Наш рецепт » Другі страви » Тушкована курка в скляній банці запечена в духовці з овочами

Тушкована курка в скляній банці запечена в духовці з овочами

Рецептів приготування курки існує безліч. Хтось любить смажену курочку, хтось відварну, хтось запечену або приготовлену на пару. Але сьогодні я хочу поділитися з кулінаркою дуже простим і незаслужено забутим рецептом, розповім як запекти курку в банку в духовці з овочами, у власному соку. Раніше, коли ще не було різних пакетів для запікання і фольги, в скляній банці запікала курку з овочами моя мама, і хочу зауважити, що куряче м'ясо приготоване таким чином виходить завжди ніжне і соковите. Зрозуміти суть рецепта тим більше просто, що текст супроводжують покроково зроблені фото.

Складові:

Тушкована курка в скляній банці запечена в духовці з овочами

  • Курка бройлер - 1/2 тушки (1,3 кг);
  • Баклажан - 1 шт .;
  • Кабачок - 2 шт .;
  • Яблуко - 1 шт .;
  • Приправа каррі - 1 ч.л .;
  • Сіль кухонна - 1 ч.л .;
  • Часник - 1 головка.

Починаючи готувати, давайте визначимося з продуктами. Для нашого рецепта курку краще вибирати бройлерну, вона більш м'ясиста і готується швидше, ніж звичайна. Баклажани за розміром вибирайте великі, їх буде легше очистити від шкірки. Кабачки краще підібрати молоденькі (всередині без великих зерен). Яблуко, в нашому рецепті, має надавати м'ясу пікантну кислинку, так що сорт яблук краще вибрати кисло-солодкий або кислий (у мене симиренко).

Ще один невеликий рада з вибору скляної банки для запікання. Банку нам потрібно взяти дволітрову, саме на цю ємність розраховане кількість інгредієнтів в моєму рецепті. Дволітрова банку відмінно стає в низ духовки. Перевірте, щоб вона була абсолютно ціла, без єдиного відколу на шийці і тріщин.

Як приготувати курку в банку з овочами

Для початку нам потрібно курячу напів-тушку вимити і розрізати на шматки, які вільно можуть поміститися в скляну банку. Стежимо, щоб вони пролізли в горлечко банки.

Тушкована курка в скляній банці запечена в духовці з овочами

Нарізані шматочки складаємо в миску, перемішуємо з сіллю, приправою карі і залишаємо при кімнатній температурі промаринуватися 20-30 хвилин, поки ми підготуємо овочі.

Тушкована курка в скляній банці запечена в духовці з овочами

Баклажан очищаємо від шкірки і нарізаємо досить великими брусочками.

Тушкована курка в скляній банці запечена в духовці з овочами

Щоб з баклажана вийшла гіркота, складаємо його в миску, посипаємо сіллю і нехай постоїть 5-10 хвилин, щоб пустив сік.

Тушкована курка в скляній банці запечена в духовці з овочами

Після цього, баклажан кілька разів промиваємо від солі і гіркого соку в мисці з водою.

Тушкована курка в скляній банці запечена в духовці з овочами

Якщо кабачок молоденький (як у мене) нарізаємо його прямо з шкіркою брусочками за розміром, як ми нарізали баклажан.

Тушкована курка в скляній банці запечена в духовці з овочами

Далі, нам потрібно очистити і подрібнити часник. Часничок додаємо в миску до курки і перемішуємо.

Тушкована курка в скляній банці запечена в духовці з овочами

Яблуко очищаємо від шкірки і нарізаємо великими шматками.

Тушкована курка в скляній банці запечена в духовці з овочами

Як ви помітили, яблуко ми готуємо в останню чергу, щоб нарізані шматочки не потемніли.

Приступаємо до збірки нашого незвичайного жаркого. На дно банки укладаємо шар курятини.

Тушкована курка в скляній банці запечена в духовці з овочами

Потім, кладемо потроху баклажан, яблук і кабачків. До верху заповнюєте банку шарами, чергуючи курку та овочі.

Тушкована курка в скляній банці запечена в духовці з овочами

Верхнім шаром обов'язково має бути м'ясо, щоб в процесі запікання все овочі просочилися смачним курячим ароматом.

Тушкована курка в скляній банці запечена в духовці з овочами

І так, наша дволітрова банку заповнена вщерть, накриваємо її або фольгою складеною в чотири шари, або звичайною кришкою для консервації, попередньо вийнявши у неї ущільнювальну гумку.

Тушкована курка в скляній банці запечена в духовці з овочами

Ставимо підготовлену банку з куркою і овочами на нижній деко в духовці. Духовка, при цьому, повинна бути холодною. Потім, включаємо газ, робимо спочатку невеликий вогонь. Двадцять хвилин курку готуємо на маленькому вогні. Банку поступово прогрівається, але не лопається. Потім, вогонь збільшуємо і ще протягом півгодини запікаємо нашу курку в банку в духовці у власному соку.

Далі все просто: духову шафу вимикаємо, але не відкриваємо і банку з куркою відразу не дістаємо. Нехай вона постоїть в духовці протягом півгодини і трохи охолоне. Потім, витягаємо наше блюдо з духовки. На фото видно, що банку на 1/3 частина заповнена рідиною, хоча води ми в неї зовсім не додавали. Ця рідина - сік, що виділився з овочів і курки.

Тушкована курка в скляній банці запечена в духовці з овочами

Можете собі уявити, як це смачно! Тушкована курка в банку, в духовці, у власному соку, з приємною яблучною кислинкою вийшла м'яка і ніжна - просто пальчики оближеш! І тушковані овочі теж - просто смакота!

Акуратно витягуємо шматочки м'яса і овочів з банки, викладаємо на порційну тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

Тушкована курка в скляній банці запечена в духовці з овочами

Приємного всім апетиту!

Рекомендуем

Курка шматочками в духовці, запечена в зеленій хрусткій паніровці
Курка шматочками в духовці, запечена в зеленій хрусткій паніровці
Сьогодні на обід у нас буде запечена в зеленій хрусткій паніровці курка шматочками, в духовці. Італійський рецепт курки в зеленій паніровці готувати дуже просто, а інгредієнти все доступні для
Фарширована курка з яблуками в духовці - запечена в рукаві в медово-апельсиновому маринаді
Фарширована курка з яблуками в духовці - запечена в рукаві в медово-апельсиновому маринаді
Курка запечена цілком у медово-апельсиновому соусі стане хорошим доповненням будь-якого святкового застілля. Блюдо виходить смачним, підсмажений і дуже ароматним.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору