Наш рецепт » Другі страви » Смачні макарони з грибами у вершковому соусі, з цибулею пореєм і томатом

Смачні макарони з грибами у вершковому соусі, з цибулею пореєм і томатом

Як часто нас виручають улюблені макарони. Висушені вироби з тіста різноманітної форми настільки стали звичні в нашій кулінарії, що ми вже навіть не уявляємо, як можна обійтися без страви з них за обідом або вечерею. За що, ми дуже вдячні італійцям. Всілякі соуси і підливи гармонійно поєднуються з макаронами і роблять страви дуже різноманітними і неповторними. Сьогодні, приготуємо макарони з грибами у вершковому соусі, з цибулею пореєм, томатом і сиром. Макарони я взяла мої улюблені - італійські Пенне рігате. Це вид макаронів у вигляді пустотілих ребристих пір'я з твердих сортів пшениці. Демонстрація рецепта з фото оформлена покроково і допоможе швидко освоїти цей приготування.

Отже, нам знадобляться такі продукти:

  • макарони Пенне рігате - 400 гр;
  • гриби гливи - 300 гр;
  • цибуля-порей - 200 гр;
  • твердий сир - 100 гр;
  • томатна паста - 70 гр;
  • сметана - 3 стол.ложки;
  • борошно - 2 щіпки;
  • зелень;
  • рослинна олія;
  • сіль.

Смачні макарони з грибами у вершковому соусі, з цибулею пореєм і томатом

зміст

  • 1 Як приготувати макарони з грибами зі сметаною і сиром смачно
  • 1.1 Як приготувати смачний соус для макаронів
  • 1.2 Як правильно варити макарони
  • 1.3 Як прикрасити і подавати страву

Як приготувати макарони з грибами зі сметаною і сиром смачно

Готувати блюдо починаю з грибного соусу. Зробити його просто.

Як приготувати смачний соус для макаронів

Для соусу можна використовувати будь-які гриби, які є в даний момент. На мій погляд сюди відмінно підходять гриби гливи. Вони пружні і м'ясисті, то що треба, в поєднанні з цибулею-пореєм. Нарізаємо гливи довгими смужками і поміщаємо в сковороду-сотейник з маслом. Підсмажуємо гриби 10 хвилин.

Смачні макарони з грибами у вершковому соусі, з цибулею пореєм і томатом

Лук-порей ретельно промиваємо від забруднень, особливо пазухи широких листків. Відрізаємо від стебла неліквідну частина і нарізаємо цибульний стебло кільцями. Додаємо цибулю до грибів в сотейник. Перемішуємо і обсмажуємо 5-7 хвилин.

Смачні макарони з грибами у вершковому соусі, з цибулею пореєм і томатом

Базову суміш для соусу солимо і перемішуємо з томатною пастою. Продовжуємо гасити лук з грибами на невеликому вогні.

Смачні макарони з грибами у вершковому соусі, з цибулею пореєм і томатом

Посипаємо вміст сотейника борошном. Саме посипаємо, щоб не утворилися борошняні грудочки. Борошно додасть соусу потрібну густоту.

Смачні макарони з грибами у вершковому соусі, з цибулею пореєм і томатом

Перемішуємо всі компоненти до однорідності і підливати потрібну кількість сметани. Заливаємо основу для соусу гарячою водою, щоб вийшла густа підлива. Кількість води регулюйте самі. Можна додати води більше - соус буде не таким густим або менше, тоді підлива буде гущі. Підсолюємо, при необхідності, і Томім соус на мінімальному вогні ще хвилин 7-10. Головне, щоб він не підгорів. Слідкуйте за цим!

Смачні макарони з грибами у вершковому соусі, з цибулею пореєм і томатом

Як правильно варити макарони

Поки готується наш вершковий соус з цибулею пореєм і томатом, відварити макарони. Я приготую справжні італійські Пенне рігате у вигляді ребристих пір'я. Варю їх у великій кількості підсоленої води 9 хвилин. Виходять макарони аль денте, тобто «на зубок», не зовсім м'які макарони. Мені подобаються такі. Ви ж, можете збільшити час варіння макаронів і зварити їх до м'якого стану. На пачці, зазвичай, вказується час варіння даного виду.

Макарони відкидаємо на друшляк, перекладаємо в каструлю, додаємо трохи оливкової або рафінованої олії, щоб вони не злиплися. У нас уже, практично, все готово. Залишається з'єднати макарони з грибами і подати на стіл.

Як прикрасити і подавати страву

Перед подачею на стіл, розкладаємо відварені пір'я по тарілках і рясно поливаємо приготованим грибним соусом. Посипаємо тертим сиром і рубаною зеленню.

Смачні макарони з грибами у вершковому соусі, з цибулею пореєм і томатом

Ось так просто можна дуже просто і ситно нагодувати всю сім'ю смачними макаронами в підливі.

Смачні макарони з грибами у вершковому соусі, з цибулею пореєм і томатом

Думаю, що ви захочете самостійно приготувати це смачне блюдо. Готуйте з радістю і приємного апетиту!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Паста зіті в духовці - італійська запіканка з макаронів з сиром, томатом і шинкою
Паста зіті в духовці - італійська запіканка з макаронів з сиром, томатом і шинкою
Пропонована італійська паста зіті, по суті, макарони запечені в духовці з сиром, томатом і шинкою. Ця страва з італійської кухні відноситься до тих, які швидко готувати і смачно поїсти.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору