Суп з фрикадельками і консервованої квасолею
Пропоноване до готування перша страва - суп з фрикадельками і консервованої квасолею - ми б віднесли до категорії «швидких супів», оскільки на реалізацію такої страви потрібно, приблизно, півгодини. Головна умова швидкості і потрібного смаку - яловичий фарш, з якого ми зробимо фрикадельки, повинен бути заздалегідь підготовлений (мається на увазі - розморожений), а квасоля використовується консервована без додавання томатного соусу. Смак супу «посилимо» м'ясним кубиком. Покроково оформлений рецепт з фото покаже всі тонкощі приготування простого, але дуже смачного квасоляного супу з фрикадельками і картоплею.
Складові:
- фарш з яловичини - 300 гр;
- вода - 2 л;
- картопля - 4-5 штук (залежить від розміру коренеплоду);
- морква - 1 шт .;
- червона квасоля в банку - 200 гр;
- сіль - за бажанням;
- кубик м'ясної - 1-2 шт .;
- зелень свіжа - за смаком.
Як приготувати суп з фрикадельками і консервованої квасолею
Починаючи приготування, заповнюємо каструлю водою, ставимо її на плиту кип'ятити. Паралельно, поки чекаємо закипання води, моєму від можливих забруднень картоплю, потім, очищаємо бульби. Нарізаємо середніми кубиками (брусочками). Відправляємо нарізку з картоплі в киплячу воду, трохи підсолити її.
Далі, очищаємо і подрібнюємо на тертці моркву. Її відправляємо також в каструлю відразу.
Поки овочі варяться, зробимо з готового і розмороженого яловичого фаршу маленькі фрикадельки. Фарш слід трохи посолити (можна кинути дрібку чорного меленого перцю). Закидаємо підготовлені фрикадельки до майже готового картоплі. Додаємо м'ясний кубик для смаку.
Червону консервовану квасолю відкидаємо на сито, під холодною водою змиваємо з фасолінок сік. Відправляємо промиту квасолю в суп хвилин за 5 до його повної готовності.
Квасолевий суп з фрикадельками готовий. Залишилося тільки урізноманітнити його нарізний зеленню (у нас це петрушка).
Подаємо на стіл порційно зі свіжим хлібом або грінками.
Впевнена, всім їдоках сподобається смачний і швидкий суп з квасолею. Приємною всім трапези!