Весняний морквяний салат з черемшею, часником, горіхами, зеленню і майонезом
Взимку і, особливо, ранньою весною нам так не вистачає вітамінів. Салати з сирих овочів з зеленню допомагають наситити наш організм енергією, відновити сили і здоров'я. Смачний морквяний салат з черемшею, часником, горіхами, зеленню і майонезом - один з варіантів таких закусок. Волоські горіхи і майонез додадуть салату ситність, а зелена ароматна черемша додасть вітамінів в блюдо. Простий у виконанні, він, разом з іншими холодними закусками з доступних продуктів, стане улюбленим весняним салатом у вашій родині. Мій, покроково виконаний фото-рецепт, допоможе і вам приготувати це корисне вітамінне блюдо.
Нам потрібні такі продукти:
- морква сира - 1-2 шт. (200 гр.);
- подрібнені волоські горіхи - 1 стіл ложка;
- часник - 3-4 зубці;
- черемша - кілька стеблинок;
- зелень - кілька стеблинок;
- майонез - 3-4 стіл. ложки;
- сіль - за необхідності.
Як зробити морквяний салат з черемшею
Беремо соковиті свіжу моркву, миємо її і чистимо. Трьом на крупній тертці в салатницю, де будемо готувати салат.
Сюди ж поміщаємо подрібнений часник і волоські горіхи. Відкрию секрет, як швидко подрібнити волоські горіхи для салату. Очищені ядра горіхів накрийте поліетиленовою плівкою і прокатати качалкою вперед і назад. Подрібніть горіхи таким чином до великої крихти.
Навесні, в сезон черемші, обов'язково використовуйте в різні салати її вітамінні листя, що видають приємний часниковий аромат. Це прекрасна зелена добавка витаминизирует ваш салат. Та й будь-яка їжа стає набагато привабливіше і апетитний при використанні ароматних і соковитих листочків свіжої зелені.
Нарізаємо зелень кропу, петрушки, черемші і відправляємо в миску з салатом.
Тепер, залишилося додати майонез і перемішати салат. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні часом, то приготуйте свій домашній майонез - це буде смачніше і корисніше, та й без шкідливих «єшок» промислового соусу. Якщо потрібно - посоліть за смаком. Якщо замінити звичайний майонез на пісний, або на гірчично-соняшникову заправку, то у вас вийде пісний варіант салату, який просто чудово вписується в меню, в період весняного поста.
Ось такий простий весняний салат можна приготувати, використовуючи мінімум продуктів.
Його свіжий смак здивує вас і запам'ятається надовго. Приготуйте такий морквяний салат з черемшею і горіхами - це смачно і корисно. Смачного!