Наш рецепт » М'ясні страви » Сиров'ялена куряча грудка - м'ясні делікатеси в домашніх умовах

Сиров'ялена куряча грудка - м'ясні делікатеси в домашніх умовах

Сиров'ялені м'ясні продукти відносяться до розряду делікатесних. Вони, як правило, досить дорогі і не дуже доступні. Але, виявляється, цілком можливо в домашніх умовах приготувати подібне вишукане і апетитне ласощі з різних видів м'яса, риби або, як самий простий і доступний варіант, з курки. І так, сьогодні мій крок за кроком оформлений рецепт з фото - сиров'ялена куряча грудка.

Для того, щоб приготувати такий м'ясний делікатес нам буде потрібно:

  • куряча грудка;
  • велика сіль;
  • набір приправ за смаком.

Найчастіше я використовую суміші перців, сухі пряні трави і солодку паприку.

Сиров'ялена куряча грудка - м'ясні делікатеси в домашніх умовах

Як приготувати сиров'ялені курячу грудку в домашніх умовах

Оскільки процес не передбачає теплової обробки, куряче філе необхідно для початку ретельно промити холодною водою.

Сиров'ялена куряча грудка - м'ясні делікатеси в домашніх умовах

Щоб прибрати надлишок води, помиті м'ясо обсушуємо паперовими рушниками.

Сиров'ялена куряча грудка - м'ясні делікатеси в домашніх умовах

Відокремлюємо від грудки мале філе, а велике гострим ножем ділимо уздовж на три смужки, після чого ще раз ретельно промокаємо кожен шматочок серветками. Разом, з кожного шматка філе виходить чотири порційних скибочки.

Сиров'ялена куряча грудка - м'ясні делікатеси в домашніх умовах

У ступку всипаємо по чайній ложці суміші перців і коріандру, розмелюємо їх не дуже дрібно.

Сиров'ялена куряча грудка - м'ясні делікатеси в домашніх умовах

Додаємо до подрібненим приправ чайну ложку готової сухої суміші для курки і 2-3 столових ложки крупної солі.

Сиров'ялена куряча грудка - м'ясні делікатеси в домашніх умовах

Завершує букет приправ чайна ложка солодкої паприки. Ті, хто любить гостріше, можуть додати пекучого сухого перцю.

Сиров'ялена куряча грудка - м'ясні делікатеси в домашніх умовах

Кожен шматочок обсушеного курячого філе посипаємо з усіх боків сумішшю для сухої засолювання.

Сиров'ялена куряча грудка - м'ясні делікатеси в домашніх умовах

М'ясо потрібно не просто обваляти, а натерти сумішшю солі і спецій, буквально вдавлюючи приправу в м'якоть кінчиками пальців. Підготовлені смужки філе щільно укладаємо в сухий контейнер, залишок посолочной суміші висипаємо зверху.

Сиров'ялена куряча грудка - м'ясні делікатеси в домашніх умовах

Щоб сиров'ялена куряча грудка добре просолилася і просочилася ароматами спецій, підготовлене до засолення філе поміщаємо під гніт і відправляємо в прохолодне місце на 3-4 години. Дуже зручно використовувати для цього пару однакових пластикових контейнерів, налив в верхній воду для тяжкості.

Сиров'ялена куряча грудка - м'ясні делікатеси в домашніх умовах

Час, необхідний для засолювання, пройшло, прибираємо гніт і зливаємо утворився розсіл.

Сиров'ялена куряча грудка - м'ясні делікатеси в домашніх умовах

Витягуємо Просолов шматки курки на серветку. Оскільки, як ми вже відзначали, в'ялене м'ясо не піддається термічній обробці, його для безпеки спочатку неабияк пересолюють, а потім злегка вимочують. Надлишок солі - прекрасний антисептик і консервант, оброблені таким чином продукти стають мікробіологічно безпечними і придатними до подальшої обробки.

Сиров'ялена куряча грудка - м'ясні делікатеси в домашніх умовах

Смужки курячого філе промиваємо, заливаємо свіжою холодною водою і залишаємо хвилин на 20-30, щоб видалити надлишок солі. Після цього, м'ясо курки знову промиваємо, обсушуємо, злегка присипаємо перцем та іншими спеціями, але вже без солі.

Сиров'ялена куряча грудка - м'ясні делікатеси в домашніх умовах

Підготовлені таким чином смужки філе можна нанизати на шпагат або шпажки так, щоб вони не торкалися одне одного, і прилаштувати на протязі в сухому теплому місці, наприклад, біля кватирки, прикривши від мух шматком марлі або дрібного тюлю. Через кілька діб продукт природним чином зав'ялити. Недолік такого способу: необхідність влаштовувати захист від комах і тривалість процесу.

Можна в'ялити м'ясо в холодильнику. Для цього, треба застелити паперовим рушником плоске блюдо, розкласти на ньому підготовлені напівфабрикати і прикрити зверху серветкою. Змінюючи час від часу серветки і перевертаючи шматки, ми через кілька днів дочекаємося готовності. Недолік той же, що і при вялении на відкритому повітрі - час, плюс ймовірність того, що наш майбутній делікатес обміняється ароматами з іншими продуктами.

Але якщо в господарстві є така корисна річ, як електросушарка, всі проблеми вирішуються одним клацанням вимикача. Достатньо всього лише акуратно розкласти шматки м'яса на піддоні і включити апарат. Температуру встановлюємо мінімально можливу - 35-40 градусів, час - 10-12 годин. Ми спокійно займаємося іншими справами, а про завершення процесу нам доповість звуковий сигнал.

Сиров'ялена куряча грудка - м'ясні делікатеси в домашніх умовах

Готова в'ялена куряча грудка на дотик щільна і пружна, на смак пряна і приємно солона, з гострим апетитним ароматом.

Сиров'ялена куряча грудка - м'ясні делікатеси в домашніх умовах

Зберігають в'ялену курятину в прохолодному місці, упакувавши спочатку в пергамент, а потім в поліетиленовий пакет або щільно закритий контейнер, щоб скибочки НЕ отмокла і не обмінялися запахами з іншими мешканцями холодильника або буфету.

Сиров'ялена куряча грудка - м'ясні делікатеси в домашніх умовах

Сиров'ялена куряча грудка власного виготовлення прекрасно доповнить м'ясну або рибну нарізку для святкового столу, вона хороша в бутербродах або під пиво.

Сиров'ялена куряча грудка - м'ясні делікатеси в домашніх умовах

Навіть найпростіший картопляний салат або вінегрет перетвориться в вишукане частування, якщо додати до нього пару пелюсток цього домашнього делікатесу.

Рекомендуем

Смачна куряча грудка в соусі з червоної смородини і вишні
Смачна куряча грудка в соусі з червоної смородини і вишні
Смачна куряча грудка в соусі з ягід смородини і вишні виходить соковита і пікантна. Вона стане ідеальним вишуканим блюдом, приготованим на швидку руку для свята або романтичного ужіна.Такая
Куряча грудка запечена в пиві, шпигована беконом, часником і перцем
Куряча грудка запечена в пиві, шпигована беконом, часником і перцем
Буває в природі їжа за визначенням чоловіча: стейки, відбивні з кров'ю, шашлики та інше в тому ж грубому і ситно дусі. На противагу їй, прекрасною половиною людства культивується їжа суто жіноча

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору