Лінива ачма з лаваша з сиром
Дуже легко і просто приготувати в домашніх умовах ледачу ачму з лаваша ісира і отримати смачну, апетитну гарячу закуску. Можна міняти сорти сиру, тільки не беріть тверді сорти. Вони не плавляться так, як м'які. А це дуже важливо для рецепта. Сіль я не використовую в рецепті, так як сир завжди містить її в своєму складі і мені цього достатньо. Просто готуйте традиційне блюдо грузинської національної кухні і насолоджуйтеся неповторним смаком! А мої покроково зняті фото і докладний рецепт допоможуть вам з легкістю впоратися з цим рецептом.
Складові:
- 1 мегалаваш;
- 500 мл кефіру 3,5%;
- 1 куряче яйце Д-0;
- 300 грам сиру «Рікотта»;
- 150 грам сиру «Пашехонскій»;
- вершкове масло для змащування форми.
Як приготувати ледачу ачму в лаваші
Спочатку будемо готувати начинку ачми. В окремий посуд натираємо пашехонскій сир і Рікотта на крупну тертку.
Яйце перемішуємо вінчиком, потім, додаємо кефір. Все змішуємо до однорідної текстури.
Мегалаваш нарізаємо на пластини однакового розміру. Вони повинні підходити для форми, в якій будемо запікати ачму. Кожен пласт лаваша змочуємо в кефірі і кладемо в форму, попередньо змащену вершковим маслом. Викладаємо його на дно форми, потім, трохи присипаємо рикоттой і пашехонскім сиром. Рікотти беремо трохи більше за обсягом ніж другого сиру.
Закриваємо сирний шар шаром лаваша, змоченим в кефірі. Знову присипаємо рикоттой і пашехонскім сиром. Так продовжуємо до самого кінця. Залишок кефіру виливаємо на поверхню ачми і розрівнюємо.
Відправляємо підготовлену ледачу ачму з лаваша і сиру в розігріту духовку і отпекаем її при 180 ° С близько 35 хвилин. Готовність страви перевіряється наявністю красивою золотистої скоринки на поверхні.
Дістаємо домашню ачму з духовки. Прямо гарячої розрізаємо на шматочки і викладаємо на тарілки. Ось так лінива ачма з лаваша виглядає в розрізі. Смачно, правда !? Приємних вам частувань!