Смачний салат з корейською морквою і маринованими огірками
Я обожнюю корейські салатики з різних овочів. Салати по-корейськи можна робити з кабачків, огірків, капусти, буряка і, звичайно ж, моркви. Сьогодні я хочу запропонувати дуже смачний салат з корейською морквою та огірками маринованими. Ця страва дуже смачна, в міру гостре і досить красиве. Його можна готувати як на кожен день, так і на святковий стіл. Щоб вся картина приготування салату була гранично ясна, я підготувала докладний рецепт з покроково зробленими фото.
Отже, приступимо. Позначимо основні інгредієнти:
- морква свіжа - 200 грам;
- маринований огірок - 100 грам;
- цибуля ріпчаста - 50 грам.
Для заправки знадобляться:
- сіль - 0,5 чайної ложки;
- цукровий пісок - 0,5 чайної ложки;
- коріандр мелений - 0,5 чайної ложки;
- перець мелений чорний - 1/3 чайної ложки;
- перець мелений червоний - 1/3 чайної ложки;
- оцет яблучний 6% - 1 чайна ложка;
- масло рослинне - 1 столова ложка.
Як приготувати корейський салат з морквою та огірками
Морквину моєму і чистимо за допомогою ножа або Овочечистка. Трьом її на спеціальній тертці. Бажано коренеплід розташовувати таким чином, щоб нарізка виходила максимально довгою.
Морква солимо і гарненько ізмінаем. На перших етапах, поки морквина не пустила сік, намагайтеся не зламати соломку. Часу на цю процедуру має піти не менше хвилини.
Наступним етапом займемося нарізкою огірків. Якщо вони у вас мають щільну шкірку, то її краще зрізати. Розрізаємо кожен огірочок на половини. Якщо насіння великі, видаляємо їх.
Кожну часточку нарізаємо на тонкі смужки, а потім, вже кожен огірковий «пелюстка» подрібнюємо соломкою.
Щоб позбутися від зайвої вологи, нарізку перекладаємо в друшляк.
Поки стікає розсіл, нашаткувати цибулю. Різати його будемо Серпіко. Для цього цибулину розрізаємо навпіл, а потім кожну половину ріжемо уздовж тонкими смужками.
Прийшов час об'єднання всіх складових. До морквяної соломки додаємо смужки огірка і цибуля. Сиплемо перці, коріандр, оцет і масло.
Вміст салатника ретельно перемішуємо і прибираємо на холод. Настоятися страві потрібно не менше 15-20 годин. Я зазвичай залишаю салат з корейською морквою та огірками в холодильнику на добу.
Через зазначений час подаємо салатик на стіл і радіємо незвичайному смаку.
Якщо вам сподобався салат з корейською морквою та огірками, то напевно вам припаде до смаку і звичайна морква по-корейськи з кунжутом, приготована на основі готової приправи.