Наш рецепт » Овочеві страви » Часникові стрілки в майонезі або незвичайний салат з часниковим стрілок

Часникові стрілки в майонезі або незвичайний салат з часниковим стрілок

Сьогодні буду готувати незвичайне блюдо - салат з часниковим стрілок з майонезом. Його можна приготувати не тільки навесні або раннім літом, коли молодий часник починає пускати буйні стрілки, а й, якщо наморозили їх собі про запас, в будь-який час року. Особливо смачні молоді часникові стрілки (квітконоси), які тільки зірвані зі своєї грядки. Заморожені, теж, досить смачні, зберігають приємний смак і аромат літа. Вони джерело вітамінів, які дуже потрібні в зимовий період. У перший раз робила таке незвичайне блюдо влітку, зі свіжих часникових стрілок, тоді і записала цей покроковий рецепт з фото, яким сьогодні і захотілося поділитися.

Отже, нам потрібні:

часникові квітконоси (стрілки) - 1 пучок;
майонез (30%) - 2 ст. ложки;
масло рослинне (без запаху) - 1-2 ст. ложки;
сіль за смаком;
спеції (перець, коріандр та інші) - за смаком.

Як приготувати салат з часниковим стрілок з майонезом

Часникові квітконоси зібрати, поки вони молоді і соковиті, а бутон, на кінці квітконоса, ще не розкрився. Вимити під проточною водою. Бутони обрізати, нарізати ножем або великими ножицями на шматочки, близько 1-1,5 сантиметра довгою.

Часникові стрілки в майонезі або незвичайний салат з часниковим стрілок

Нарізані шматочки скласти в друшляк і ще раз промити під проточною водою. Залишити, щоб стекла вся вода.

Часникові стрілки в майонезі або незвичайний салат з часниковим стрілок

Сковороду відправити на вогонь, налити рафінована рослинна олія. Всипати квітконоси, перемішати їх з маслом. Закрити кришкою і обсмажити на середньому вогні близько 2-3 хвилин.

Часникові стрілки в майонезі або незвичайний салат з часниковим стрілок

Потім часникові квітконоси посипати сіллю і улюбленими спеціями. Вогонь прикрутити до мінімуму.

Часникові стрілки в майонезі або незвичайний салат з часниковим стрілок

Додати пару ложок низькокалорійного майонезу. Все перемішати дерев'яною лопаткою, тушкувати під кришкою, близько, 8-10 хвилин. Цього часу цілком достатньо, щоб квітконоси приготувалися.

Часникові стрілки в майонезі або незвичайний салат з часниковим стрілок

Готові часникові стрілки залишити під кришкою, мінімум, на 20 хвилин. За цей час вони трохи охолонуть і придбають надзвичайний смак. Їх смак чимось схожий на грибочки, але більш ароматний. Таке блюдо смачне ка в гарячому, так і в холодному вигляді.

Часникові стрілки в майонезі або незвичайний салат з часниковим стрілок

Простий і швидкий рецепт незвичайного салату з часниковим стрілок, обов'язково, повинен бути у кожної господині під рукою, щоб побалувати свою родину смачним і корисним стравою.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору