Маринована яловичина по-корейськи - смачний салат по-корейськи з м'ясом і овочами
У корейській кухні дуже популярні різні варіації приготування маринованих овочевих, рибних і м'ясних страв. Ніжну відварну яловичу вирізку, мариновану зі свіжими овочами я спробувала одного разу в одному з корейських ресторанів. Маринована яловичина по-корейськи - смачний гострий і ароматний маринований салат з м'ясом огірками і морквою - припала мені до душі і, звичайно ж, рецепт я «забрала» в свою кулінарну скарбничку. Як швидко і просто приготувати апетитну і вітамінну яловичину з овочами по-корейськи демонструє мій рецепт з покроково зробленими фото.
продукти:
- яловичина відварна (філе) - 400 гр;
- морква - 200 гр;
- цибуля ріпчаста - 200 гр;
- огірки свіжі - 200 гр;
- часник - 3-4 зубці;
- сіль - 2/3 ч.л .;
- цукор - 2 ч.л .;
- оцет 6% - 2ст.л .;
- рослинне масло - 100 гр;
- перець чорний мелений - 1 ч.л .;
- каррі - 2 ч.л .;
- кріп - 1 пучок;
- петрушка - 1 пучок.
Як приготувати яловичину по-корейськи - з огірками, морквою і спеціями
Приготування починаємо з того, що варене яловиче філе нарізаємо довгими не товста брусочками. Ви можете нарізати яловичину як уздовж, так і поперек волокон, на смак готується м'яса по-корейськи це не вплине. Поки ми будемо займатися підготовкою овочів нарізане м'ясо краще прикрити поліетиленовим пакетом і відправити в холодильник, щоб уникнути завітрювання.
І так, огірочки і очищену морквину можна або потерти на тертці для корейської моркви, або, як це зробила я, нарізати довгою тоненькою соломкою. Ріпчасту цибулю просто звільняємо від шкірки і шаткуємо півкільцями.
У вимитого і злегка підсушеного паперовим рушником кропу і петрушки потрібно видалити грубі (жорсткі) гілки, а ніжну частину зелені дрібно нарубати ножем.
Очищений часник видавлюємо через прес.
На останньому етапі приступаємо до заправки салату. У глибоку миску складаємо нарізане м'ясо, морква, огірки, цибуля, часник, петрушку, кріп. Додаємо спеції - сіль, цукор, оцет, перець чорний мелений, каррі, рослинне масло і все ретельно перемішуємо.
Ось така суміш з яловичини і овочів у нас в підсумку вийшла. Тепер, наш м'ясний салат по-корейськи перекладаємо в судочек або баночку, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на три години. За цей час м'ясо з овочами гарненько промаринується і обміняються ароматами. Для того щоб суміш більш рівномірно промаринувалося, потрібно, приблизно, раз на годину виймати салат з холодильника і перемішувати.
З плином часу, дуже смачна, ароматна і і в міру гостра маринована яловичина по-корейськи просто розкладається на порційні тарілки і подається їдоках в якості самостійної м'ясної закуски.
Пікантний маринований салат з м'яса і овочів можна зберігати в холодильнику до трьох діб, але зазвичай дуже смачна страва корейської кухні мої домочадці з'їдають набагато швидше.