Наш рецепт » Перші страви » Смачний гречаний суп з м'ясом на яловичому бульйоні

Смачний гречаний суп з м'ясом на яловичому бульйоні

Про користь перших страв знають все але, на жаль, не всі знають, як смачно готувати різноманітні супи на кожен день. Мій рецепт, доповнений покроково зробленими фото, допоможе вам приготувати гречаний суп з м'ясом - ситне і корисне страву для всієї родини.

Перед вами на фото все, що нам потрібно для варіння.

Смачний гречаний суп з м'ясом на яловичому бульйоні

  • вода - 2-2,5 л .;
  • яловича кістка з м'ясом - 0,4-0,5 кг .;
  • гречка - 0,5 ст .;
  • картопля - 3 шт .;
  • морква 2 шт .;
  • цибуля - 1 шт .;
  • перець салатний - 1 шт .;
  • сіль - 0,5 ст. л .;
  • спеції - 0,5 ч. л .;
  • лавровий лист - 1-2 шт .;
  • чорний і запашний перець горошком - 2-3 шт .;
  • зелень - 1 пучок.

Як приготувати гречаний суп з м'ясом

Для того щоб отримати насичений, смачний бульйон я використовую яловиче м'ясо на кістці. Можна використовувати також і свинину, але тільки попередньо видалити шматочки жиру і скоротити на півгодини час варіння. Овочі потрібно почистити і помити, а гречану крупу перебрати і промити.

Насамперед поставте варитися бульйон. Залийте холодною водою яловичину і поставте каструлю на включену конфорку. Коли на поверхні почне збиратися пінка, зніміть її ложкою. Коли пінка перестане утворюватися, зменшіть температуру і варіть на невеликому вогні 1,5-2 години. Періодично перевіряйте бульйон на наявність пінки, або шару жиру, який також потрібно видалити. Не забудьте кинути в каструлю лавровий лист і пару горошин чорного і запашного перцю. Якщо кістки занадто великі, то коли бульйон буде готовий їх необхідно вийняти, а сам бульйон процідити через сито.

Смачний гречаний суп з м'ясом на яловичому бульйоні

Наріжте картоплю кубиком і відправте в бульйон разом з сіллю.

Смачний гречаний суп з м'ясом на яловичому бульйоні

Потім Відведіть туди ж промиту гречку.

Смачний гречаний суп з м'ясом на яловичому бульйоні

Натріть моркву на крупній тертці, а салатний перець і цибулю наріжте невеликим кубиком.

Смачний гречаний суп з м'ясом на яловичому бульйоні

Овочі відправте смажитися на розігріту сковороду з соняшниковою олією.

Смачний гречаний суп з м'ясом на яловичому бульйоні

Коли овочі придбають золотистий відтінок їх можна додавати до решти інгредієнтів. Проваріть суп ще 5 хвилин, потім додайте рубану зелень і спеції. Спробуйте супчик на смак і по необхідності додайте сіль. За бажанням можна додати в кінці варіння невеликої подрібнений зубчик часнику для аромату.

Смачний гречаний суп з м'ясом на яловичому бульйоні

Такий ситний і смачний гречаний суп неодмінно оцінить вся сім'я.

Смачний гречаний суп з м'ясом на яловичому бульйоні

Подавайте його в теплому вигляді з скибочкою хліба. Смачного!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Як правильно варити гречку або як приготувати гречану кашу на гарнір - рецепт смачної розсипчастої каші без варіння, c фото
Як правильно варити гречку або як приготувати гречану кашу на гарнір - рецепт смачної розсипчастої каші без варіння, c фото
Здавалося б, таке просте завдання - приготувати гречку, але як багато відразу виникає питань у недосвідченої господині: як правильно варити гречку на воді на гарнір, як приготувати гречану кашу

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору