Наш рецепт » Другі страви » Смачний гречаний гарнір з селерою

Смачний гречаний гарнір з селерою

Сьогодні готувала корисний і дуже апетитний гарнір з гречаної крупи, яка просякнута ароматом селери прекрасно поєднується з м'ясними та рибними стравами. Так само, цей смачний гречаний гарнір чудово підходить і в дні посту. Як приготувати корисну кашу з овочами детально розповідаю в своєму рецепті, а крок за кроком зроблені фото проілюструють опис процесу.

Складові:

  • 100 грам кореня селери;
  • 1 велика морква;
  • 2 штуки ріпчастої цибулі;
  • 2 гілочки петрушки (свіжої або сухої);
  • ½ червоного солодкого перцю;
  • 600 грам гречаної крупи;
  • 1 ч.ложка гімалайської солі;
  • 50 мл оливкової рафінованої олії.

Як смачно зварити гречку на гарнір з селерою і овочами

Готувати гречаний гарнір починаємо з того, що розігріваємо оливкове масло в сковороді і страхуємо в ньому кубики цибулі. Потім, додаємо моркву, натерту на крупній тертці, і кубики кореня селери. Все перемішуємо в сковороді і тушкуємо близько 7 хвилин. Після цього, всипаємо маленькі кубики червоного перцю і дрібно посічену петрушку. все змішуємо.

Смачний гречаний гарнір з селерою

Всипаємо гречку і повністю покриваємо нею підготовлені овочі. В такому стані залишаємо весь вміст на середньому вогні, щоб гречка добре прогрілася і ввібрала всі аромати овочів. Для цього вистачить 6-7 хвилин.

Смачний гречаний гарнір з селерою

Далі, всипаємо сіль і вливаємо гарячу воду на 3-4 сантиметри вище рівня гречки.

Смачний гречаний гарнір з селерою

Тримаємо сковороду на середньому вогні, поки вона не закипить. Як тільки з'явилися ознаки кипіння, зменшуємо вогонь і накриваємо сковорідку кришкою, залишаючи маленький простір, щоб виходила пара.

Смачний гречаний гарнір з селерою

Коли вся рідина вбралася і гречка збільшилася в обсязі, прибираємо кришку і все перемішуємо.

Смачний гречаний гарнір з селерою

Викладаємо гарячий гречаний гарнір з селерою на блюдо і ставимо на стіл, не даючи йому охолонути.

Рекомендуем

Як правильно варити гречку або як приготувати гречану кашу на гарнір - рецепт смачної розсипчастої каші без варіння, c фото
Як правильно варити гречку або як приготувати гречану кашу на гарнір - рецепт смачної розсипчастої каші без варіння, c фото
Здавалося б, таке просте завдання - приготувати гречку, але як багато відразу виникає питань у недосвідченої господині: як правильно варити гречку на воді на гарнір, як приготувати гречану кашу

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору