Печінкові котлети зі свинячої печінки
Страви приготовані з субпродуктів, зазвичай, з'їдаються в лічені хвилини. Не є винятком і печінкові котлети зі свинячої печінки. Дане страву вважається універсальною закускою на будь-якому столі. Адже воно відмінно поєднується, буквально, з усіма другими стравами і гарнірами. Крім того, такі котлетки (або оладки - називають їх і так, і так) дуже швидко готуються, виходять шалено смачними і корисними. Їх із задоволенням наминали і діти, і їхні батьки. ще не готували печінкові котлети? Тоді мій крок за кроком оформлений рецепт з фото точно стане в нагоді вам. &# 128521;
Для приготування нам знадобляться такі інгредієнти:
- печінку свиняча - 1 кг;
- цибулина - 1 шт .;
- борошно пшеничне - 1 склянка;
- рослинне масло - 3-4 ст.л .;
- яйце - 2 шт .;
- майонез - 2 ст.л .;
- сіль, перець, спеції - за вашим смаковим уподобанням.
Як приготувати печінкові котлети з печінки свинячої
Спочатку потрібно підготувати саму печінку. Промийте її в холодній воді, видаліть жорстку плівку і жирові жилки, якщо вони є, акуратно виріжте жовч. Ще раз ретельно промийте печінку.
Субпродукт розріжте на середні шматки і помістіть в чашу кухонного комбайна. Ретельно подрібніть його до однорідної маси, яку потім перекладіть в глибоку тарілку.
Цибулю очистіть, промийте під проточною водою і подрібніть гострим ножем. Сковороду розігрійте і влийте в неї трохи рослинного масла. Додайте до розпеченого маслу подрібнену цибулю.
Злегка підрум'яньте його на слабкому вогні з усіх боків.
До каші зі свинячої печінки додайте підсмажену цибулю, майонез, сіль, спеції, борошно і яйця.
Всі інгредієнти ретельно перемішайте ложкою і приступайте до смаженні котлет. Смажаться вони на розпеченій сковороді в невеликій кількості рослинного масла. Столовою ложкою викладіть печінкову суміш на сковороду з розрахунку 1 ст. л. суміші - 1 котлетка. Підрум'яньте її з одного боку. Далі, акуратно переверніть лопаткою або виделкою і підсмажте з іншого боку.
Корисні і смачні котлетки з печінки готові.
Подавати до столу їх потрібно теплими, але смачні вони і в охолодженому вигляді.
Таку страву служить відмінною закускою до міцних міцних напоїв.
Подається воно, зазвичай, зі свіжими овочами. Щоб печінкові котлети зі свинячої печінки виглядали більш апетитно, блюдо можна прикрасити листочками м'яти або базиліка. Смачного!