Наш рецепт » Овочеві страви » Весняний морквяний салат з черемшею, часником, горіхами, зеленню і майонезом

Весняний морквяний салат з черемшею, часником, горіхами, зеленню і майонезом

Взимку і, особливо, ранньою весною нам так не вистачає вітамінів. Салати з сирих овочів з зеленню допомагають наситити наш організм енергією, відновити сили і здоров'я. Смачний морквяний салат з черемшею, часником, горіхами, зеленню і майонезом - один з варіантів таких закусок. Волоські горіхи і майонез додадуть салату ситність, а зелена ароматна черемша додасть вітамінів в блюдо. Простий у виконанні, він, разом з іншими холодними закусками з доступних продуктів, стане улюбленим весняним салатом у вашій родині. Мій, покроково виконаний фото-рецепт, допоможе і вам приготувати це корисне вітамінне блюдо.

Нам потрібні такі продукти:

  • морква сира - 1-2 шт. (200 гр.);
  • подрібнені волоські горіхи - 1 стіл ложка;
  • часник - 3-4 зубці;
  • черемша - кілька стеблинок;
  • зелень - кілька стеблинок;
  • майонез - 3-4 стіл. ложки;
  • сіль - за необхідності.

Весняний морквяний салат з черемшею, часником, горіхами, зеленню і майонезом

Як зробити морквяний салат з черемшею

Беремо соковиті свіжу моркву, миємо її і чистимо. Трьом на крупній тертці в салатницю, де будемо готувати салат.

Весняний морквяний салат з черемшею, часником, горіхами, зеленню і майонезом

Сюди ж поміщаємо подрібнений часник і волоські горіхи. Відкрию секрет, як швидко подрібнити волоські горіхи для салату. Очищені ядра горіхів накрийте поліетиленовою плівкою і прокатати качалкою вперед і назад. Подрібніть горіхи таким чином до великої крихти.

Весняний морквяний салат з черемшею, часником, горіхами, зеленню і майонезом

Навесні, в сезон черемші, обов'язково використовуйте в різні салати її вітамінні листя, що видають приємний часниковий аромат. Це прекрасна зелена добавка витаминизирует ваш салат. Та й будь-яка їжа стає набагато привабливіше і апетитний при використанні ароматних і соковитих листочків свіжої зелені.

Весняний морквяний салат з черемшею, часником, горіхами, зеленню і майонезом

Нарізаємо зелень кропу, петрушки, черемші і відправляємо в миску з салатом.

Весняний морквяний салат з черемшею, часником, горіхами, зеленню і майонезом

Тепер, залишилося додати майонез і перемішати салат. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні часом, то приготуйте свій домашній майонез - це буде смачніше і корисніше, та й без шкідливих «єшок» промислового соусу. Якщо потрібно - посоліть за смаком. Якщо замінити звичайний майонез на пісний, або на гірчично-соняшникову заправку, то у вас вийде пісний варіант салату, який просто чудово вписується в меню, в період весняного поста.

Весняний морквяний салат з черемшею, часником, горіхами, зеленню і майонезом

Ось такий простий весняний салат можна приготувати, використовуючи мінімум продуктів.

Весняний морквяний салат з черемшею, часником, горіхами, зеленню і майонезом

Його свіжий смак здивує вас і запам'ятається надовго. Приготуйте такий морквяний салат з черемшею і горіхами - це смачно і корисно. Смачного!

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору