Овочева ікра з кабачків і баклажанів в мультиварці
Два літніх овоча, які лідирують за вмістом вітамінів групи B, клітковини і калію корисного для серця, це кабачок і баклажан. Але ці овочі не тільки корисні, ще вони чудово поєднуються один з одним за смаковими якостями. Сьогодні я хочу розповісти, як приготувати в мультиварці дуже смачну і корисну і ситну овочеву ікру асорті. Готується така ікра з кабачків і баклажанів дуже просто. Уважно читайте мою докладного рецептом з покроково зробленими фото і овочеве ласощі обов'язково вийде у вас ніжним по консистенції, ситним і смачним.
Продукти для ікри:
- баклажани - 500 гр;
- кабачки - 500 гр;
- томати - 300 гр;
- цибуля - 150 гр;
- морква - 150 гр;
- салатний перець - 200 гр;
- часник - 3-4 зубки;
- рослинне масло - 50 мл;
- сіль - 1 ч.л.
Як приготувати ікру з кабачків і баклажанів в мультиварці
Для початку, у синіх і кабачків потрібно відрізати хвостики і почистити шкірку. Найзручніше це зробити за допомогою Овочечистка.
Очищені овочі шаткуємо невеликими кубиками.
Нашатковані кабачки відкладаємо окремо. А баклажанчики складаємо в глибоку миску, посипаємо сіллю і залишаємо на двадцять хвилин, щоб пустили сік.
За цей час ми встигнемо підготувати решту інгредієнтів для ікри. У салатного перцю видаляємо плодоніжки разом із зернами, а потім, ріжемо його невеликими скибочками. Цибулю і моркву чистимо і подрібнюємо як для засмажкою: цибуля шаткуємо дрібним кубиком, а моркву тремо на крупній тертці.
Помідори розрізаємо навпіл, вирізаємо хвостики, а потім нарізаємо м'якоть томата дрібними шматочками.
Зливаємо сік, що виділився з баклажан.
Мультиварку виставляємо на режим «жарка» і наливаємо в чашу рослинне масло.
Коли масло прогріється, підсмажуємо в мультиварці цибулю, перець салатний і морква до прозорості.
Потім, в чашу додаємо кабачки з баклажанами і продовжуємо обсмажувати овочі ще десять хвилин, помішуючи їх силіконової лопаткою.
На самому останньому етапі додаємо в ікру нарізані томати, солимо і переходимо на режим «гасіння».
Тушкуємо овочі, поки з них не випарується майже вся волога. Це займає, приблизно, двадцять хвилин.
Перекладаємо тушковані овочі з мультиварки в глибокою ємність і даємо ікрі охолонути.
Часник очищаємо від шкірки і подрібнюємо в блендері.
Потім, до часнику в блендер перекладаємо остиглі овочі і подрібнюємо все разом.
Овочева ікра асорті з баклажанів і кабачків тушкована в мультиварці вийшла дуже смачна, ніжна і апетитна.
Зазвичай таку икорку я намазую на свіжий хлібець і подаю своїм домочадцям на сніданок, вечерю або перекус.
Баклажани-кабачкова ікра приготована за моїм рецептом хоч і чисто овочеве блюдо, але дуже смачне і ситне.
Відео-рецепт ікри з кабачків і баклажанів.