Сметанний салат з омлетом, ковбасою, огірком, перцем і помідором
Смачний салат з омлетом і свіжими овочами заправлений сметаною - це ідеальний сніданок для тих, хто піклується про своє здоров'я. Адже блюдо, приготоване за цим простим рецептом, виходить фантастично смачним, ніжним і живильним. Крім того, його приготування займає мінімум часу, що дуже важливо при нинішньому шаленому ритмі життя. Покроково оформлений фото-рецепт допоможе і вам швидко приготувати це корисне і просте блюдо будинку.
Необхідні інгредієнти:
- курячі яйця - 2 шт .;
- майонез (або молоко) - 100 гр;
- соняшникова олія без запаху - 1 ст. л .;
- докторська ковбаса - 200 гр;
- солодкий перець - 1 шт .;
- великий помідор - 1 шт .;
- свіжий огірок - 1 шт .;
- несолодкий йогурт або сметана - 200 гр;
- зелень, чорний перець, спеції за вашим бажанням.
Як приготувати салат з омлетом, ковбасою, огірком, перцем і помідором
Перш за все, починаючи готувати страву, необхідно підсмажити омлет. Для цього, в глибокій посудині з'єднайте яйця, майонез, чорний перець і спеції. До слова, майонез можна замінити молоком, але в такому разі не забудьте посолити суміш для омлету. Щоб він вийшов більш повітряним, можна додати до яєчної суміші щіпку розпушувача.
Ретельно збийте яйця з майонезом віночком або міксером.
Вилийте яєчну масу на розігріту сковороду. Попередньо, злегка змастіть її рослинним маслом. Готувати омлет потрібно близько 5 хвилин на мінімальному вогні і при закритій кришці. Страва не перевертайте. Коли страва підрум'яниться, акуратно зніміть його лопаткою зі сковороди.
Поки омлет остигає, наріжте акуратними кубиками докторську ковбасу.
Помийте і покришите огірок і помідор.
Болгарський перець вимийте, дістаньте серцевину. Очищений перець поріжте соломкою. Гострим ножем подрібніть зелень.
Остиглий омлет покришите кубиками і змішайте його з іншими компонентами.
Заправити салат можна сметаною або несолодким йогуртом. Готову страву декорують гілочками кропу або інший свіжою зеленню.
Найкраще заправляти салат перед подачею на стіл. В іншому випадку будьте готові до того, що овочі пустять сік. Блюдо, приготоване за цим простим рецептом, відмінно поєднується з відвареним або запеченою картоплею і смаженою або запеченим в духовці м'ясом.