Смачні макарони з грибами у вершковому соусі, з цибулею пореєм і томатом
Як часто нас виручають улюблені макарони. Висушені вироби з тіста різноманітної форми настільки стали звичні в нашій кулінарії, що ми вже навіть не уявляємо, як можна обійтися без страви з них за обідом або вечерею. За що, ми дуже вдячні італійцям. Всілякі соуси і підливи гармонійно поєднуються з макаронами і роблять страви дуже різноманітними і неповторними. Сьогодні, приготуємо макарони з грибами у вершковому соусі, з цибулею пореєм, томатом і сиром. Макарони я взяла мої улюблені - італійські Пенне рігате. Це вид макаронів у вигляді пустотілих ребристих пір'я з твердих сортів пшениці. Демонстрація рецепта з фото оформлена покроково і допоможе швидко освоїти цей приготування.
Отже, нам знадобляться такі продукти:
- макарони Пенне рігате - 400 гр;
- гриби гливи - 300 гр;
- цибуля-порей - 200 гр;
- твердий сир - 100 гр;
- томатна паста - 70 гр;
- сметана - 3 стол.ложки;
- борошно - 2 щіпки;
- зелень;
- рослинна олія;
- сіль.
зміст
- 1 Як приготувати макарони з грибами зі сметаною і сиром смачно
- 1.1 Як приготувати смачний соус для макаронів
- 1.2 Як правильно варити макарони
- 1.3 Як прикрасити і подавати страву
Як приготувати макарони з грибами зі сметаною і сиром смачно
Готувати блюдо починаю з грибного соусу. Зробити його просто.
Як приготувати смачний соус для макаронів
Для соусу можна використовувати будь-які гриби, які є в даний момент. На мій погляд сюди відмінно підходять гриби гливи. Вони пружні і м'ясисті, то що треба, в поєднанні з цибулею-пореєм. Нарізаємо гливи довгими смужками і поміщаємо в сковороду-сотейник з маслом. Підсмажуємо гриби 10 хвилин.
Лук-порей ретельно промиваємо від забруднень, особливо пазухи широких листків. Відрізаємо від стебла неліквідну частина і нарізаємо цибульний стебло кільцями. Додаємо цибулю до грибів в сотейник. Перемішуємо і обсмажуємо 5-7 хвилин.
Базову суміш для соусу солимо і перемішуємо з томатною пастою. Продовжуємо гасити лук з грибами на невеликому вогні.
Посипаємо вміст сотейника борошном. Саме посипаємо, щоб не утворилися борошняні грудочки. Борошно додасть соусу потрібну густоту.
Перемішуємо всі компоненти до однорідності і підливати потрібну кількість сметани. Заливаємо основу для соусу гарячою водою, щоб вийшла густа підлива. Кількість води регулюйте самі. Можна додати води більше - соус буде не таким густим або менше, тоді підлива буде гущі. Підсолюємо, при необхідності, і Томім соус на мінімальному вогні ще хвилин 7-10. Головне, щоб він не підгорів. Слідкуйте за цим!
Як правильно варити макарони
Поки готується наш вершковий соус з цибулею пореєм і томатом, відварити макарони. Я приготую справжні італійські Пенне рігате у вигляді ребристих пір'я. Варю їх у великій кількості підсоленої води 9 хвилин. Виходять макарони аль денте, тобто «на зубок», не зовсім м'які макарони. Мені подобаються такі. Ви ж, можете збільшити час варіння макаронів і зварити їх до м'якого стану. На пачці, зазвичай, вказується час варіння даного виду.
Макарони відкидаємо на друшляк, перекладаємо в каструлю, додаємо трохи оливкової або рафінованої олії, щоб вони не злиплися. У нас уже, практично, все готово. Залишається з'єднати макарони з грибами і подати на стіл.
Як прикрасити і подавати страву
Перед подачею на стіл, розкладаємо відварені пір'я по тарілках і рясно поливаємо приготованим грибним соусом. Посипаємо тертим сиром і рубаною зеленню.
Ось так просто можна дуже просто і ситно нагодувати всю сім'ю смачними макаронами в підливі.
Думаю, що ви захочете самостійно приготувати це смачне блюдо. Готуйте з радістю і приємного апетиту!