Салат Мімоза - покроковий класичний рецепт з сиром, з маслом, консервами та картоплею (фото, відео)
Цей смачний святковий салат прийшов до нас з минулого століття. Популярний він став за часів СРСР. Якщо Олів'є і оселедець під шубою було прийнято вважати більше новорічними салатами, то мімоза був чоловічий салат до свята 8 березня. Чому «мімоза»? Подивіться на оформлення салату - на блюді, як ніби ніжні жовті квіти мімози розсипані по снігу. Красиво. І смачно.
Сьогодні, класичний рецепт «Мімоза» можуть приготувати на самі різні свята. Таким чином, тепер це і новорічний салат, і салат на день народження ... та й просто, багато хто любить зробити його на обід або вечерю.
Як робити цей рибний букет? Дуже просто. Зараз ми крок за кроком, зрозуміло і швидко все пояснимо. Приготування і потрібні інгредієнти.
Основа «мімози» - риба, в даному випадку банку консервів. Салат можна робити з сардинами, з сайра, з сьомгою, з лососем або з горбушей.
Далі, нам знадобляться відварені яйця (5 шт.) І картопля (2-3 шт).
Дрібно ріжемо середню цибулину. Лук можна обдати окропом або залити невеликою кількістю оцту, розведеного водою. Щоб гіркота пішла.
Далі трьом сир (200 гр.) І вершкове масло (100 гр.).
Невеликий секрет: перед тим як натирати, масло краще покласти на деякий час в морозильник. Це полегшить роботу.
Ще нам знадобиться заправка для салату. Нею буде майонез. Його можна купити готовий, а можна приготувати самостійно.
От і все. А тепер, починаємо складати шари.
Перший шар - білки, натерті на крупній тертці
Другий шар - тертий сир. Сир краще натерти на середній терці.
Третій шар - майонез.
Четвертий - картоплю, натерту на середній терці.
П'ятий - половина рибних консервів.
Шостий і сьомий - вершкове масло, натерте на крупній тертці і його величність цибулю.
Восьмий - друга частина консервів.
Дев'ятий - знову майонез.
Десятий і останній шар - жовтки, натерті на дрібній тертці.
Вся ця пишнота має трохи постояти, щоб просочитися.
Як бачите, приготувати салат «Мімоза» дуже просто. Підсумок: ніжний, смачний, ситний і красивий салат.
Салат готовий, але ще потрібно визначитися з однією дуже важливою для святкового столу деталлю - як прикрасити мімозу? Адже сервіровка і оформлення салату дуже важливі ля створення святкової атмосфери. Варіантів оформлення дуже багато.
Можна так,
а можна і так - порційно.
Більше варіантів як прикрасити салат Мімоза, як надати смачному рибному салату по справжньому святковий вигляд в відео.
Всім приємного апетиту і гарного святкового настрою!!!