Смачний картопляний суп з фрикадельками і маринованими огірками
Використання заморожених фрикадельок при приготування з ними супів, значно прискорює процес приготування перших страв. Я фрикадельки завжди готую запас. Накрутивши кілька десятків м'ясних кульок і заморозивши їх в морозилці, в майбутньому можна заощадити час на готуванні обіду або вечері. В цьому випадку, пропонований сьогодні, картопляний суп з фрикадельками і маринованими огірками вариться, буквально, за 30 хвилин. Детально процес приготування м'ясних кульок я докладно описала в рецепті, де розповіла про те, як варити розсипчасту гречку з фрикадельками на сковороді. Зауважу, що такий рецепт першого страви виручить вас, коли їду потрібно приготувати в максимально стислі терміни. Отже, перед вами докладний покроково оформлений рецепт з фото.
Склад необхідних продуктів:
- вода - 1,5 літра;
- мариновані огірки - 150 грам (2 огірочка середнього розміру);
- цибуля ріпчаста - 1 штука;
- морква - 1 штука;
- томатна паста - 2 столові ложки;
- картопля - 2 середніх коренеплоду або 1 великий;
- фрикадельки - 12 штук;
- лавровий лист - 1 штука;
- сіль за смаком.
Як зварити картопляний суп з фрикадельками і маринованими огірками
Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками або брусочками.
Фрикадельки, як я вже говорила, у мене заморожені. Я їх готую з свинячо-яловичого або свинячого фаршу з додаванням подрібненого ріпчастої цибулі, спецій і рису. Крупу можна не додавати.
Кип'ятимо 1,5 літра води.
В окріп закладаємо напівфабрикати і перемішуємо їх, щоб не пристали до дна каструлі. додаємо сіль.
Через 5 хвилин активного кипіння фрикадельок, додаємо нарізку з картоплі.
Мариновані огірочки трьом через крупну тертку.
Готуємо зажарку. Цибулю і моркву чистимо і шаткуємо. У сковороду додаємо рослинне масло і обсмажуємо овочі. Не варто зарумянівать цибулю з морквою, головне, щоб овочі почали віддавати маслу свій аромат.
У зажарку додаємо огіркову нарізку і 1 склянку бульйону, на якому варяться фрикадельки.
Кип'ятимо овочі 5 хвилин.
Потім, додаємо в зажарку 2 столові ложки томатної пасти.
Кип'ятимо овочі в томаті ще близько 3 хвилин.
Картопля в бульйоні майже готовий, значить, пора додавати тушковані на сковороді овочі.
У суп додаємо лавровий лист і кип'ятимо все на середньому вогні ще 5 хвилин.
Ароматний і дуже смачний картопляний суп з фрикадельками і маринованими огірками, безсумнівно, припаде до смаку всім членам сім'ї.
Також, раджу пригостити домочадців смачним томатним супом з фрикадельками або ароматним розсольником з сухими грибами та маринованими огірками. А на друге, може бути вас зацікавить простий і незвичайний рецепт приготування смачних курячих стегон, тушкованих у соусі з маринованих огірків. Простий гарнір до м'яса можете вибрати на свій смак і настрою.