Домашній плавлений сир з сиру з кропом
Милі господині, думаю, що у Вас не раз виникло питання, що можна приготувати для своїх улюблених домочадців на сніданок, щоб страва була смачна, ситна, а, головне, корисне. Для своєї родини я дуже часто готую ніжний, ароматний і неймовірно смачний домашній плавлений сир з сиру з кропом. Процес приготування такого аматорського сиру я докладно описала в своєму рецепті, і кожен етап приготування має покроково зроблені фото. Сподіваюся, що, по-моєму, рецептом аматорський плавлений сир з кропом на сніданок для своєї сім'ї зможуть приготувати навіть початківці кулінаркі.
Нам знадобиться:
- сир - 0,5 кг;
- вершкове масло - 80 гр;
- кріп - 1 пучок;
- сіль кухонна - 5 гр;
- цукор - 20 гр;
- сода харчова - 5 гр;
- яйце - 1 шт.
Як зробити плавлений сир з сиру з кропом в домашніх умовах
Для приготування цього домашнього сиру сир краще використовувати середньої жирності і не дуже сухою. Краще, навіть, нехай сирок буде трохи вологим. Звичайно ж, підійде і сир, куплений в магазині, але ніжніший сир вийде з домашнього сирка, приготованого власноруч.
І так, для початку нам потрібно вершкове масло нарубати ножем і залишити при кімнатній температурі, щоб воно розм'якло.
Кріп нам потрібно вимити під проточною водою і обов'язково прибрати зайву вологу з допомогою паперового рушника.
Потім, відрізаємо у пучка кропу грубі стебла.
А ніжні молоденькі гілочки дуже дрібно шаткуємо гострим ножем.
У блендері змішуємо сир з цукром, яйцем, сіллю і харчовою содою.
У підсумку, у нас виходить ось така рідка сирна маса без грудочок, з якої ми і будемо готувати плавлений сир з сиру.
Збиту основу для сиру переливаємо в посуд з нержавіючої сталі і ставимо на парову баню.
Масу потрібно при постійному помішуванні ложкою варити п'ять хвилин після закипання. Потім, додаємо в сир вершкове масло і доводимо до кипіння все разом.
Коли масло повністю розтане, додаємо нарізаний кріп.
Перемішуємо, ще раз доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Для віджимання сиру нам потрібно спорудити нехитру конструкцію. Друшляк застилає чистої марлею складеної у два шари і ставимо зверху на невелику каструльку, в яку буде стікати сироватка. Потім, приготовлену суміш викладаємо в друшляк.
Краї марлі загортаємо всередину, накриваючи марлею сир, зверху кладемо плоску тарілочку, ставимо гніт і відправляємо конструкцію в холодильник на дванадцять годин.
З плином часу знімаємо гніт, розгортаємо краю марлі і бачимо, що у нас вийшов невеликий шматочок аматорського сиру.
Крім того, у нас є чудова жирна і смачна молочна сироватка, на основі якої можна приготувати тісто. На цей раз, я приготувала тісто для вареників з картоплею.
Нарізаємо ароматний, жирний і неймовірно смачний домашній плавлений сир з сиру великими скибками і терміново запрошуємо домочадців для зняття проби.
А ось і наш легкий і ситний сніданок з аматорським сиром, смачним домашнім хлібом, випеченим в хлібопічці або духовці, і пекуче гарячим ароматною кавою.
Зберігати аматорський домашній сир потрібно в холодильнику в пластиковому контейнері з щільно закривається кришкою не більше п'яти днів.
Але, звичайно, приголомшливо смачний домашній сир з кропом з'їдається моїми домочадцями значно швидше. Пам'ятайте, що ситний і смачний сніданок - запорука позитивного настрою на весь день!