Соковита тушкована баранина і кус-кус в мультиварці
У нашій родині всі домочадці дуже люблять страви з баранини і я із задоволенням хочу поділитися з кулінаркою одним з простих рецептів, як приготувати ніжну і соковиту тушковану баранину і кашу кус-кус в мультиварці. Запасайтеся необхідними продуктами і нехай мій крок за кроком оформлений рецепт з фото допоможе Вам освоїти нове смачне ситне і корисне блюдо для всієї родини.
Нам знадобиться:
м'якоть баранини - 500 гр;
жир курдючний (або сало свиняче) - 100 гр;
цибуля - 1 шт .;
морква - 1 шт .;
часник - 3 великих зубчики;
вода - 800 мл;
прованські трави - 2 ч.л .;
кус-кус - 500 гр;
сіль - 2 ч.л.
Як приготувати кус-кус в мультиварці з бараниною
Щоб вийшло 500 гр чистої м'якоті, потрібно взяти, приблизно, 800 гр баранячого ошийка і гострим ножем відокремити м'ясо від кістки.
Далі, м'якоть, яку ми відокремили від кістки нарізаємо невеликими шматочками.
Баранячі кісточки, звичайно, не викидайте, з них вийде смачний і наваристий бульйон-основа для перших страв.
Баранячий курдючний жир або свиняче сало потрібно нарізати дрібним-дрібним кубиком, щоб він якомога більше витопити. На ньому ми і будемо обсмажувати баранину і овочі.
На наступному етапі очищені часник і цибулю шаткуємо кубиками, а моркву нарізаємо тонкими брусочками.
Встановлюємо на мультиварці режим «жарка», викладаємо в чашу нарізаний жир і вижаріваем його до стану шкварок.
Шкварки можна вийняти шумівкою, але я віддаю перевагу готувати м'ясо в жиру разом зі шкварками. У розпечений жир кладемо баранину і, помішуючи лопаткою, обсмажуємо кілька хвилин поки м'ясо не змінить колір.
Додаємо в чашу мультиварки нарізані цибулю, моркву, часник і продовжуємо обсмажувати все разом ще п'ять хвилин, не забуваючи помішувати лопаткою.
Потім, виставляємо режим "гасіння" на мультиварці, додаємо в м'ясо 100 мл води, сіль, прованські трави і тушкуємо сорок хвилин при закритій кришці. Періодично кришку потрібно відкривати, м'ясо помішувати і доливати воду, якщо вона википіла.
Іншу воду (700 мл) нам потрібно закип'ятити. До готового м'яса в чашу мультиварки висипаємо кус-кус і заливаємо його окропом.
Мультиварку переводимо в режим «підігрів» або «підтримку тепла» і залишаємо страву на десять хвилин.
З плином часу відкриваємо кришку і бачимо, що кус-кус як слід розпарився і вийшов апетитний і розсипчастий.
Гарячу, ароматну дуже смачну і ніжну баранину тушковану з кус-кусом подаємо їдоках на порційних тарілках. Приємного всім апетиту!