємо в гарячому вигляді з гарніром. Смачного.
    Форель на сковороді

Немає нічого простішого, ніж приготувати форель на сковороді. Причому залежно від бажання її можна просто посмажити або ж потомити кілька хвилин у соусі, щоб потім подати з гарніром. Насамкінець, як правильно підготувати та посмажити ідеальне філе форелі за 6 хвилин.

Рекомендуем

Риба в аерогрилі
Риба в аерогрилі
Приготування риби в аерогрилі - швидкий і корисний спосіб отримати соковиту й ароматну страву. Завдяки аерогрилю риба зберігає свої поживні властивості, стає ніжною всередині та злегка
Форель у духовці
Форель у духовці
Форель є справжнім скарбом, який містить значну кількість омеги-3, білка, жирних кислот, а також, вітаміну В-12 і вітаміну D. І це все в одній порції. Постійне вживання такої риби сприяє зростанню
Як приготувати коропа на сковороді
Як приготувати коропа на сковороді
Недарма коропа називають царською рибою, а досвідчені рибалки хваляться таким уловом - він смачний у будь-якому вигляді, як запеченому, так і відвареному, але особливо цікавий при обсмажуванні.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору