Незвичайний вінегрет в мультиварці з горошком, огірками
Любіть вінегрет? Тоді дозвольте представити вашій увазі незвичайний рецепт вінегрету, який готується в мультиварці. Додатковими інгредієнтами до основних овочів будуть маринований огірок, консервований горошок і зелену цибулю. А про те, як правильно варити овочі в мультиварці для вінегрету, розповість мій крок за кроком оформлений рецепт з фото.
Сьогодні нам знадобляться наступні продукти:
- буряк - 200 грам;
- картопля - 300 грам;
- морква - 100 грам;
- горошок консервований - 1/2 банки 425 грам;
- огірок маринований - 2 штуки;
- цибуля зелена - пучок;
- масло рослинне нерафінована - 6 столових ложок;
- сіль за смаком.
Як зварити вінегрет в мультиварці
Овочі, які є основою класичного вінегрету, вимагають варіння. Цей процес ми будемо проводити в чудо-помічниці сучасних господинь - мультиварці.
Очищаємо картоплю, моркву і буряк.
Овочі в сирому вигляді нарізаємо кубиками 7х7 міліметрів. Якщо дірки в ємності для варіння на пару у вашій мультиварки більше, то не хвилюйтеся, повністю овочева нарізка чи не випаде. Шматочки крупніше робити не варто, так як вони можуть не проваритися.
Першим шаром викладаємо кубики буряка.
Потім додаємо моркву.
І картопля ...
Овочі потрібно рівномірно розподіляти по всій поверхні піддону для варіння на пару.
У чашу мультиварки наливаємо 1,5 літра води, встановлюємо лоток з овочами, закриваємо кришку, і включаємо режим «Варка на пару» на 50 хвилин.
Поки готуються овочі, займемося нарізкою маринованих огірків і зелені.
Якщо шкірка у огірочків жорстка, то краще її зрізати. Я різала огірки разом з шкіркою.
Пучок зеленої цибулі миємо, обсушуємо, і ріжемо.
Тим часом наспіли овочі. Після сигналу про готовність, відкриваємо кришку. Раджу спробувати шматочок буряка. Якщо коренеплід виявиться дещо жорстким, то час готування можна продовжити на 10-15 хвилин.
Лоток з готовими овочами виймаємо з мультиварки і даємо їм охолонути протягом 30-40 хвилин. Дуже важливо гарненько остудити овочі, перед заправкою салату.
Остигнули буряк, картопля і морква викладаємо в салатник.
Додаємо подрібнені огірки.
Кладемо зелений горошок.
Сиплемо зверху зелень.
Додаємо в салат сіль за смаком, рослинна олія, бажано, нерафінована, і все грунтовно перемішуємо.
Овочі для вінегрету, зварені на пару, виходять дуже соковитими, тому салату вистачить 15 хвилин, щоб придбати яскравий колір.
Пропоную також ознайомитися з класичним рецептом приготування вінегрету з квашеною капустою і зеленим горошком.