Наш рецепт » Страви з риби » Як посолити скумбрію

Як посолити скумбрію

Доступна за вартістю скумбрія після домашнього засолювання перетворюється на дивовижно смачну страву. Приготувати його може швидко будь-яка господиня або господар. Різноманітність рецептів допоможе подавати на стіл щоразу абсолютно новий продукт.

Як посолити скумбрію

Готова солона скумбрія це прекрасна закуска. Хороша солона рибка і в салаті. Перевагою страви є простота приготування та приваблива вартість готового виробу.

Як посолити скумбрію - покроковий фото рецепт

Для сімейної вечері можна приготувати апетитну солону скумбрію. Ця рибка зможе потішити всю родину своїм прекрасним смаком. Багато господинь помилково вважають, що солити рибу власноруч непросте заняття. Цей рецепт допоможе кулінарам оцінити дивовижні смакові якості домашнього посолу риби і простоту самого процесу приготування закуски.

Інгредієнти

  • Свіжа скумбрія: 2 шт.
  • Лавровий лист: 4-5 шт.
  • Гвоздика: 5-8 бутонів
  • Запашний перець: 16-20 гір.
  • Чорний перець мелений: 3 г
  • Оцет 9%: 1 ст. л.
  • Рослинна олія: 2 ст. л.
  • Вода: 300 г
  • Цибуля: 2 гол.
  • Цукор: 1 ст. л.
  • Сіль: 2-3 ст. л.

Інструкція приготування

  1. Скумбрію потрібно промити холодною водою. Дуже ретельно почистити рибу всередині, видалити хвіст, голову і великі поплавці.

    Як посолити скумбрію
  2. Нарізати скумбрію середніми шматками. Викласти рибу в глибоку миску. Важливо, щоб посуд був таким, що не окислюється.

    Як посолити скумбрію
  3. У зручну каструльку влити воду. Поставити ємність на плиту. Відразу всипати білий цукор і харчову сіль (2 столові ложки). Якщо ви любите рибку солонішу, то солі варто покласти 3 столові ложки. Довести маринад до кипіння.

    Як посолити скумбрію
  4. У вже киплячу воду влити оцет, рослинну олію, олія.

    Як посолити скумбрію
  5. Покласти горошини запашного перцю. Кип'ятити хвилину.

    Як посолити скумбрію
  6. Потім всипати мелений чорний перець, покласти лаврове листя. Додати гвоздику. Ще хвилину кип'ятити розсіл. Після цього остудити маринад.

    Як посолити скумбрію
  7. Цибулю очистити, гострим ножем порізати її кільцями. Шматочки скумбрії перемішати з кільцями цибулі.

    Як посолити скумбрію
  8. Влити холодний маринад у миску з рибою.

    Як посолити скумбрію
  9. Закрити кришкою чашку з усім вмістом. Прибрати рибу в холодильник на шість годин.

    Як посолити скумбрію
  10. Солону ніжну скумбрію можна їсти.

    Як посолити скумбрію

Як швидко посолити скумбрію в домашніх умовах

Швидко посолити скумбрію в домашніх умовах можна всього за кілька годин. Це ідеальний варіант «термінової» закуски при отриманні звістки про швидкий прихід гостей. Щоб отримати смачну домашню рибку, потрібно:

  • 2 середніх за розміром тушки скумбрії;
  • 3 столових ложки молі;
  • 1 столова ложка цукрового піску;
  • 3 лаврові листки;
  • 5 горошин запашного перцю;
  • 1 пучок кропу.

Приготування:

  1. Першим етапом - патрання та чищення риби. У скумбрії розпорюється черевце, видаляються нутрощі, видаляється плівка. Голови рибкам потрібно відрізати. Очищена тушка ретельно промивається під холодною проточною водою.
  2. Для засолювання використовується металевий або пластиковий контейнер. На дно ємності викладається шар солі (2 ложки), половина пучка кропу і горошини запашного перцю.
  3. Сіль, що залишилася, змішується з цукром. Риба ретельно натирається сумішшю всередині і зовні, викладається на дно ємності. Верх присипається гілочками кропу, перцем, що залишився. На рибу кладеться лавровий лист.
  4. Риба буде просолюватися в щільно закритому контейнері 2-3 години. Перед подачею на стіл її потрібно ретельно протерти від надлишків солі та спецій, що залишилися на поверхні тушок, і нарізати тонкими шматочками.


Як посолити скумбрію


Як смачно посолити скумбрію в розсолі

Ще одним способом досить швидкого приготування смачної солоної скумбрії є використання розсолу. Наступний рецепт допомагає самостійно зробити улюблену багатьма святкову закуску. Для приготування потрібно взяти:

  • 2 середніх за розміром скумбрії;
  • 700 мл чистої питної води;
  • 4 горошини запашного перцю;
  • 4 горошини чорного перцю;
  • 2 лаврові листки;
  • 3 бутони гвоздики;
  • 3 столові ложки кухонної кухонної солі;
  • 1,5 столових ложки цукрового піску.

Приготування:

  1. Для приготування смачної риби в розсолі потрібно ретельно й акуратно очистити рибу, видалити всі нутрощі, вийняти плівку, відрізати голову. Плавники і хвіст видаляються за допомогою кухонних ножиць.
  2. Далі готується розсіл. Вода ставиться на вогонь. Коли вона закипить, додаються всі спеції, сіль і цукор. Можна додати кілька зерен гірчиці. Суміш знову ставиться на вогонь.
  3. Кипіти розсіл буде 4-5 хвилин. Після чого каструлю знімають з вогню і ставлять остигати.
  4. У цей час у чисту ємність кладуть тушку скумбрії або її шматки. Риба заливається розсолом так, щоб рідина покрила тушки повністю.
  5. Далі закуска настоюється 10-12 годин у прохолодному місці.


Як посолити скумбрію


Рецепт засолювання скумбрії цілком

Красивий і святковий вигляд на столі має скумбрія, засолена цілком. Приготування цієї страви під силу найзайнятішій або недосвідченій господині. Для приготування скумбрії, засоленої цілком, потрібно взяти:

  • 2 середніх за розміром риби;
  • 1 л чистої питної води;
  • 4 зерна чорного перцю;
  • 4 зерна запашного перцю;
  • 1,5 столових ложки цукрового піску;
  • 3 столових ложки кухонної солі.

Приготування:

  1. Перед початком засолу рибу потрібно ретельно вимити. Плавники і хвіст видаляються кухонними ножицями. Черевце кожної риби розкривається. Нутрощі ретельно видаляють разом із плівкою, розкладеною всередині. Голова також відрізається.
  2. Підготовлену до засолу рибу потрібно покласти в досить глибоку ємність.
  3. При приготуванні розсолу воду ставлять на вогонь. Як тільки вона закипить, додають усі спеції, цукор і сіль, лавровий лист. Суміш залишають кипіти 4-5 хвилин. Готовий розсіл знімають із вогню й остуджують.
  4. Щойно розсіл досягне кімнатної температури, його заливають у ємність, у яку раніше було покладено рибу. Рідина повинна повністю покрити всю поверхню скумбрії.
  5. Ємність із рибою прибирають у холодне місце, наприклад, у холодильник, приблизно на 30 годин.


Як посолити скумбрію


Солимо скумбрію шматочками - смачний рецепт із відео

Найпростіший і найшвидший варіант приготування солоної скумбрії - засолювання шматочками. Для отримання смачних ласощів потрібно взяти:

  • 1 кг скумбрії;
  • 700 мл чистої питної води;
  • 2-3 столові ложки солі;
  • 1,5 столову ложку цукрового піску;
  • 3 бутони гвоздики;
  • 3 горошини чорного перцю;
  • 2 горошини запашного перцю;
  • дрібку зерен гірчиці.

Приготування:

  1. Для приготування солоної скумбрії шматочками, використовують цілу рибу або готову очищену тушку. У неочищеної риби потрібно відрізати кухонними ножицями плавники і хвіст, видалити голову, випатрати нутрощі і прибрати плівку. Очищену заздалегідь тушку досить просто ретельно промити холодною проточною водою.
  2. Пізніше підготовлену тушку слід нарізати рівними за розміром шматками і викласти на дно глибокої ємності зі щільною кришкою.
  3. Воду потрібно поставити на вогонь. Коли вона закипить, додати спеції, сіль і цукор, покласти лавровий лист і дати проваритися близько 4-5 хвилин.
  4. Готовий розсіл остудити і залити ним підготовлені шматки порізаної скумбрії. На скумбрію можна додатково покласти гілочки кропу.
  5. Солону скумбрію можна подавати на стіл всього через 10-12 годин, які вона проведе в холодильнику.

Як посолити свіжоморожену скумбрію

Свіжа риба не найчастіший гість на нашому столі. Набагато простіше придбати хорошу заморожену рибу і приготувати солону скумбрію за допомогою такого рецепта. Для приготування знадобиться:

  • 1 кг замороженої скумбрії;
  • 700 мл чистої питної води;
  • 2-3 столові ложки звичайної кухонної солі;
  • 1,5 столові ложки цукрового піску;
  • 3 горошини запашного перцю;
  • 3 горошини чорного перцю;
  • 3 бутони гвоздики;
  • 1 пучок кропу.

За бажання в розсіл можна додати інші спеції. Наприклад, зерна гірчиці.

Приготування:

  1. Для приготування солоної скумбрії заморожену рибу потрібно попередньо акуратно розморозити зі збереженням її цілісності. Найкраще для розморожування покласти тушку на верхню полицю холодильника на 10-12 годин.
  2. Розморожену і добре очищену зсередини скумбрію викладають у глибоку ємність. Можна відразу додати зелень.
  3. Воду кип'ятять. У киплячу воду додають сіль, цукор, чорний і запашний перець, бутони гвоздики і будь-які інші відповідні спеції. Кипіти розсіл повинен близько 4 хвилин.
  4. Заливають підготовлену рибу розсолом після того, як він повністю охолоне.
  5. Ємність із рибою щільно закривають і прибирають у холодильник або в прохолодне місце. Страва буде повністю готова до подачі на стіл через 10 годин.


Як посолити скумбрію


Поради та рекомендації

Деякі поради та рекомендації дозволяють зробити солону скумбрію ще смачнішою, а термін її приготування напрочуд коротким.

  1. Плануючи зробити солону скумбрію в дуже короткий термін, можна залити порізані шматки теплим розчином і залишити на кілька годин просто на столі, не прибираючи в холодильник. У теплому приміщенні процес засолювання піде швидше.
  2. Використовувати киплячий розчин для заливки не можна. Якщо його температура буде вищою за 40 градусів, засолювання перетвориться на термообробку.
  3. Оригінальний смак вийде у скумбрії, нарізаної шматочками і залитої розсолом від домашніх солоних огірків.
  4. Смак солоної скумбрії збережеться, якщо її очистити від шкури та покласти в морозилку.

Рекомендуем

Домашня засолювання риби з горілкою і прянощами - швидко і смачно
Домашня засолювання риби з горілкою і прянощами - швидко і смачно
Смачна, пряна і щільна за текстурою солона червона риба відмінно доповнить будь-який святковий стіл. Пропонована сьогодні домашня засолювання риби з горілкою і прянощами, дає можливість приготувати

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору