Креветкова риба конгріо - 8 рецептів як смачно її приготувати
Риба конгріо стане чудовим вибором для тих, хто прагне балансу між смаком і користю. Креветочну рибу можна подати на стіл у найрізноманітніших варіантах. Вона відмінно поєднується з картоплею, рисом, овочами і салатами, а для додання свіжості рибу можна доповнити часточками лимона і зеленню. Ці прості інгредієнти насичують конгріо ароматом і смаком, надаючи страві яскравості та апетитного вигляду. Дізнайтеся з добірки рецептів як приготувати креветочну рибу та додати до свого раціону нові страви з конгріо.
Креветкова риба конгріо смажена на сковороді - покроковий фото рецепт
Риба конгріо відома своїм білим соковитим м'ясом, багатим смаком, відмінно підходить для приготування на сковороді. У цьому рецепті креветочна риба конгріо подається з гарніром із баклажанів, що надає їй яскравого і свіжого смаку.
Інгредієнти
- Риба конгріо: 800 г
- Міні баклажани: 150 г
- Сіль, перець: за смаком
- Лимон: 1/2 шт.
- Чебрець: 2 гілочки
- Розмарин: 2 гілочки
- Кріп свіжий: 4-5 гілочки
- Борошно пшеничне: 6 ст. л.
- Олія оливкова: 4 ст. л.
- Олія рослинна: для смаження
Інструкція приготування
-
Як приготувати креветочну рибу конгріо? Тушку риби розморозьте природним способом на нижній полиці холодильника, потім помийте і розріжте на три частини. Покладіть конгріо в миску, посоліть і поперчіть, полийте лимонним соком і оливковою олією. Дрібно порубайте свіжий кріп і покладіть до риби. Добре перемішайте, накрийте миску харчовою плівкою.
-
Через 20 хвилин обваляйте рибу в пшеничному борошні. На сковороді розігрійте олію, викладіть рибу в олію та обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки. Рекомендується готувати швидко, оскільки при тривалому обсмажуванні риба пересушиться. Готову креветочну рибу перекладіть на тарілку і залиште в теплому місці на кілька хвилин.
-
Для гарніру підготуйте міні баклажани. Помийте, зріжте стебла. На пательні розігрійте рослинну олію, покладіть баклажани і посоліть. Також додайте гілочки розмарину та чебрецю. Щоб зберегти хрустку текстуру молодих баклажанів, не смажте їх занадто довго.
-
Теплу креветкову рибу конгріо викладіть на тарілку та доповніть гарніром зі смажених баклажанів, прикрасьте скибочками лимона та гілочками розмарину. Якщо міні-баклажанів немає, подати конгріо можна з будь-якими іншими обсмаженими або свіжими овочами.
Смажена креветкова риба конгріо в клярі
Креветкова риба має ніжний смак і м'яку текстуру м'яса. Обсмажування конгріо в клярі є простим і швидким способом отримати апетитну страву. Кляр додасть рибі хрусткої скоринки, а також полегшить процес готування, даючи змогу рівномірно посмажити кожен шматок риби.
Інгредієнти:
- Конгріо - 2-3 шт.;
- Борошно - 2 ст. л.;
- Яйце - 1 шт.;
- Сіль, спеції - за смаком;
- Олія рослинна - для смаження.
Приготування:
- Розморозьте рибу конгріо, якщо вона була заморожена. Очищену рибу розріжте вздовж хребта, а потім філе розріжте впоперек на середні шматки. Посипте рибу сіллю та бажаними спеціями.
- У глибоку тарілку розбийте яйце, збийте його. У плоску тарілку насипте борошно. Кожен шматок риби опустіть у борошно і занурте в яйце. Після цього акуратно покладіть на сковороду з олією. Смажте конгріо з усіх боків до появи рум'яної скоринки на поверхні.
- Готовність можна перевірити, розрізавши шматочок ножем. Якщо м'ясо біле і міцне, значить, риба готова. Подавати її можна з будь-яким гарніром. Найкраще підійде рис, картопля або макаронні вироби.
Креветочна риба конгріо - найпростіший рецепт на сковороді
Якщо ви не знаєте, як приготувати смачну креветочну рибу, приготуйте її найпростішим способом, використовуючи наш наступний рецепт. Конгріо настільки смачна риба, що іноді зовсім не варто її псувати химерними продуктами.
Заморожену рибу обов'язково потрібно розморожувати повільно природним шляхом. Найкраще перекласти її з морозилки на нижню полицю холодильника і залишити на кілька годин.
Інгредієнти:
- Конгріо;
- Сіль;
- Борошно;
- Олія для смаження.
Приготування:
- Розморозьте, помийте та очистіть рибу. Поріжте тушку на невеликі шматочки і посоліть. Обваляйте шматочки в борошні з усіх боків. Акуратно помістіть на гарячу сковороду з олією. Смажте кілька хвилин на середньому вогні.
- Після появи скоринки, переверніть шматочки на інший бік за допомогою лопатки. Коли риба зарум'яниться з кожного боку, перекладіть конгріо на тарілку і подайте до столу, доповнивши страву свіжою зеленню.
- Якщо насмажили багато риби і не з'їли всю, перекладіть шматочки в харчовий контейнер, який герметично закривається, і зберігайте в холодильнику не більше 3 днів. Це, до речі, чудовий варіант для перекусу на роботі.
Як запекти конгріо в духовці з рисом і лимоном
Конгріо ідеально поєднується з рисом і лимоном. При запіканні в духовці рис вбирає в себе соус і набуває багатого смаку, а лимон додає освіжаючу нотку. У результаті виходить смачна та поживна страва, яку можна подавати як на звичайну вечерю, так і на святковий стіл.
Інгредієнти:
- Конгріо - 1 шт.
- Сіль, перець - за смаком;
- Лимон - 1 шт.;
- Рис - 200 г;
- Кефір - 200 мл;
- Соєвий соус - 30 мл;
- Рослинна олія - 30 мл.
Приготування:
- Шматочки конгріо покладіть у миску, посипте сіллю, перцем і спеціями для риби. Влийте кефір і соєвий соус. Перемішайте і залиште конгріо в соусі на 60 хвилин.
- У форму для запікання відповідного розміру помістіть рівним шаром відварений рис і посипте спеціями. Викладіть зверху конгріо, полийте соусом і рослинною олією.
- Між рибою розкладіть часточки лимона. Поставте форму в розігріту духовку на 180 градусів. Запікайте конгріо з рисом і лимоном до готовності. Подавайте в теплому вигляді.
Як смачно приготувати конгріо? Смажимо з креветочним соусом і яблуками
Це вишукана страва, яка може прикрасити будь-який святковий стіл. Це вже не просто смажена риба, а справжній кулінарний шедевр зі складним поєднанням смаків.
Інгредієнти:
- Конгріо;
- Борошно;
- Сіль;
- Спеції;
- Цукор;
- Яблуко;
- Перець чилі;
- Мідії;
- Масло вершкове;
- Креветковий паштет;
- Сушений кріп.
Приготування:
- Поріжте конгріо на порційні шматочки та обваляйте в борошні. Розігрійте сковорідку з олією та викладіть рибу.
- Кожен бік конгріо обсмажте до золотистого кольору. Посипте сухим часником. Готову рибу перекладіть на блюдо і дайте охолонути.
- На сковороду з товстим дном додайте цукор із вершковим маслом. Покладіть шматочки яблука і чилі, мідії і креветковий паштет, розведений бульйоном. Потушкуйте соус кілька хвилин. Додайте сушений кріп і посоліть.
- На кожен шматочок конгріо викладіть щедру порцію креветочного соусу з карамелізованим яблуком. Подавати таку страву можна як у теплому, так і повністю охолодженому вигляді.
Креветочна риба конгріо на сковороді під сметанно-томатним соусом
Для приготування цієї страви креветкова риба обсмажується на сковороді, потім запікається в духовці під соусом. Це дає змогу поєднати смаки та аромати, щоб отримати незабутню страву.
Інгредієнти:
- Конгріо - 1 шт.;
- Цибулина - 1 шт.;
- Морква - 1 шт.;
- Борошно пшеничне - 3 ст. л.;
- Сир твердий - 100 г;
- Сметана - 2 ст. л.;
- Майонез - 2 ст. л.;
- Томатна паста - 1 ст. л.;
- Лимонний сік - 1 ст. л.;
- Сіль, перець - за смаком.
Приготування:
- Покладіть шматочки риби в глибокий посуд, полийте вичавленим лимонним соком і посипте меленим перцем. Залиште на 15 хвилин, щоб риба просочилася ароматами. Після цього з'єднайте борошно із сіллю на тарілці. Обваляйте кожен шматочок риби в борошні з двох боків.
- Розігрійте пательню і перекладіть на неї рибу. Обсмажуйте конгріо до напівготовності на середньому вогні. Цибулю та моркву почистіть і наріжте тонкою соломкою, обсмажте до м'якого стану, після чого покладіть до риби.
- Зверху посипте тертим сиром. Змішайте томатну пасту, сметану та майонез. За бажанням посоліть, але враховуйте, що інші інгредієнти містять сіль. Отриманим соусом залийте конгріо.
- Поставте форму в духовку і запікайте при температурі 200 градусів. Через 20 хвилин риба конгріо в соусі буде готова. Її можна подавати з будь-яким гарніром.
Креветкова риба конгріо в духовці з цибулею, сиром і морквою
Наступний рецепт для тих, хто вважає за краще готувати відразу повноцінну страву. Конгріо в цьому випадку спочатку тушкується у власному соку на сковороді, а потім запікається з овочами в духовці. Все просто і максимально не клопітно.
У рецепті можна використовувати інші овочі, наприклад, картоплю, броколі або цвітну капусту. Але їх попередньо варто відварити до напівготовності.
Інгредієнти:
- Конгріо - 1 шт.;
- Морква - 1 шт.;
- Цибуля середня - 2 шт.;
- Лимонний сік - 20 мл;
- Твердий сир - 120 г;
- Сметана - 150 мл;
- Яйце куряче - 1 шт.;
- Зубчики часнику - 2 шт.;
- Сіль, перець - за смаком;
- Рослинна олія - для смаження.
Приготування:
- Вимийте й обсушіть тушку, розріжте на шматки однакового розміру. Приправте сіллю і перцем, збризніть лимонним соком. Викладіть рибу на гарячу пательню і готуйте у власному соку протягом 10 хвилин під кришкою. Потім дайте трохи охолонути.
- Цибулю довільно поріжте, а моркву крупно натріть. Окремо обсмажте цибулю і моркву з рослинною олією. Підготуйте форму для духовки і викладіть шар цибулі, потім моркви. Відокремте м'ясо від кісток риби і розкладіть зверху.
- У сметану додайте подрібнений через прес часник і яйце. Перемішайте суміш до однорідності. Залийте у форму, щоб покрити всі продукти. Зверху посипте тертим сиром, рівномірно розподіливши по поверхні.
- Увімкніть духовку на 200 градусів і готуйте конгріо 35 хвилин. Готову страву подавайте на стіл у гарячому вигляді. Для повноцінного і смачного обіду або вечері доповніть її картоплею.
Креветкова риба конгріо в кисло-солодкій підливці
Поєднання різних овочів і спецій у цьому рецепті створює унікальну страву, яка неодмінно потішить любителів свіжих овочів і ніжного філе риби. Така страва буде доречною навіть на святі.
Інгредієнти:
- Конгріо - 600 г;
- Зелена цибуля - 50 г;
- Зубчики часнику - 2 шт.;
- Помідори черрі - 10 шт.;
- Цукровий пісок - 125 г;
- Соєвий соус - 10 г;
- Мелений імбир - 7 г;
- Винний оцет - 15 г;
- Томатна паста - 30 г;
- Борошно пшеничне - 30 г
- Вода - 60 мл;
- Сіль, перець - за смаком;
- Кінза, петрушка.
Приготування:
- У глибокому посуді з'єднайте цукор, мелений імбир, соєвий соус. Перемішайте і розбавте суміш водою. Філе риби посипте великою кількістю солі та залиште на кілька годин. Після цього промийте під напором проточної води. Рибу розмістіть на решітці для запікання та полийте соусом. Увімкніть духовку на 190 градусів і готуйте конгріо півгодини.
- Зубчики часнику дрібно наріжте, а зелену цибулю порубайте довільно. Цибулю і часник обсмажте на олії пару хвилин і додайте чері. Окремо змішайте цукор, чорний перець, томатну пасту, винний оцет і трохи води. Перемішайте і перелийте суміш на сковороду.
- Кілька хвилин протушкуйте овочі в підливці, не забуваючи помішувати. Щоб загустити підливу, розчиніть борошно у воді та влийте на сковороду. Помішуючи, доведіть до кипіння. Полийте креветочну рибу підливою та оформіть страву для подачі кінзою або петрушкою.
Наша добірка рецептів це лише мала частина того, як можна приготувати рибу конгріо. Завдяки відсутності дрібних кісток і своєму креветочному смаку, конгріо універсальна риба, яку можна не тільки смажити або запікати, З неї можна варити супи, робити салати і закуски за всіма рецептами, де присутні креветки... На закінчення відео з інформацією про цю дивовижну рибу, три способи приготування і салат для подачі.