Правильний рис для суші в домашніх умовах
Здавалося б, немає нічого простішого, як правильно зварити рис. Головне дотримуватися деяких правил, які приведуть вас до потрібного результату. Варити рис для суші потрібно по тим же правилам. Не важливо, яка кількість рису ви готуєте, головне дотримати потрібні пропорції води і рису. А так же, вчасно зменшити вогонь і витримати рис під кришкою, як би не хотілося його відкрити і перемішати. І так, крок за кроком оформлений рецепт з фото допоможе вам приготувати ідеальний, в міру липкий липкий рис для суші з оцтової заправкою.
Для приготування рису нам знадобиться:
- 600 грамів рису - круглозерністий сорт;
- питна холодна вода;
- 150 мл готового оцту для заправки рису.
Як варити рис для суші в домашніх умовах
Приготування рису для суші починаємо з того, що промивають відібрану крупу. Не знаєте який рис для суші використовувати? Все просто - підходить будь-який звичайний круглозерністий сорт. Перед тим, як поставити варитися рис на плиту, його потрібно добре промити до прозорої води. Отже, всипаємо крупу в каструлю і вливаємо воду. Перша вода дуже мутна і рису зовсім не видно.
Зливаємо каламутну воду і заливаємо чисту. Промиваємо рис, злегка обертаючи його за годинниковою стрілкою. Не можна ламати і перетирати рисинки між долоньками. Вони можуть поламатися, і тоді, готовий рис буде схожий на кашку. Я промила рис, і на п'ятій воді крупинки вже добре проглядаються.
Тепер головне питання - скільки води потрібно взяти. Тут теж все просто. Ставимо рис на плиту, наливаємо води на одну фалангу пальця вище рису і включаємо вогонь. Солити не потрібно!
Коли з'явилися перші ознаки закипання, беремо дерев'яну ложку і перемішуємо рис, щоб він не приклеївся до дна.
Як тільки рис знову закипів, знижуємо рівень нагріву до мінімального кипіння. Я з 9 знизила на 2. Але вода в каструлі обов'язково повинен злегка кипіти при цьому (!) І каструля повинна бути закрита кришкою. Більше перемішувати не потрібно. Встановлюємо таймер на 12 хвилин і чекаємо.
Минуло 12 хвилин, знімаємо кришку і розсипчастий рис повністю готовий.
Тепер, прийшов час заправити рис для суші. Готовий оцет для заправки рису беремо в такій пропорції. На 1 кілограм відвареної рис-каші, відкладеної в глибоку миску, вливаємо 150 мл готової оцтової заправки. Перемішуємо дуже акуратно, щоб не пошкодити рисинки і даємо просочитися ароматним оцтом і спеціями. Адже ми нічого не додавали в рис, коли його варили.
Тепер наш готовий рис став просто ідеальний для приготування суші - НЕ розварений, але липкий і прекрасно тримається на ложці.
Ось в такому вигляді рис для суші і потрібно викладати на водорості. Як бачите, готувати вдома найвідоміше блюдо японської кухні може кожен.