Кілька під шубою - оригінальний салат з кількою
Напевно, досвідчені господині здогадаються, що запропонований цікавий салат з кількою є альтернативним, а скоріше навіть - бюджетним, варіантом приготування класичної і популярної оселедця під шубою. Заміна основного інгредієнта - оселедця - солоної кількою жодним чином не позначається на смакову відчутті страви. Приготуйте цей рибний листковий салат і ви використовуючи мій, покроково оформлений рецепт з фото.
Складові:
- килька солона - 100 гр;
- морква (середня) - 1 шт .;
- буряк (середня) - 1 шт .;
- картопляні бульби - 2 шт .;
- цибуля - 1 шт .;
- майонез - до смаку;
- сіль - за бажанням.
Як приготувати салат з кількою під шубою
Ще раз нагадаємо (це, перш за все, стосується дебютували кухарів), що для салату з солоною кількою заздалегідь відварюємо помиті коренеплоди, які не зчищаючи шкірки. Бурячок, картоплю і моркву при варінні трохи присолити. Відварені інгредієнти добре остудити і перед подрібненням очистити.
Займемося кількою. Дрібну рибку повністю потрошимо від нутрощів, видаляємо голову, хвіст, хребет. Це зовсім не складно.
Нарізаємо підготовлену кільку шматочками. Викладаємо перший шар. Ми для гастрономічною краси і порціонної подачі використовували металеву форму.
Далі все просто. Подрібнюємо цибулину шматочками. Розміщуємо на рибний шар лушпиння нарізку. Її потрібно змастити майонезом.
Тепер піде картопляний шар - відварені бульби картоплі натираємо. Його теж покриваємо майонезом.
Передостанній шар - з натертої моркви + майонез.
Завершальний шар - з подрібненої на тертці буряка. Змащуємо і його майонезом. За бажанням, салат з кількою прикрашаємо зеленню.
Бажано рибний листковий салат з солоною кількою під шубою витримати в холодильнику.
Як бачите, пропонований бюджетний салат з кількою під шубою гідний того, щоб зайняти місце і на святковому столі. А якщо брати пісний майонез, то стає незамінною пісної закускою. Смачного!