Смачний гречаний гарнір з селерою
Сьогодні готувала корисний і дуже апетитний гарнір з гречаної крупи, яка просякнута ароматом селери прекрасно поєднується з м'ясними та рибними стравами. Так само, цей смачний гречаний гарнір чудово підходить і в дні посту. Як приготувати корисну кашу з овочами детально розповідаю в своєму рецепті, а крок за кроком зроблені фото проілюструють опис процесу.
Складові:
- 100 грам кореня селери;
- 1 велика морква;
- 2 штуки ріпчастої цибулі;
- 2 гілочки петрушки (свіжої або сухої);
- ½ червоного солодкого перцю;
- 600 грам гречаної крупи;
- 1 ч.ложка гімалайської солі;
- 50 мл оливкової рафінованої олії.
Як смачно зварити гречку на гарнір з селерою і овочами
Готувати гречаний гарнір починаємо з того, що розігріваємо оливкове масло в сковороді і страхуємо в ньому кубики цибулі. Потім, додаємо моркву, натерту на крупній тертці, і кубики кореня селери. Все перемішуємо в сковороді і тушкуємо близько 7 хвилин. Після цього, всипаємо маленькі кубики червоного перцю і дрібно посічену петрушку. все змішуємо.
Всипаємо гречку і повністю покриваємо нею підготовлені овочі. В такому стані залишаємо весь вміст на середньому вогні, щоб гречка добре прогрілася і ввібрала всі аромати овочів. Для цього вистачить 6-7 хвилин.
Далі, всипаємо сіль і вливаємо гарячу воду на 3-4 сантиметри вище рівня гречки.
Тримаємо сковороду на середньому вогні, поки вона не закипить. Як тільки з'явилися ознаки кипіння, зменшуємо вогонь і накриваємо сковорідку кришкою, залишаючи маленький простір, щоб виходила пара.
Коли вся рідина вбралася і гречка збільшилася в обсязі, прибираємо кришку і все перемішуємо.
Викладаємо гарячий гречаний гарнір з селерою на блюдо і ставимо на стіл, не даючи йому охолонути.