Хрусткі малосольні огірки в пакеті або швидкі малосольні огірки
Слідуючи цій простому рецептом, будь-яка господиня зможе швидко і легко приготувати апетитні, гостренькі і хрусткі малосольні огірки з часником і зеленню. Засолка огірків відбувається методом сухого посолу в звичайному поліетиленовому пакеті. Основна перевага цього рецепта швидкого приготування в тому, що огірки встигають відмінно просочитися сіллю і ароматами - всього за півгодини. Це, звичайно, не за 5 хвилин, але все одно дуже швидко. Покроково зроблені фото стануть у пригоді тим, хто робить таку смачну річну закуску в перший раз.
Складові:
• огірки - 700 гр;
• сіль середнього помелу - 50 гр;
• петрушка - 30 гр;
• кріп - 30 гр;
• часник - 1 середня головка.
Як приготувати малосольні огірки в пакеті
Огірочки для засолювання намагайтеся вибирати свіжі (НЕ підв'ялі) середнього розміру і обов'язково з пухирцями. Гладкі сорти огірків занадто водянисті і при засолюванні стають м'якими, а не хрусткими.
Починаючи солити, огірки складаємо в глибоку миску, заливаємо їх холодною водою і ретельно вимити руками від забруднень.
Воду після миття зливаємо і знову заливаємо огірки холодною чистою водою. Потрібно дати огірочками постояти у воді півгодини. Робиться це для того, щоб в малосольні вигляді вони були більш хрусткими.
З плином часу зливаємо воду, у огірків відрізаємо кінчики і розрізаємо кожен огірочок на чотири частини. Маленькі можна різати навпіл.
Часникову голівку очищаємо від шкірки і дрібно шаткуємо за допомогою гострого ножа.
Кріп потрібно вимити і нарубати ножем не дуже дрібно зелень разом зі стеблами.
Аналогічним чином ми поступимо і з петрушкою: споліскуємо під холодною водою пучок і ріжемо його не відділить листя від стебел.
Потім, часник, петрушку і кріп складаємо в миску і інтенсивно розминаємо зелень руками.
Зробити це потрібно для того, щоб вони пустили сік, яким будуть просочуватися при засолюванні наші огірочки.
Нарізані огірки посипаємо сіллю, перемішуємо, додаємо зелень з часником і знову перемішуємо.
Тепер, залишилося скласти їх в звичайний поліетиленовий пакет і покласти його на сонці (я кладу на підвіконня) на півгодини. Під заготовку обов'язково підставте тарілку або миску, так як при засолюванні з огірків буде виділятися сік, а в пакеті може виявитися не помітна для ока дірочка.
Після тридцятихвилинного просаливания огірки повністю готові до вживання. Перекладаємо їх в скляну банку разом з соком, що виділився. Накриваємо капроновою кришкою і прибираємо в холодильник або виставляємо на стіл до обіду.
Зберігати швидкі малосольні огірочки, приготовані з часником і зеленню можна не більше тижня в холодильнику. Але, якщо чесно, то більше ніж на день, у нас, такі смачні хрусткі малосольні огірки не затримуються.