Наш рецепт » Страви з риби » Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці

Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці

Риба макрурус має біле м'ясо з ніжним і приємним смаком, яке ідеально підходить для різних страв. Крім того, макрурус є джерелом цінних поживних речовин, таких як білки, вітаміни та мінерали. Варто пам'ятати, що різноманітність у меню має велике значення для підтримки здоров'я. Тому риба може стати цікавим і смачним доповненням до звичного раціону харчування. У цій добірці 10 рецептів приготування макруруса від простих до вишуканих страв.

Простий смажений макрурус на сковороді - покроковий фото рецепт

Макрурус є рідкісною рибою, яка при правильному приготуванні перетворюється на вишукану кулінарну страву. Як гарнір до макруруса підійдуть будь-які овочі або відварений рис.

Інгредієнти

  • Макрусус: 1 кг
  • Сіль: 1 ст. л.
  • Борошно: 3-4 ст. л.
  • Олія: для смаження

Інструкція приготування

  1. Як швидко та смачно приготувати макрурус?  Не чекаючи повного розморожування, помийте і почистіть рибу, потім поріжте її поперек на середні шматочки.

    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  2. Зробіть панірування, змішавши в мисці борошно з сіллю. Розігрійте сковороду з додаванням рослинної олії.

    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  3. Кожен рибний шматочок обваляйте в паніровці та покладіть на сковороду.

    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  4. Через 6 хвилин переверніть макрурус на другий бік, накрийте кришкою і готуйте ще 8 хвилин. За цей час риба встигне добре просмажитися.

    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  5. Подавати смажену рибку макрурус можна в теплому або повністю охолодженому вигляді. На гарнір ідеально підійде картопляне пюре, відварений рис або макаронні вироби. А можна з'їсти макруруса просто так із хлібцем і овочами.

    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці

Рецепт соковитого макруруса на сковороді з овочами

Наступний рецепт чудовий вибір для тих, хто хоче приготувати щось смачне і корисне, але не витрачати багато часу. Далі проста і швидка страва, яку можна подати як на обід, так і на вечерю.

Інгредієнти:

  • Макрурус;
  • Цибуля ріпчаста;
  • Морква;
  • Перець болгарський;
  • Сіль, перець;
  • Лавровий лист;
  • Олія рослинна.

Приготування:

  1. Почистіть рибу і наріжте її на порційні шматочки. Розігрійте сковорідку та налийте олію. Коли олія нагріється, обсмажте нарізану півкільцями цибулю.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  2. Моркву і болгарський перець наріжте на довгасті смужки та обсмажте разом із цибулею. Не забувайте помішувати овочі. Приправте сіллю і перцем за смаком.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  3. На пательню викладіть рибу прямо на овочі та трохи посоліть. Покладіть лавровий лист і накрийте сковороду кришкою.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  4. Готуйте на помірному вогні приблизно 15 хвилин. Воду підливати не потрібно, риба готуватиметься у власному та овочевому соку і вийде шалено смачною.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці

Рецепт приготування макруруса в клярі на сковороді

М'ясо макруруса вважається дієтичним і дуже корисним, проте цю рибу багато хто недооцінює. Спробуйте приготувати її за цим рецептом і ваша думка сильно зміниться.

Інгредієнти:

  • Макрурус - 1,2 кг;
  • Сметана - 2 ст. л.;
  • Борошно - 2 ст. л.;
  • Яйця - 2 шт.;
  • Зелень кропу;
  • Сіль, чорний мелений перець;
  • Рослинна олія - 150 мл.

Приготування:

  1. Покладіть рибу на ніч у холодильник для повільного розморожування. Розморожений макрурус промийте та почистіть. Гострим ножем проріжте рибу вздовж тушки, щоб легко зняти шкіру. Відокремте філе і поріжте на кілька частин.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  2. До філе додайте сіль, перець і будь-які спеції на свій смак, перемішайте шматочки для розподілу спецій. У мисці змішайте яйця зі сметаною, просійте пшеничне борошно. Додайте дрібно порізаний кріп і трохи посоліть. Усе ретельно перемішайте.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  3. Перед смаженням злегка відіжміть рибу, щоб не було зайвої рідини. Кожен шматочок вмочіть у клярі та викладіть на розігріту сковороду з олією. Смажте макрурус до готовності кляру з двох боків.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  4. Щоб прибрати надлишки жиру, знімайте шматочки на паперові рушники. Завдяки кляру рибка виходить соковитою, має ніжну і трохи солодкувату на смак м'якоть і хрустку скоринку.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці

Рецепт риби макрурус у духовці

Завдяки своїм якостям макрурус легко піддається приготуванню і може бути смачним доповненням до здорового раціону. А запікання в духовці є найкращим способом термічної обробки.

Інгредієнти:

  • Макрурус;
  • Цибуля ріпчаста;
  • Перець болгарський;
  • Лимон;
  • Спеції;
  • Сир твердий;
  • Олія соняшникова.

Приготування:

  1. Рибу очистіть і наріжте невеликими шматочками. Форму застеліть фольгою, змастіть соняшниковою олією і викладіть рибу. Зверху посипте спеціями на свій вибір.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  2. Цибулину і болгарський перець очистіть і наріжте півкільцями або соломкою. Лимон розріжте навпіл і видавіть сік на рибні шматочки. Потім розкладіть цибулю і болгарський перець.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  3. Твердий сир натріть на тертці та посипте зверху. Накрийте фольгою і відправте в духовку на 20 хвилин за температури 200 градусів.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  4. Оскільки риба водяниста, з'явиться багато рідини, за бажання злийте її. Після цього поверніть макрурус у духовку ще на 10 хвилин. Готову страву подавайте в теплому вигляді з будь-яким гарніром.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці

Запікаємо макрурус цілком із рисом та овочами в духовці

Готова страва поєднує в собі насичений смак морепродукту, ароматні овочі та ситний рис. Запечений макрурус дуже смачний і добре доповнить святковий стіл або зробить звичайну вечерю святковою.

У цьому рецепті використовуються заморожені овочі. Але можна брати і свіжі, добре помити їх, почистити і нарізати невеликими шматочками. Сир можна взяти вже готовий або нарізати пластинами шматок твердого.

Інгредієнти:

  • Макрурус;
  • Рис сухий;
  • Цибуля ріпчаста;
  • Гриби;
  • Помідори;
  • Стручкова квасоля;
  • Сир пластинки;
  • Вершкове масло;
  • Сметана, майонез;
  • Мелений перець, сіль.

Приготування:

  1. На дно форми покладіть трохи вершкового масла і рівномірно розподіліть сирий рис. Цибулину дрібно поріжте і викладіть на рис. Насипте будь-які спеції.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  2. Далі шарами викладіть трохи стручкової квасолі, будь-яких грибів, кружечки помідорів. Тепер трохи присоліть. Рибину помийте, почистіть.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  3. Покладіть цілий макрурус на овочеву подушку, посоліть і присипте спеціями. Форму накрийте фольгою і поставте в духовку на одну годину, встановивши температуру 160 градусів.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  4. Змішайте майонез і сметану, сіль, мелений перець і налийте трохи води, щоб вийшов рідкий соус. З духовки дістаньте макрурус і акуратно зніміть фольгу. Вилийте на рибу заливку, зверху покладіть кілька шматочків сиру.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  5. Не закриваючи фольгою, знову поставте в духовку хвилин на 20 при температурі 180 градусів. Сир злегка розплавиться й утворить на поверхні риби красиву оболонку. Це виглядає дуже ефектно.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці

Рецепт стейків із макруруса в духовці

Дуже смачні стейки з макруруса можна приготувати в духовці з мінімальною кількістю інгредієнтів. Крім того, це дуже швидко і зовсім не клопітно, особливо, якщо дотримуватися нашої поради.

Порада: Щоб заощадити час, можна замаринувати рибу ще з вечора або вранці, а ввечері наступного дня викласти на деко і запекти. Риба добре замаринується і буде ще смачнішою.

Інгредієнти:

  • Макрурус;
  • Сіль, перець;
  • Суміш сухих трав;
  • Оливкова олія.

Приготування:

  1. Тушку добре помийте, відріжте плавники. Потім поділіть макрурус на шматочки. Рибні шматочки складіть у миску, додайте сіль із перцем і суміш сухих трав.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  2. Деко для випічки застеліть пергаментним папером і розкладіть шматочки макруруса. Змастіть рибу невеликою кількістю оливкової олії.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  3. Поставте в духовку на 20 хвилин за температури 190 градусів. Готовий макрурус подавайте з овочами, різними гарнірами та соусами.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці

Дуже ніжне смажене філе макруруса на сковороді

Макрурус може досягати ваги в кілька кілограмів, тому нерідко продається у вигляді чистого філе. Це величезний плюс для господинь - не потрібно нічого чистити, можна відразу готувати.

Інгредієнти:

  • Макрурус;
  • Сіль, чорний, червоний перець;
  • Олія оливкова.

Приготування:

  1. Перед початком приготування промийте рибне філе й обсушіть. Поріжте на невеликі шматочки. Обов'язково посипте сіллю і перцем кожну сторону рибних шматочків. Якщо не любите гострі страви, можна не використовувати червоний перець.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  2. На сковороду налийте кілька ложок оливкової олії та поставте розігріватися на великому вогні. Потім зменшіть вогонь і покладіть кілька шматочків макруруса. Смажте рибу з двох боків по 15 секунд, але не більше. Потім переверніть і повторно обсмажте макрурус з кожного боку по 15 секунд.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  3. Такий спосіб обсмажування дасть змогу отримати ніжну рум'яну скориночку на поверхні риби, яка додасть привабливого зовнішнього вигляду. Після цього смажене філе макруруса можна прикрасити зеленню і подавати на стіл у гарячому вигляді.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці

Макрурус, запечений у духовці шматочками під цибулею

Морська риба, така як макрурус, характеризується дуже м'яким, білим м'ясом, що містить ледь помітну кількість кісток. Як смачно приготувати її в духовці з овочами розповість наступний рецепт.

Інгредієнти:

  • Макрурус - 800 г;
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.;
  • Морква - 1 шт.;
  • Лимон - 0,5 шт.;
  • Майонез - 3 ст. л.;
  • Олія соняшникова - 4 ст. л.;
  • Цукор - 0,5 ч. л.;
  • Сіль, перець чорний - за смаком.

Приготування:

  1. Як тільки риба трохи підтане після заморозки, наріжте її на порційні шматочки. Одну цибулину, половину морквини та лимона наріжте кружечками. Викладіть на деко, застелене фольгою, полийте соняшниковою олією.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  2. Решту цибулі поріжте дрібними кубиками та складіть у миску. Додайте цукор і майонез, гарненько перемішайте.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  3. Шматочки макруруса покладіть на деко і приправте за смаком сіллю і чорним перцем. Кожен шматочок риби покрийте цибулею з майонезом і зверху збризніть олією.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  4. Поставте деко в розігріту духовку і запікайте рибу до 50 хвилин, встановивши температуру 200 градусів.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  5. Готову рибу рекомендується прикрасити свіжою зеленню, а подавати в гарячому вигляді з гарніром із рису. Також підійде картопля або макарони.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці

Рецепт макруруса в клярі та паніровці на сковороді

Макрурус дуже ніжний, трохи водянистий і зовсім без кісток. Ця риба немов спеціально створена природою для приготування в паніровці. Таку страву можна подати навіть не свято.

У магазинах рибу можна придбати в замороженому вигляді, вже очищену від луски і оброблену на філе. Цілу тушку доведеться чистити і філірувати самостійно.

Інгредієнти:

  • Макрурус - 400 г;
  • Яйця курячі - 2 шт.;
  • Сметана - 2 ст. л.;
  • Рослинна олія - 1 ст. л.;
  • Пшеничне борошно - 3 ст. л.;
  • Лимонний сік - 1 ч. л.;
  • Сіль - 1 ч. л.;
  • Чорний перець - 0,5 ч. л.;
  • Панірувальні сухарі - 100 г.

Приготування:

  1. У велику миску розбийте два яйця і змішайте зі сметаною. Посоліть і поперчіть, додайте лимонний сік, рослинну олію та пшеничне борошно. Ретельно перемішайте в однорідну масу.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  2. Не чекаючи повного розморожування, очищену рибу поріжте на порційні шматочки. Макрурус складіть у миску і полийте лимонним соком. Зачекайте 10 хвилин, після чого опустіть рибні шматочки в кляр і перемішайте.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  3. Рибу в клярі покладіть у паніровку і ретельно обваляйте, щоб щільно і рівномірно покрити з усіх боків. Розігрійте пательню на сильному вогні й акуратно викладіть рибні шматочки. Обсмажте до появи скоринки, приблизно по 3 хвилини.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  4. Готовий макрурус подавайте до столу відразу ж після приготування. Якщо ж раптом (що навряд чи) рибка залишиться, складіть її в герметичний контейнер і приберіть у холодильник. У такому вигляді її можна зберігати до 3-х днів.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці

Як приготувати рибу макрурус у томаті

Хочете побалувати домашніх незвичайною рибною стравою? Цей рецепт для вас. Обсмажені шматочки повільно готуються з томатним соусом, даючи змогу рибі увібрати в себе весь аромат і насичений смак.

Інгредієнти:

  • Макрурус - 1 кг;
  • Цибулина - 1 шт.;
  • Помідор - 3 шт.;
  • Вода - 150 мл;
  • Борошно пшеничне - 3 ст. л.;
  • Томатна паста - 1 ст. л.;
  • Лавровий лист - 2 шт.;
  • Сіль і перець - за смаком;
  • Рослинна олія - для смаження.

Приготування:

  1. Якщо ви придбали рибу в замороженому вигляді, залиште її на ніч у холодильнику для розморожування. Потім промийте рибу прохолодною водою і видаліть нутрощі. Очищену рибу поріжте на середні шматочки та приправте сіллю з перцем. Кожен шматочок обваляйте в борошні та викладіть на розігріту сковороду з рослинною олією. Обсмажте рибу з двох боків до появи легкого рум'янцю. Готову рибу покладіть у каструлю.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  2. На тій самій сковороді, де смажилася риба, обсмажте очищену цибулину і порізані часточками помідори. Томатну пасту розведіть водою до стану соусу і залийте овочі на сковороді. Приправте сіллю та перцем за смаком. Тушкуйте овочі до утворення густої маси, що нагадує соус. Готовим соусом залийте макрурус і покладіть лавровий лист.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці
  3. Поставте каструлю на слабкий вогонь і протушкуйте 15 хвилин. Готову рибу макрурус подають у гарячому вигляді разом із томатною юшкою. На гарнір ідеально підійде відварений рис, будь-які макаронні вироби з маслом або картопля.
    Макрурус - 10 рецептів на сковороді та духовці

Макрурус смачна морська риба, яка не має дрібних кісток і швидко готується. А що ще потрібно, щоб після довгого трудового дня не возитися ще весь вечір на кухні? Приготувати вечерю можна буквально за півгодини, а деякі рецепти варто використовувати навіть на свята, щоб подати цю рибу як холодну закуску.

Рекомендуем

Сосиски в лаваші з сиром
Сосиски в лаваші з сиром
Шукаєте просту, але неймовірно смачну страву для швидкого перекусу, легкого обіду або навіть святкової закуски? Сосиски в лаваші з сиром - це саме те, що вам потрібно! Ця страва чудово підходить для
Смачний смажений хек в клярі
Смачний смажений хек в клярі
Я дуже люблю рибу, але от наявність в ній великої кількості кісток не особливо радує. Особливо складно обробити рибу для малюків, коли не повинно бути жодної кісточки.
Як приготувати ставриду
Як приготувати ставриду
Ставрида - риба, яку можна готувати найрізноманітнішими способами. Її ніжне м'ясо не містить у собі дрібних кісточок, тому вона ідеально підходить для дітей, у раціон яких обов'язково слід

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору