Наш рецепт » Гарніри » Правильний розсипчастий рис на гарнір по-китайськи

Правильний розсипчастий рис на гарнір по-китайськи

Впевнена, що багато хто стикався з проблемою варіння рису на гарнір і салати. Замість нашого бажання отримати розсипчастий, а не злиплий рис, часто, отримуємо, в кращому випадку, просто рисову кашу.

Як же правильно зварити рис, щоб він вийшов саме таким, яким ми хочемо його використовувати для гарніру, а саме, красивим і розсипчастим? З безлічі випробуваних рецептів, я зупинилася на способі варіння рису, запропонованим моєю подругою. Вона його називає рис по-китайськи. Не знаю наскільки обгрунтовано цю назву, може бути через паличок, які використовуються в приготуванні, але запевняю, що розсипчастий рис на гарнір по-китайськи виходить казково смачним і красивим. Дотримуйтесь простим рекомендаціям мого рецепту, який супроводжують покроково зроблені фото, і ви, також, зможете самостійно приготувати правильний рис на гарнір.

Отже, беремо:

  • рис басматі - 1 стакан;
  • вода очищена - 2 склянки;
  • масло вершкове - 50 гр.

Як правильно зварити рис на гарнір по-кітайсткі

Найважливішим моментом приготування смачного рису є вибір правильного сорту. Потрібно взяти не просто довгозернистий рис, а вибрати хорошу крупу сорти басматі. Такий сорт, як правило, якісний, не вимагає додаткового очищення і при варінні не злипається.

Правильний розсипчастий рис на гарнір по-китайськи

Перед тим як варити, рис промиваємо в декількох водах до тих пір, поки вода припинить бути каламутною. Потім, трохи обсушуємо, закладаємо в каструлю і заливаємо гарячою водою, дотримуючись пропорцію: на 1 мірку зерен рису - 2 мірки води. Солимо воду і доводимо до кипіння.

Потім, знижуємо полум'я і починаємо застосовувати «китайські» прийомчики в приготуванні страви! &# 128521; На каструлю з двох сторін викладаємо традиційні палички для їжі, які використовують в китайській і японській традиції. Зверху на палички ставимо кришку. Так каша вариться у нас без можливості «втекти». На фото видно як така конструкція виглядає у мене на кухні.

Правильний розсипчастий рис на гарнір по-китайськи

Варимо рис після закипання рівно 10 хвилин. Потім, знімаємо кришку і зверху викладаємо шматок вершкового масла, не перемішуючи вмісту.

Правильний розсипчастий рис на гарнір по-китайськи

Потім, знову закриваємо каструлю з рисом кришкою (але вже без паличок) і вкутуємо її. Витримуємо рис, таким чином, 20 хвилин. Потім, можна перемішати.

Правильний розсипчастий рис на гарнір по-китайськи

Ось так швидко і просто, всього-то за півгодини, можна зварити смачний розсипчастий рис на гарнір по-китайськи.

Правильний розсипчастий рис на гарнір по-китайськи

Його можна запропонувати до риби, м'яса, овочів, та й просто можна поснідати цією стравою. Спробуйте цей спосіб приготування, впевнена, що розсипчастий рис на гарнір по-китайськи вам сподобається! Приємного всім апетиту!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Як правильно варити гречку або як приготувати гречану кашу на гарнір - рецепт смачної розсипчастої каші без варіння, c фото
Як правильно варити гречку або як приготувати гречану кашу на гарнір - рецепт смачної розсипчастої каші без варіння, c фото
Здавалося б, таке просте завдання - приготувати гречку, але як багато відразу виникає питань у недосвідченої господині: як правильно варити гречку на воді на гарнір, як приготувати гречану кашу

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору