Домашній соус для салату - три кращих рецепта
Будь-салат, від простого овочевого до найскладнішого, вимагає заправку. Якщо ви зазвичай заправляєте салати стандартно - майонезом, сметаною або просто соняшниковою олією, то використовуючи три запропоновані мною рецепта, ви зможете внести нові нотки в давно приїлися всім звичні страви. Ці салатні заправки прекрасно підходять для приготування салатів зі свіжих овочів. Готувати такий соус для салату потрібно безпосередньо перед їх застосуванням. Покроково оформлені рецепти з фото допоможуть швидко і легко освоїти їх приготування.
зміст
- 1 Як приготувати салатні заправки
- 1.1 Гострий сметанний соус з часником і томатом
- 1.2 Гірчична заправка для салату без майонезу, яєць і сметани
- 1.3 Сирний соус для салату (без гірчиці)
Як приготувати салатні заправки
Гострий сметанний соус з часником і томатом
Для гострої заправки зі сметани нам знадобиться:
- 2 штуки середніх зубчиків часнику;
- 1 ст. ложка солодкого томатного соусу;
- 0,5 ч. Ложки гострої аджики;
- 4 ст. ложки 26-28% сметани.
Приготування соусу починаємо з того, що в ступку або невеликий салатник поміщаємо солодкий томатний соус, поруч кладемо гостру аджику. Потім, пропускаємо через прес для часнику обидва зубчики і додаємо сметану.
Всі зібрані в ступці інгредієнти змішуємо до отримання однорідної смачного соусу, покриваємо його плівкою і прибираємо в холодильник. Коли салат буде готовий, перед його подачею на стіл, дістаємо сметанним заправку з холодильника і заправляємо нею салат.
Гірчична заправка для салату без майонезу, яєць і сметани
Для такого гірчичного соусу:
- 3 ст. ложки свіжого соку лимона;
- 2 ч. Ложки французької гірчиці;
- 1 ст. ложка соєвого соусу;
- 4 ст. ложки оливкової олії першого віджиму (EV).
Приготування почнемо з того, що в чашу вливаємо свіжовичавлений лимонний сік, до якого додаємо французьку гірчицю.
Тепер, вливаємо соєвий соус і оливкове масло. Все змішуємо і можна заправляти будь-який салат зі свіжих овочів.
Сирний соус для салату (без гірчиці)
Для приготування такої сирної заправки потрібно взяти:
- 1 жовток курячого яйця;
- 50 мл оливкової олії першого віджиму (EV);
- 40 грам сиру Пармезан;
- 1 гілочка свіжого кропу (тільки верхня частина);
- ¼ ч. Ложки орегано.
В піалі збиваємо жовток і маленькими порціями вливаємо олію. Чим більше ми додаємо масла, тим більше світла і еластична виходить текстура у збивати масу.
Дрібно натертий сир пармезан додаємо до готують соусу.
Занурювальним блендером пробиваємо всю масу до отримання єдиної текстури.
Тепер, всипаємо орегано і дрібно порубаний кріп, змішуємо і можна смачна сирна заправка може бути використана за призначенням.
Запропоновані рецепти заправки і соуси для салатів, дозволять господині обійтися без майонезу і урізноманітнити смакові властивості готуються до столу страв.
А який домашній соус для салату готуєте ви?