Курка з ананасами і перцем чилі або куряче філе по-китайськи
Смачна, пікантна і ароматна курка з ананасами і перцем, доповнена солодкої консервованої кукурудзою, відмінно підійде для ситної вечері. Блюдо відноситься до китайської кухні і в нього можна додавати не тільки ананаси, а й манго, кисле яблуко, грушу і навіть ягоди. Підійдуть кизил, барбарис і ялівець. Покроково оформлений рецепт з фото продемонструє приготування курячої грудки в кисло-солодкому соусі.
Складові:
- кисло-солодкий соус - 2 ст.л .;
- кукурудза - 2 ст.л .;
- ананаси - 40 гр;
- орегано - за смаком;
- куряча грудка - 1 шт .;
- перець чилі - 5 гр.
Як готувати курку з ананасами і перцем в кисло-солодкому соусі
Приготування потрібно починати з підготовки та нарізки інгредієнтів. Спершу, нашаткувати перець чилі на півкільця.
Гарненько вимити філе і нашаткувати на довільного розміру шматочки.
Помістити грудку на розігріту сковорідку, додати орегано, сіль за смаком і перець чилі. Швидко обсмажити перемішуючи.
Всипати до філе кукурудзу.
Через 5 хвилин додати шматочки ананасів і кисло-солодкий томатний соус.
Готувати страву ще 5 хвилин, а потім дати настоятися ще стільки ж.
Подається така курка з ананасами і перцем по-китайськи обов'язково з гарніром. Ідеальним доповненням, звичайно ж, стане рис, але чудово підійде і запечена картопля, легкий овочевий салат, гарнір з сочевиці або булгура. Також, можна подати таке куряче рагу з овочевим асорті.
Смачна куряча грудка в кисло-солодкому соусі по-китайськи є стравою, вкрай швидким у приготуванні. Його можна подавати як на вечерю, так і при візиті раптово заглянули гостей. Всього 20 хвилин часу і ситне куряче блюдо на вашому столі!