Наш рецепт » На замітку » Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Милі господині, думаю, що у Вас не раз виникло питання, що можна приготувати для своїх улюблених домочадців на сніданок, щоб страва була смачна, ситна, а, головне, корисне. Для своєї родини я дуже часто готую ніжний, ароматний і неймовірно смачний домашній плавлений сир з сиру з кропом. Процес приготування такого аматорського сиру я докладно описала в своєму рецепті, і кожен етап приготування має покроково зроблені фото. Сподіваюся, що, по-моєму, рецептом аматорський плавлений сир з кропом на сніданок для своєї сім'ї зможуть приготувати навіть початківці кулінаркі.

Нам знадобиться:

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

  • сир - 0,5 кг;
  • вершкове масло - 80 гр;
  • кріп - 1 пучок;
  • сіль кухонна - 5 гр;
  • цукор - 20 гр;
  • сода харчова - 5 гр;
  • яйце - 1 шт.

Як зробити плавлений сир з сиру з кропом в домашніх умовах

Для приготування цього домашнього сиру сир краще використовувати середньої жирності і не дуже сухою. Краще, навіть, нехай сирок буде трохи вологим. Звичайно ж, підійде і сир, куплений в магазині, але ніжніший сир вийде з домашнього сирка, приготованого власноруч.

І так, для початку нам потрібно вершкове масло нарубати ножем і залишити при кімнатній температурі, щоб воно розм'якло.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Кріп нам потрібно вимити під проточною водою і обов'язково прибрати зайву вологу з допомогою паперового рушника.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Потім, відрізаємо у пучка кропу грубі стебла.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

 А ніжні молоденькі гілочки дуже дрібно шаткуємо гострим ножем.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

У блендері змішуємо сир з цукром, яйцем, сіллю і харчовою содою.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

У підсумку, у нас виходить ось така рідка сирна маса без грудочок, з якої ми і будемо готувати плавлений сир з сиру.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Збиту основу для сиру переливаємо в посуд з нержавіючої сталі і ставимо на парову баню.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Масу потрібно при постійному помішуванні ложкою варити п'ять хвилин після закипання. Потім, додаємо в сир вершкове масло і доводимо до кипіння все разом.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Коли масло повністю розтане, додаємо нарізаний кріп.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Перемішуємо, ще раз доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Для віджимання сиру нам потрібно спорудити нехитру конструкцію. Друшляк застилає чистої марлею складеної у два шари і ставимо зверху на невелику каструльку, в яку буде стікати сироватка. Потім, приготовлену суміш викладаємо в друшляк.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Краї марлі загортаємо всередину, накриваючи марлею сир, зверху кладемо плоску тарілочку, ставимо гніт і відправляємо конструкцію в холодильник на дванадцять годин.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

З плином часу знімаємо гніт, розгортаємо краю марлі і бачимо, що у нас вийшов невеликий шматочок аматорського сиру.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Крім того, у нас є чудова жирна і смачна молочна сироватка, на основі якої можна приготувати тісто. На цей раз, я приготувала тісто для вареників з картоплею.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Нарізаємо ароматний, жирний і неймовірно смачний домашній плавлений сир з сиру великими скибками і терміново запрошуємо домочадців для зняття проби.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

А ось і наш легкий і ситний сніданок з аматорським сиром, смачним домашнім хлібом, випеченим в хлібопічці або духовці, і пекуче гарячим ароматною кавою.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Зберігати аматорський домашній сир потрібно в холодильнику в пластиковому контейнері з щільно закривається кришкою не більше п'яти днів.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Але, звичайно, приголомшливо смачний домашній сир з кропом з'їдається моїми домочадцями значно швидше. Пам'ятайте, що ситний і смачний сніданок - запорука позитивного настрою на весь день!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Сирний соус тартар з кропом і м'ятою в тарталетках з солоною сьомгою
Сирний соус тартар з кропом і м'ятою в тарталетках з солоною сьомгою
Перед тим, як пригощати своїх гостей смачним гарячим блюдом, запропонуйте їм холодну закуску у вигляді сирного тартара. Пропонований мною сьогодні смачний сирний соус тартар з кропом і м'ятою в

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору