Смачна запіканка з макаронів з фаршем і соусом бешамель
Я велика шанувальниця страв «два в одному», коли не доводиться думати про гарнір або про м'ясний складової страви. Запіканки - відмінний вихід із ситуації! Сьогодні у нас на обід смачна запіканка з макаронів з фаршем і соусом бешамель. Послідовність своїх дій я зафіксувала в покроковому рецепті з фото. Сподіваюся, він стане в нагоді вам для приготування дуже смачного і красивого вечері для своєї сім'ї.
Для початку, визначимося з переліком необхідних продуктів:
- фарш свинячо-яловичий - 450 грам;
- макарони - 1 пачка (450 грам);
- цибуля ріпчаста - 1 штука;
- сир - 200 грам;
- масло рослинне - 2 столових ложки;
- томатна паста - 3 столових ложки;
- борошно - 2 столові ложки;
- масло вершкове - 50 грам;
- молоко - 400 мілілітрів;
- сіль.
зміст
- 1 Як приготувати запіканку з макаронів з фаршем в духовці
- 1.1 Як зробити соус бешамель
- 1.2 Як зробити запіканку з макаронів
Як приготувати запіканку з макаронів з фаршем в духовці
Насамперед відваримо макаронні вироби. Закладаємо їх в киплячу підсолену воду і варимо, після повторного закипання рідини, на 4 хвилини менше, ніж це зазначено в інструкції на упаковці.
Готові макарони промиваємо холодною водою і відкидаємо на друшляк.
Цибулину чистимо і ріжемо кубиком. Викладаємо нарізку на сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо до напівпрозорості.
Додаємо до цибулі не жирний свинячо-яловичий фарш. Смажимо хвилин 10.
Тепер черга томатної пасти. Її знадобиться 3 столові ложки. Замінити пасту можна будь-яким томатним соусом або нарізкою зі свіжих помідорів.
В кінці обсмажування солимо фарш.
Шматок сиру стирається через крупну тертку.
Як зробити соус бешамель
Вершкове масло поміщаємо в невелику каструльку і ставимо на невеликий вогонь.
Коли частина масла розтопиться, додаємо борошно і 1 чайну ложку солі без гірки.
Все ретельно перемішуємо.
Заливаємо молоком і доводимо до кипіння, постійно перемішуючи.
Як тільки соус загусне, вимикаємо вогонь.
Як зробити запіканку з макаронів
Форму змащуємо олією і викладаємо 1/3 частина відварених макаронних виробів.
Зверху ріжки змащуємо соусом.
І посипаємо сиром.
На сир викладаємо ½ частина м'ясного фаршу.
Далі все 4 шари повторюємо.
Третій, і останній шар, макаронів викладаємо поверх фаршу.
Заливаємо товстим шаром соусу бешамель.
Викладаємо щільним шаром натертий сир.
Форму ставимо в духову шафу, розігрітий до температури 200 градусів. Час готування, приблизно, 40 хвилин. Як тільки верхній шар сиру зарум'яниться, запіканку можна діставати.
Перед нарізкою, страва повинна майже повністю охолонути, в іншому випадку запіканка може розвалитися. Готову страву можна прикрасити свіжою петрушкою або кропом.
Хочу попередити відразу, запіканка з макаронів з фаршем і соусом бешамель виходить досить велика за обсягом. Нею легко можна нагодувати компанію з 6-8 чоловік, тому, в разі потреби, обсяг продуктів можна пропорційно зменшити.