Смачний гречаний суп з м'ясом на яловичому бульйоні
Про користь перших страв знають все але, на жаль, не всі знають, як смачно готувати різноманітні супи на кожен день. Мій рецепт, доповнений покроково зробленими фото, допоможе вам приготувати гречаний суп з м'ясом - ситне і корисне страву для всієї родини.
Перед вами на фото все, що нам потрібно для варіння.
- вода - 2-2,5 л .;
- яловича кістка з м'ясом - 0,4-0,5 кг .;
- гречка - 0,5 ст .;
- картопля - 3 шт .;
- морква 2 шт .;
- цибуля - 1 шт .;
- перець салатний - 1 шт .;
- сіль - 0,5 ст. л .;
- спеції - 0,5 ч. л .;
- лавровий лист - 1-2 шт .;
- чорний і запашний перець горошком - 2-3 шт .;
- зелень - 1 пучок.
Як приготувати гречаний суп з м'ясом
Для того щоб отримати насичений, смачний бульйон я використовую яловиче м'ясо на кістці. Можна використовувати також і свинину, але тільки попередньо видалити шматочки жиру і скоротити на півгодини час варіння. Овочі потрібно почистити і помити, а гречану крупу перебрати і промити.
Насамперед поставте варитися бульйон. Залийте холодною водою яловичину і поставте каструлю на включену конфорку. Коли на поверхні почне збиратися пінка, зніміть її ложкою. Коли пінка перестане утворюватися, зменшіть температуру і варіть на невеликому вогні 1,5-2 години. Періодично перевіряйте бульйон на наявність пінки, або шару жиру, який також потрібно видалити. Не забудьте кинути в каструлю лавровий лист і пару горошин чорного і запашного перцю. Якщо кістки занадто великі, то коли бульйон буде готовий їх необхідно вийняти, а сам бульйон процідити через сито.
Наріжте картоплю кубиком і відправте в бульйон разом з сіллю.
Потім Відведіть туди ж промиту гречку.
Натріть моркву на крупній тертці, а салатний перець і цибулю наріжте невеликим кубиком.
Овочі відправте смажитися на розігріту сковороду з соняшниковою олією.
Коли овочі придбають золотистий відтінок їх можна додавати до решти інгредієнтів. Проваріть суп ще 5 хвилин, потім додайте рубану зелень і спеції. Спробуйте супчик на смак і по необхідності додайте сіль. За бажанням можна додати в кінці варіння невеликої подрібнений зубчик часнику для аромату.
Такий ситний і смачний гречаний суп неодмінно оцінить вся сім'я.
Подавайте його в теплому вигляді з скибочкою хліба. Смачного!