Швидка піца з лаваша з м'ясними фрикадельками в духовці
Для любителів піци пропоную рецепт, в якому не доведеться возитися з тестом. Дуже смачну піцу швидко і просто можна приготувати, використовуючи в якості основи грузинський товстий лаваш. Я в своєму рецепті приготувала піцу з м'ясними фрикадельками, обсмаженими на рослинному маслі. Вийшло смачно. Дотримуйтесь моїм рецептом, і я впевнена, у Вас теж вийде приголомшливо смачна, ароматна і хрустка швидка піца з лаваша.
продукти:
- лаваш грузинський (товстий) - 1 шт .;
- фарш (у мене свинячо-яловичий) - 600 гр;
- сир твердий (у мене моцарелла) - 200 гр;
- томатний соус (або кетчуп) - 150 гр;
- майонез - 100 гр;
- огірок солоний (або маринований) - 1 шт .;
- рослинне масло - 150 мл;
- кінза свіжа (або петрушка) - 1 пучок;
- сіль - 1 ч.л.
Як зробити піцу з лаваша в духовці
Для початку нам потрібно зайнятися приготуванням м'ясних фрикадельок. Пучок кінзи споліскуємо під прохолодною водою і нарізаємо дуже дрібно.
У фарш додаємо сіль, нарізану кінзу і ретельно його вимішуємо. З фаршу формуємо невеличкі фрикадельки.
На соняшниковій олії обсмажуємо фрикадельки з усіх боків (до готовності).
Далі, готові фрикадели викладаємо на серветку, щоб вбралося залишки жиру.
Солоний або маринований огірочок потрібно нарізати тоненькою соломкою.
Сир натираємо на крупній тертці.
Лаваш потрібно акуратно розрізати гострим ножем на дві частини, як на фото.
Як ви вже зрозуміли, з одного готового лаваша у нас вийде основа для двох піц. Дуже акуратно і просто розрізати лаваш виходить за допомогою спеціального хлібного зубчастого ножа.
Майонез і кетчуп змішуємо.
Випікати піцу ми будемо на листі, застеленому пергаментним папером. Формувати нашу ледачу піцу ми будемо на цьому ж листі.
Лаваш перевертаємо так, щоб розрізана частина була зверху, за допомогою кулінарної кисті змащуємо сумішшю томатної пасти і майонезу.
Далі, викладаємо м'ясні фрикадельки і між фрикаделі маємо нарізаний огірочок.
Щедро посипаємо піцу тертим сиром і відправляємо запікатися в духову шафу на сильному вогні на п'ятнадцять хвилин.
Так як всі інгредієнти нашої швидкої піци готові (не сире), то цього часу повинно вистачити, щоб лаваш прогрілося, а сир розплавився і утворив симпатичну і смачну скоринку.
Смачну, хрустку і ароматну піцу з готового лаваша з м'ясними фрикадельками розрізаємо на шматочки коли вона злегка охолоне.
Як ви переконалися, готувати швидку піцу на товстому грузинському лаваші дуже просто і швидко.
Вона виходить дуже смачна, симпатична і ситна.