Картопляний папрікаш - смачний гарнір з картоплі
Картопляний папрікаш або паприкаш крумплі (Paprikás krumpli) родом з угорської кухні. Це самодостатня гаряча закуска, яка при необхідності відмінно підкреслить м'ясні страви і доповнить ніжні види м'яса, такі, як: кролик, індичка, курка. Закуска виходить досить гостра і пікантна, але дуже смачна і ароматна. Приготування цієї страви не займе більше 40 хвилин, а результат, безумовно, порадує! Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам швидко освоїти приготування картопляного папрікаш без м'яса.
Складові:
- пекучий червоний перець;
- картопля - 7 шт .;
- перець чорний мелений;
- зелена цибуля - пучок;
- паприка - 1 ст.л .;
- часник - 3 зубчики;
- сіль за смаком;
- рослинне масло - для смаження.
Як приготувати картопляний папрікаш
Починаючи приготування слід добре вимити картопля і очистити. Промити картоплю повторно і нарубати на невеликі часточки. Також, можна нарізати картоплю великими пластинами або кружечками.
Залити підготовлені бульби водою. Надіслати каструльку на вогонь і варити картоплю до повної готовності. Після закипання рекомендується підсолити воду, в якій вариться картопля.
Тим часом, можна нашаткувати цибулю - як білу частину, так і зелену. Подрібнити часник за допомогою преса. Далі, варто розігріти в сковороді трохи олії і пасерувати подрібнені прянощі.
Додати до цибулі і часнику відварену картоплю, попередньо злив з нього воду.
Як тільки картопля придбає золотисту скориночку, слід всипати паприку, сіль за смаком, а також - чорний і червоний пекучий перець.
В пост подавати гарячий картопляний папрікаш до столу можна сміливо як самостійну страву! При подачі можна полити вашим улюбленим кисло-солодким соусом домашнього приготування.
Ароматна картопля з паприкою стане відмінним доповненням і до святкового столу. Такий картопляний гарнір відмінно поєднується з м'ясними стравами і овочевими салатами, порадує золотистою скоринкою і чудовим пряним ароматом.