Вершковий суп зі шпинатом і курячими фрикадельками
Вершковий суп зі шпинатом і курячими фрикадельками відноситься до базових дієтичних перших страв, які можна приготувати як на обід, так і на вечерю. Блюдо дуже смачне, ситне і легке. У ньому можна міняти інгредієнти в залежності від смакових уподобань, використовувати інші нежирні види м'яса, а також - різноманітні коріння разом картоплі. Я використовую в супі заморожений шпинат, але можна додавати і свіжий. Урізноманітнити смак супу допоможуть вершки і / або сметана. Такий шпинатний суп з фрикадельками ви зможете приготувати в будь-який час року. Покроково оформлений рецепт з фот допоможе вам легко і просто освоїти приготування.
Складові:
- шпинат морожений - 50 гр;
- морква - 1/2 шт .;
- чебрець - 3 гілочки;
- картопля - 3 шт .;
- курячий фарш - 50 гр;
- зелена цибуля - 3 шт .;
- рослинна олія;
- вершкове масло - 15 гр;
- кріп - маленький пучок;
- сметана - 1 ст.л.
Як приготувати вершковий суп зі шпинатом і курячими фрикадельками
Для початку, потрібно очистити коренеплоди і промити зелень. Також, для курячих фрикадельок потрібно приготувати фарш з філе або бердришек, або ж купити готовий. Під час приготування фаршу, для більшої економії часу, можна відправити очищений і нарізаний на шматочки картоплю варитися.
Далі - нарубати моркву і цибулю. Якщо цибуля молодий, то переважно білу частину.
Обсмажити на суміші двох масел морквину і цибулю разом з чебрецем.
Зліпити з фаршу фрикадельки за допомогою мокрих долонь і додати до овочів.
Всипати готові обсмажені фрикадельки з овочами в суп, як тільки картопля дійде до напівготовності.
Через 10 хвилин всипте шпинат - морожений подрібнений або свіжий - і проваріть ще 5 хвилин.
Залишається ще нашаткувати зелень.
Додати в суп з фрикадельками сметану слід разом із зеленню.
Потрібно дочекатися коли закипить, після чого, варто дати готовому супчику настояти близько десяти хвилин.
Ароматний вершковий суп зі шпинатом і фрикадельками готовий!
Подати такий вітамінний і дієтичний суп можна з домашніми сирними або часниковими сухариками, грінками або ж підсмажений тостами. Страву можна подавати теплим, але пам'ятайте, що чим більше настоїться суп, тим більш насиченою стає його смак.