Запечена рулька або вепрево коліно по-чеськи
Рецепт приготування рульки свинячий запеченої в духовці по-чеськи відмінно підходить для урочистої стилізації святкового столу орієнтованого на проведення тематичного застілля. Запечена рулька стане ідеальним і оригінальним варіантом подачі основного блюда в гарячому або холодному вигляді. Про те, як приготувати вепрево коліно по-чеськи, я розповім зараз, супроводжуючи рецепт покроково зробленими фото.
Складові:
- Свіжа рулька (задня частина) - 2 штуки по 1,2 кг.,
- Часник - 5-6 зубчиків,
- Лавровий лист - 5 штук,
- Гілочка розмарину - 1 штука,
- Ріпчасту цибулю - 1 штука,
- Чорний перець горошок - 8 штук,
- Морква - 2 штуки,
- Яблуко (кисле, або кисло солодке) - 2 штуки,
- Зірочка бадьяна (за бажанням) - 1 штука,
- Сіль морська велика - 1,5 ст.ложки,
- Питна вода - 3,5 літра,
- Мед рідкий - 1 ч.ложка,
- Соус з соєвого сусла- 2,5 ст.ложки,
- Гірчиця - ½ ч.ложки.
Як запекти рульку свинячу в духовці по-чеськи
Щоб смачно приготувати таку страву, обов'язково вибирайте задню свинячу ногу. Там кістка менше, ніж в передній, а м'яса більше.
Беремо 4 зубчики часнику, розрізаємо їх на половинки. Якщо часник великий, розріжте його на три / чотири частини. Кожен часниковий шматочок обвалюють у солі і, за допомогою гострого довгого ножа, начиняє обидві рульки.
Тепер, фаршироване часником м'ясо на кістці треба помістити в каструлю. Далі, чергу за холодною водою, перцем, розмарином і морквою.
Вводимо інші спеції, овочі і фрукти. Даємо бульйону закипіти, одночасно знімаючи утворилася пінку, закриваємо кришкою і варимо на середньому вогні 45/50 хвилин. Рулька обов'язково повинна перебувати в киплячому бульйоні, а не стояти просто в гарячій воді.
Поки вариться свиняче коліно, підготуємо соус, яким будемо натирати його перед запіканням.
Змішуємо мед, соєвий соус і гірчицю в одному посуді до стану однорідності. У разі, якщо мед занадто загус, на водяній бані або в мікрохвильовій печі підігрійте його.
Зварену рульку викладаємо на тарілку, даємо стекти залишився бульйону і просушують її одноразовим рушником. Це потрібно обов'язково зробити, щоб соус не «сповзав», а тримався на поверхні.
За допомогою силіконової пензлика обмазуємо рульку соусом з усіх боків. Найкраще робити це вже в заправленому фольгою формі, в якій вона буде запікатися.
Ставимо форму в заздалегідь розпечений духова шафа (200 ° С на 10/12 хвилин).
Потім, наносимо другий шар соусу і ще витримуємо в духовці 7/10 хвилин.
Тепер, запечена рулька по-чеськи готова.
Додаємо готові овочі або відварений або запечена картопля (як видно на фото - у мене картопля) і відправляємо смачне вепрево коліно на стіл.