Пісний суп-пюре з гарбуза, моркви і селери
Рецептів Пюріровать супу з гарбуза безліч, але всі вони діляться на два види: без вершків і з їх додаванням. Сьогодні ми будемо готувати пісний суп-пюре з гарбуза, моркви і селери без вершків. Овочі запікаються до готовності в духовій шафі. Тому, наше перше блюдо максимально збереже всі, наявні в них, корисні речовини. Покроково оформлений рецепт з фото, представлений мною в цій статті, докладно розкриє перед вами всі етапи приготування смачного дієтичного гарбузового супу.
Давайте, для початку, визначимося з продуктами, які нам знадобляться для варіння:
- гарбуз - 1,5 кілограма;
- стебловий селера - 2 великих стебла;
- цибуля ріпчаста - 1 середня головка;
- часник - 2 зубчики;
- морква - 1 штука;
- сіль за смаком;
- спеції;
- вода.
Як приготувати пісний суп-пюре з гарбуза, моркви і селери
Основний інгредієнт у нас гарбуз. Ми її моєму, зрізаємо товсту шкірку і нарізаємо довільними кубиками розміром 3,5-4 сантиметри. Ємність для запікання застилає фольгою. Викладаємо яскраво-помаранчеву овочеву нарізку в деко.
Подрібнюємо інші овочі. Морквину ріжемо кільцями товщиною 5 міліметрів, селера - брусочками, а цибуля - четвертинами. Розкладаємо нарізку рівномірно на шматочках гарбуза.
Додаємо 150 мілілітрів води і ставимо овочі в духовку на 20 хвилин. Температура нагріву духової шафи повинна досягати 180-200 градусів. Через 20 хвилин овочі прикриваємо зверху відрізом фольги і знову відправляємо в духовку. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою. Прокол можна робити прямо через укривной шар фольги.
Тепер, готові запечені овочі потрібно пюрировать. Для цього, перекладаємо їх в каструлю і пробиваємо занурювальним блендером. Лук у мене зайве підсмажився, тому потемнілі місця перед подрібненням я видалила. Не шкодуйте часу на роботу блендера. Маса повинна вийти максимально однорідною. При бажанні, овочеве пюре можна пропустити через металеве сито, щоб виключити потрапляння в суп великих волокон від черешкові селери.
До густому овочевого пюре додаємо, приблизно, 600 мілілітрів води, сіль і спеції. Я використовувала порошкоподібну суміш перців і «Хмелі-сунелі». Суп потрібно проварити на вогні хвилин 10.
У самому кінці варіння додаємо в дієтичний гарбузовий суп подрібнений часник і відключаємо вогонь. Щоб часник повністю розкрив свій аромат, кришку тримаємо щільно закритій ще чверть години.
Готовий пісний суп-пюре з гарбуза з селерою і морквою розливаємо по тарілках і посипаємо сухариками. Дуже смачно і корисно! Смачного!