Шурпа з яловичини з картоплею приготовлені вдома
Для любителів кавказької кухні пропоную простий у приготуванні рецепт популярного сьогодні повсюдно супу - шурпа. При реалізації рецепта використовуються овочі та м'якоть яловичини. Готова шурпа з яловичини з картоплею і овочами виходить задоволеною ситної, має апетитний вигляд, а смак її незрівнянний завдяки ароматним спецій. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам швидко матеріалізувати це блюдо, приготоване з дуже простих продуктів.
І так, інгредієнти:
- яловичина (м'якоть) - 500 гр;
- лист лавровий - 2 штуки;
- сіль за смаком;
- картопля - 6-7 штук;
- морква - 1 штука;
- цибуля ріпчаста - 1 штука;
- куркума - 1 щіпка;
- каррі - 1 щіпка;
- перець духмяний горошком - 3-4 штуки;
- свіжа зелень - за смаком.
Як приготувати шурпу з яловичини з картоплею будинку
В першу чергу опрацюємо м'ясо.
Відповідний шматок яловичини (у нас це м'якоть, але м'ясо на кістці підійде теж) промиваємо, перекладаємо в казан або відповідну каструлю. Заливаємо водою. На цьому ж кулінарному кроці перекладаємо до яловичини парочку лаврушек. Варимо м'ясо, не забуваючи зняти пінку, до готовності. Залежно від якості потрібно від 1 години до 1,5. Яловичину з каструлі витягаємо, охолоджуємо. Потім її потрібно нарізати на великі шматочки і повернути знову в каструлю.
Очищаємо для страви овочі, для їх подальшої нарізки.
Картопляні бульби ріжемо половинками.
На обробній дошці очищену морквину «перетворюємо» в півкільця.
Ріпчасту цибулю нарізаємо великими частками. Нарізку з овочів разом з картоплею в один захід переправляємо в м'ясний бульйон. Варимо до повної готовності всіх інгредієнтів, десь, 40-50 хвилин.
Хвилин за 10 до готовності досипаємо в блюдо все спеції.
При подачі, проста і дуже смачна шурпа з яловичини з картоплею, поміщається в по порційні тарілки разом зі шматочком відвареного м'яса.
Посипаємо блюдо посіченою кінзою або інший зелень.
Суп-шурпа з яловичини зварений будинку готовий. Приємною вам трапези!