Домашня смачна тонка бездріжджова піца з куркою і сиром
Класичну піцу готують на дріжджовому тесті. Але на це потрібен час. Особисто я не люблю довго возитися з тестом, тому, використовую рецепт тонкого тесту для піци без дріжджів. Воно дуже смачне і м'яке і, при цьому, його можна зберігати в морозилці до 30 днів. Дуже важливо і те, що на другий день блюдо з нього не втрачає своїх смакових якостей. Готову піцу можна погріти в СВ-печі і вона буде як тільки з духовки. Пікантності страві додає начинка. Готую її не тільки з куркою і сиром, а й з кислими огірками. Використовуйте мій крок за кроком оформлений рецепт з фото і і на вашому столі дуже швидко з'явиться дуже смачна, м'яка і тонка бездріжджова піца з куркою і сиром.
Інгредієнти для тіста:
- 3 ст. борошна пшеничного;
- 1 жовток;
- 1 ч.л. соди;
- 1 ст. окропу.
Для начинки:
- 2 цибулини;
- 4 солоних огірка;
- 1 окіст курячий;
- 5 мисливських ковбасок;
- 400 грам твердого сиру;
- 70 грам зелені;
- 150 грам кетчупу.
зміст
- 1 Як приготувати тонку бездріжджову піцу з куркою і сиром
- 1.1 Як зробити тонке тісто для піци
- 1.2 Як готувати начинку для піци з курки і сиру
- 1.3 Як розкладати начинку для піци
Як приготувати тонку бездріжджову піцу з куркою і сиром
Почати приготування слід з того, що потрібно поставити курячий окорок варитися. Відміряти і просіяти борошно. Поставити воду для тіста кип'ятити.
Як зробити тонке тісто для піци
Щоб замісити тісто, спершу потрібно відокремити жовток від білка. Нам знадобиться тільки жовток. Білок можна використовувати для приготування інших страв. У глибоку миску висипати 2 ст. муки, додати сіль і жовток, невеликий цівкою влити окріп. При цьому, потрібно постійно помішувати тісто.
Змішавши інгредієнти з водою, починаємо місити тісто руками, додавши в нього оливкову олію. Готове прісне тісто для піци слід загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник.
Як готувати начинку для піци з курки і сиру
Цибулю порізати півкільцями, солоні огірки тонкими кружальцями, мисливські ковбаски - кружальцями, шириною 3-4 мм.
М'ясо курки відокремити від кістки і нарізати на шматочки, приблизно, 1х2 см.
Всі складові начинки розкласти по окремих ємностей і накрити.
Включити нагріватися духовку до 180 С.
Нарубати зелень цибулі, часнику і петрушки, змішати їх з кетчупом. Натерти твердий сир.
Як розкладати начинку для піци
Дістати тісто з холодильника. Розділити на 3 частини. Це буде 3 основи, діаметром 28 см. Розкачати тісто до товщини 2-3 мм і викласти в форму, посипану борошном або манною крупою. Сформувати «бортики», зайве тісто видалити ножем.
Рясно змастити основу сумішшю кетчупу та зелені.
Викласти зверху всю начинку по черзі, рівномірно розподіливши її по всій поверхні.
Посипати все сиром і поставити в духовку на 15 хв.
На готовій страві сир добре розплавлений і повністю затягує блюдо.
Тепер, домашня м'яка і тонка бездріжджова піца з куркою і сиром перекладається на блюдо і розрізається ножем на шматки.
Завершуючи рецепт хочу сказати, що, звичайно ж, начинку кожен може робити на свій розсуд. Сир, також, можна брати будь-який, але потрібно знати, що російський, наприклад, додасть піці золоту хрустку скоринку. Моцарелла більш тягучий сир і він не візьметься скоринкою, а розплавиться і розподілиться між усіма інгредієнтами. Оливкова олія можна замінити соняшниковим, тісто буде тоді більш світлим. Єдине, що не варто міняти - це рецепт тесту, а в іншому експериментуйте і готуйте із задоволенням!