Королівський салат з куркою, ананасами, грибами і йогуртовой заправкою
Смакове поєднання «курка-ананас» вже стало класикою багатьох страв. Пропоную разом зі мною приготувати вишуканий і дуже смачний Королівський салат з куркою, ананасами, грибами і йогуртовой заправкою. Готується він просто, часу приготування займає мало, а гармонічний ансамбль продуктів не зможе залишити байдужим навіть найвибагливішого гурмана. Давайте разом приготуємо апетитний курячий салат з ананасом і грибами під пікантним йогуртовим соусом. Покроково оформлений рецепт з фото наочно в цьому допоможе.
Для приготування страви підготуємо такі продукти:
- 500 гр консервованих грибів;
- 500 гр відвареної курки;
- 400 гр ананасів консервованих кільцями (1 банка);
- сік половини лимона;
- 1 ч.л. гірчиці;
- 100 гр майонезу;
- 100 гр натурального йогурту без добавок;
- сіль;
- чорний мелений перець.
зміст
- 1 Як приготувати Королівський салат з куркою, ананасами, грибами і йогуртовим соусом
- 1.1 Йогуртова заправка для салату
Як приготувати Королівський салат з куркою, ананасами, грибами і йогуртовим соусом
Зверніть увагу, що вам необхідно заздалегідь відварити курячу грудку або філе і дати їй повністю охолонути. Потім, кришимо невеликими кубиками холодну куряче м'ясо.
Звільняємо консервовані ананаси від сиропу, він нам не знадобиться. Відкладаємо одне колечко ананаса для прикраси, інші - ріжемо невеликими шматочками.
Грибочки, теж, звільняємо від маринаду, прибираємо прянощі, часник. Для прикраси залишимо 6-8 цілих грибочків. Після огляду нарізаємо печериці дрібними брусочками.
Всі інгредієнти салату перемішаємо в великої ємності.
Йогуртова заправка для салату
Родзинкою цього рецепта можна, без сумнівів, вважати незвичайне поєднання ніжного натурального йогурту і пекучої гірчиці. Отже, приготуємо заправку на основі йогурту. Зробити це дуже просто. Змішаємо натуральний йогурт, майонез, гірчицю, сіль і перець. Потім, відправимо в соус свіжовичавлений лимонний сік і добре все з'єднаємо за допомогою віночка або виделки. Смачна пікантна йогуртовая заправка для салату готова.
Щедро заправимо салат готовим соусом і рівномірно перемішати. Тепер, можна відправляти королівський салат з куркою в презентабельний салатник. Для святкової подачі прикрасимо його печерицями, колечком ананаса і свіжою зеленню.
Наш легкий салат з куркою, ананасами і грибочками готовий. Подавати його краще відразу після заправки. Це збереже смак і аромат всіх продуктів і спецій. Смачного!