Наш рецепт » Салати » Салат Олів'є: рецепт класичний, історія, склад олів'є, приготування, інгредієнти салату.

Салат Олів'є: рецепт класичний, історія, склад олів'є, приготування, інгредієнти салату.

Перед тим як дати класичний рецепт і розповісти, як приготувати і прикрасити знаменитий і дуже смачний французький салату, який ми всі давно вважаємо своїм, дозволимо собі нагадати вам яка ж історія походження салату Олів'є.

На початку про того, чиє ім'я носить знаменитий салат. У своїй книзі «Москва і москвичі» В.А. Гіляровський писав, що «в Москві, вважалося особливим шиком, коли обіди готував кухар-француз Олів'є, вже тоді прославився винайденим ним салатом, який згодом і назвали його ім'ям. Без салату Олів'є і обід не обід ».

Салат Олів'є: рецепт класичний, історія, склад олів'є, приготування, інгредієнти салату.

Але таємницю свого салату кухар-француз нікому так і не відкрив. Як гурмани і кулінари не старалися, не виходив у них «розколоти» кухаря. Начебто все теж роблять, та щось, все ж, не так виходить. Вважається, що хитрий кухар-француз забрав свою таємницю з собою ... Але вже в кулінарних книгах початку двадцятого століття рецепт знаменитого салату з'явився. Можливо, історія кулінарного мистецтва зберегла не всі тонкощі класичного рецепту, але в теперішньому варіанті він теж дуже смачний.

зміст

  • 1 Як приготувати салат Олів'є
  • 2 Як прикрасити салат Олів'є

Як приготувати салат Олів'є

Для того, щоб приготувати салат класичний беруть м'ясо свійської дичини або домашньої птиці. Але є рецепти, де птицю замінюють відвареним м'ясом, мовою, шинкою або навіть креветками. Звичайно, цей зробити, можна, але в цьому випадку салат вийде інший. Не гірше і не краще, просто - інший! Але, ми в цьому впевнені на всі сто відсотків, все одно смачний, хоча вже новий і оригінальний. Зовсім вже не рекомендується використовувати при приготування салату замість курки ковбасу. Хоча і такі рецепти приготування теж зустрічаються. Але ковбаса адже сама по собі вже закуска холодна і є її краще саму по собі. Гурмани вважають, що вона погано поєднується з компонентами салату.

Для приготування Олів'є рекомендують використовувати не солоні, а мариновані огірочки. Саме тому вважається, що салат Олів'є - зимовий салат. Класичний рецепт Олів'є передбачає і яблука. Причому краще брати солодкі сорти, але підійдуть і кисло-солодкі. Яблука і огірки рекомендують очистити від шкірки. Готують салат Олів'є і зі свіжими огірками. Такий варіант ідеально підходить коли Ви готуєте Окрошку.

У приготування салату Олів'є, як і в будь-якому іншому салаті, вкрай важливо дотримати правильну пропорцію. Тому, що б приготувати салат Олів'є використовуючи класичний рецепт, беруть наступні інгредієнти:

на 6 картоплин;

3 моркви;

2 цибулини;

1-2 невеликих маринованих огірочка;

1 яблуко;

200 г вареної курки;

стакан консервованого зеленого горошку;

3 яйця;

450-500 г майонезу;

сіль і мелений перець за смаком.

Склад рецепта має на увазі овочі середньої величини.

Всі овочі і яйця відварюються і очищаються від шкірки.

І ще одна обов'язкова умова успіху - не полінуватися подрібніше нарізати всі інградієнти салату. Подрібнені овочі акуратно перемішуємо з майонезом. Майонез можна купити, а можна зробити вдома.

Результат буде такий, що ваші гості скажуть, що у вас найсмачніший салат Олів'є і ви не пошкодуєте про витрачені зусилля!

У наш час рецепт салату Олів'є є зимовий і літній. «А в чому різниця?» - запитаєте ви. різниця в огірочки. Включаємо в рецепт солоненькі - отримуємо зимовий салат. Використовуємо свіжі огірочки - отримуємо річний.

Як прикрасити салат Олів'є

Варіантів подачі салату - море. Викладаємо його високою гіркою і прикрашаємо кружечками маринованих огірків чи листочками петрушки, шматочками курки або часточками яблук. Можна в загальній салатниці, а можна і порційно ...

Для новорічного Олів'є - свою прикрасу. Одним словом, включайте фантазію і творіть свій кулінарний шедевр! Ось кілька фото як можна прикрасити і подати на святковий стіл наш знаменитий салат:

Салат Олів'є: рецепт класичний, історія, склад олів'є, приготування, інгредієнти салату.

Салат Олів'є: рецепт класичний, історія, склад олів'є, приготування, інгредієнти салату.

Салат Олів'є: рецепт класичний, історія, склад олів'є, приготування, інгредієнти салату.

Салат Олів'є: рецепт класичний, історія, склад олів'є, приготування, інгредієнти салату.

Салат Олів'є: рецепт класичний, історія, склад олів'є, приготування, інгредієнти салату.

Салат Олів'є: рецепт класичний, історія, склад олів'є, приготування, інгредієнти салату.

І ще невелика хитрість - як же розрахувати так, щоб салату Олів'є вистачило всім гостям? А хитрість ось у чому. При розрахунку потрібної кількості салату за основу береться картопля - його потрібно взяти стільки, скільки повинно бути їдців. Решта інградієнти беремо по пропорції, як зазначено вище.

Смачного!!!

І ще, цікаві історії і, як завжди, оригінальні поради і оригінальний рецепт салату Олів'є від неординарного провідного каналу EdaHDTelevision. Дивимося відео-рецепт.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Смачна оселедець під шубою класичний рецепт c фото: які верстви та як приготувати оселедець під шубою з яйцем
Смачна оселедець під шубою класичний рецепт c фото: які верстви та як приготувати оселедець під шубою з яйцем
Наближається головне торжество року, і багато хто вже від початку осені замислюються про святковому вбранні, про місце проведення і складають новорічне меню.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору