Варені яйця фаршировані консервою з жовтком і майонезом - смачна і швидка закуска
Не знаю як у вас, але у мене частенько так буває, що всі гості вже прийшли, а стіл ще повністю не накритий. В такому випадку справжньою паличкою-виручалочкою стають прості закуски, завдяки яким можна прекрасно вгамувати невеликий голод. Однією з таких закусок є варені яйця фаршировані консервою. Ця страва дуже просто і легко готується, до того ж, дуже апетитно виглядає. Про те як швидко приготувати яйця фаршировані сардиною (можна замінити будь-який інший рибної консервою в маслі) я з задоволенням розповім в цьому простому рецепті. Детальний опис супроводжується покроково зробленими фото.
Отже, для приготування фаршированих яєць знадобляться такі інгредієнти:
- яйця курячі - 10 шт .;
- сардина - 1 баночка;
- майонез - 1 ст. л .;
- огірок - 1 шт .;
- пучок кропу, сіль, перець - за смаком.
Як приготувати фаршировані яйця з консервою
Перш за все, необхідно відварити яйця. Щоб шкаралупа протягом варіння не тріснула, яйця необхідно опускати в киплячу, злегка підсолену воду. Час варіння - 10 хвилин. По закінченні цього часу дістаньте яйця з окропу і опустіть в холодну воду. Після такої холодної ванни шкаралупа буде легко відходити. Коли яйця охолонуть, шкаралупу потрібно очистити.
Остигнули варені яйця розріжте на 2 частини. З кожної половинки дістаньте жовток.
Половинки жовтків складіть в окрему тарілочку. Додайте до них сіль, перець, шматочки сардини і ложку майонезу. До слова, якщо у вас є можливість, можете також додати в суміш пару ложок дрібно подрібнених, а ще краще перебиті в блендері, волоських горіхів. Завдяки їм закуска буде мати незвичайний і насичений смак.
Суміш ретельно розмішайте виделкою. Якщо вона вийшла занадто сухий, можете влити в неї 1-2 ст. л. рідини, що залишилася від сардини, або додати ще трохи майонезу.
Даною кашкою наповніть залишилися половинки білків. Утворені «човники» викладіть на блюдо і декорують тоненькими пластинами, вирізаними з свіжого огірка, і гілочками кропу. Якщо у вас є можливість, то можна прикрасити такі фаршировані яйця, поклавши зверху на закуску кілька зерняток червоної ікри. Вона доповнить смак страви і відмінно прикрасить його.
Яйця фаршировані консервою з жовтком і майонезом із задоволенням наминали як діти, так і їхні батьки. До того ж, така холодна закуска ідеально виглядає на святковому столі, а також, може виступати в ролі гарніру до гарячих страв.