Наш рецепт » М'ясні страви » Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі - курка Три Склянки або курка Сань Бей

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі - курка Три Склянки або курка Сань Бей

Щоб долучитися до цієї китайської кухні, зовсім не обов'язково тягнутися за тридев'ять земель і шукати якісь екзотичні продукти. Одне з дуже популярних в північному Китаї страв - Курка Сан Бей або Курка Три Стакана. Воно досить лаконічно за інгредієнтами і просто за технологією. Звичайно, не на кожній вітчизняної кухні знайдеться вок і відкритий вогонь для його приготування, але і на стандартній домашній плиті у звичайній сковороді це оригінальне і ефектне блюдо можна приготувати досить близьким до оригінального смаку. Смачне куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі зможете зробити вдома і ви, якщо будете слідувати моєму, крок за кроком оформленим рецептом з фото.

Нам буде потрібно:

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі - курка Три Склянки або курка Сань Бей

  • половинка курячої грудки - 200-250 гр;
  • половина цибулини середнього розміру;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • шматок свіжого кореня імбиру;
  • парочка лаврового листя;
  • рослинне масло - 2 столових ложки;
  • соєвий соус - 3 столових ложки;
  • кисло-солодке вино - 3 столових ложки.

Традиційний китайський рецепт пропонує скористатися кунжутним маслом, але з оливковою і навіть з рафінованим соняшниковою вийде нітрохи не гірше.

Китайці в кулінарних цілях використовують спеціальне плодове вино, досить міцне (10-12 градусів) і кисло-солодке на смак, але нас влаштує будь-який недороге біле столове напівсолодке.

Як приготувати куряче філе по-китайськи за рецептом Три склянки

Курячі грудки нарізаємо довгими вузькими смужками. Це традиційна азіатська форма нарізки м'яса, призначеного для обсмажування.

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі - курка Три Склянки або курка Сань Бей

Часник і імбир шаткуємо досить великими пластинками, цибулю - півкільцями.

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі - курка Три Склянки або курка Сань Бей

У прогрітий вок (у нас - толстодонной сотейник, здатний добре тримати температуру) вливаємо олію.

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі - курка Три Склянки або курка Сань Бей

У розпечене масло висипаємо часник і імбир, кидаємо пару лаврових листочків і смажимо до рум'яної. Після такої обсмаження всі аромати спецій перейдуть в масло. Китайські кухарі на цьому етапі додають свіжий стручок пекучого перцю, любителі екстремально гострої кухні можуть наслідувати їхній приклад.

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі - курка Три Склянки або курка Сань Бей

Після зарумянивания, які віддали свої аромати і гостроту часник і імбир потрібно виловити і викинути.

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі - курка Три Склянки або курка Сань Бей

Курка Сань Бей - це варіант китайського фаст-фуду, його готують прямо на вулицях в сковорідках вок на відкритому вогні. При високій температурі і об'ємному нагріванні м'ясо схоплюється і покривається скоринкою моментально. На звичайній електроплиті домогтися такого ефекту досить важко, тому, ми викладаємо смужки курятини в розпечене масло поступово, маленькими порціями, щоб не знижувати температуру і не підміняти обсмажування гасінням з втратою м'ясних соків.

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі - курка Три Склянки або курка Сань Бей

Коли вся курятина «схопиться», висипаємо в сотейник лук і, при помішуванні, смажимо все разом ще кілька хвилин, поки цибуля не почне набувати прозорість.

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі - курка Три Склянки або курка Сань Бей

Прийшла пора звернутися до наших трьох склянках, тобто влити в сотейник інші два - соєвий соус і столове вино.

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі - курка Три Склянки або курка Сань Бей

Соєвий соус додає м'ясу потрібну ступінь солоності, вино - баланс кислоти і солодощі, такий характерний саме для азіатської кухні. Ні досолювати, ні ще якимось чином доводити блюдо до смаку не потрібно.

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі - курка Три Склянки або курка Сань Бей

Продовжуємо смажити при постійному помішуванні, поки вся рідина не вбереться в м'ясо і не випарується. Знімаємо сковороду з вогню і готуємо подання на стіл - вона буде цілком традиційної китайської.

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі - курка Три Склянки або курка Сань Бей

На гарнір до приготовленої нами, досить, гострої і пряної курятині Сань Бей прийнято подавати рисові кульки. Це спеціальним чином зварений липкий круглозерний несолоний рис. Відвареного рису надають потрібну форму руками або змоченими в холодній солоній воді ложками.

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі - курка Три Склянки або курка Сань Бей

Об'єднує м'ясо і рис гострий салат зі свіжих або маринованих овочів. Ідеально підходить будь-який салат з капусти, заправлений рослинним маслом. Можна, при бажанні, додати який-небудь кисло-солодкий соус, наприклад, теріякі.

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі - курка Три Склянки або курка Сань Бей

Поєднання пряного м'яса, гострого соковитого хрусткого салату і прісного в'язкого рису виявляється напрочуд гармонійним. Воно сподобається навіть тим, хто зазвичай байдужий до азіатської кухні.

Національна страва китайської кухні «Курка Три Склянки або курка Сань Бей», адаптований до наших домашніх умов, автор BabLaka демонструє в відео-рецепті.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору